Uviesť pracovné skúsenosti zo skladu a baru v životopise?
Dobrý deň,
som študentkou 5.ročníka na vysokej škole a chcem si napísať životopis. Strednú školu som ukončila v roku 2019, následne som pracovala 2 mesiace v Holandsku v sklade ale nebolo to pre mňa, tak som skončila. Potom som začala pracovať ako čašníčka v jednom bare (asi pol roka) a potom prišiel COVID19 tak nas prespustili a vlastne nikde ani nerobili pohovory do práce, tak som bola doma. Potom som si v roku 2021 dala prihlášku na vysokú školu a začala som študovať od septembra 2021.
Otázka znie, či je potrebné uviesť tieto pracovné “skúsenosti” do životopisu alebo nie. Keďže som poriadne nepracovala a väčšinu času po strednej škole som bola na úrade práce. Momentálne študujem učiteľstvo, takže tieto skúsenosti nie sú veľmi nápomocné k buducej profesii. Ďakujem za radu.
Nie. Tieto brigády nemajú nič spoločne s ucitelstvom
Ak si napr. doucovala decka tak to by som si tam dala. Alebo robila animatorku v detskom tábore, ale čašníčku nie
Ako, keď mi pristane na stole CV mladého človeka po škole, pozerám či pracoval / snažil sa popri škole alebo sedel doma. Možno by som uviedol niečo ako práca na čiastočný úväzok v logistike a službách. Ale bez detailov.
Ako, keď mi pristane na stole CV mladého človeka po škole, pozerám či pracoval / snažil sa popri škole alebo sedel doma. Možno by som uviedol niečo ako práca na čiastočný úväzok v logistike a službách. Ale bez detailov.
@wade popri strednej aj počas celej vysokej školy som mala brigády, len to tiež neviem či treba uvádzať tieto veci
@wade popri strednej aj počas celej vysokej školy som mala brigády, len to tiež neviem či treba uvádzať tieto veci
@tatianna1 ako som pisal, za mna je to plus. Za brigady pocas VS sa netreba hanbit. Je jasne, ze este nebudu priamo v obore, ale ukazu aktivitu, zodpovednost a aj to ze sa vies zapojit do pracovneho procesu. Len to trosku korporatne pomenuj 🙂
Sú tzv. Soft skills ktoré ak si na tých brigádach nadobudla resp využívala, vieš ich tiež využiť naprieč rôznymi odvetviami. Záleží, ako to podáš v CV. Určite je dobré ak potenciálny zamestnávateľ vidí, že si pracovala už počas štúdia.

Nie. Ak si hladas prácu ako učitelka, tieto práce nie su relevantne.