icon

Kde kúpiť náhradné diely na bubnovú kosačku Agrostroj Jičín?

31. mar 2026

Zdravím, zdedil som staršiu bubnovú kosačku od Agrostroja na vysokú trávu. Potrebujem vymeniť nože a dake remene. Neviete či sa na to ešte dajú v SR bežne kúpiť diely, alebo je to už historický kúsok do šrotu? Príde mi to poctivejšie ako tie dnešné plastové kosačky, tak by som ju rád spojazdnil. Ak máte niekto daky overený eshop na slovensku tak poraďte.

anonym_0e8855
31. mar 2026

stačilo hodiť do AI:
Kde kúpiť náhradné diely na bubnovú kosačku Agrostroj Jičín?
Náhradné diely na bubnové kosačky a stroje od výrobcu
Agrostroj Jičín (najmä na populárny model MF-70, prezývaný „Jičínka“) môžete kúpiť v niekoľkých špecializovaných slovenských e-shopoch a kamenných predajniach, prípadne cez bazárové portály.
Kde kúpiť nové náhradné diely (E-shopy)
Títo predajcovia sa špecializujú na poľnohospodársku a záhradnú techniku a majú v ponuke diely priamo na stroje z Jičína:

Tezetkashop: Ponúka široký sortiment dielov špeciálne pre kosačku MF-70 (Jičínka), vrátane spotrebného materiálu a mechanických častí.
MIPA Garden: Má samostatnú kategóriu pre náhradné diely na motorový žací stroj MF-70.
Agroad SK: E-shop so zameraním na náhradné diely pre kosačky MF-70 a ďalšiu poľnohospodársku techniku.
Ajtech.sk: Nájdete tu diely na lištovú kosačku MF 70 aj iné bubnové kosačky.
Kardanka.sk: Špecializovaný obchod s dielmi na bubnové kosačky a rotačné žacie stroje.

ik70
31. mar 2026

My tiež máme starú kosačku MF70 z roku 1980 a nedám na ňu dopustiť až na ten neštasný dvojtaktný motor. Motor sme vymenili za štvortaktný a už šlape ako hodinky. Motor sme objednávali z https://www.tezetkashop.sk/motor-4takt-mf70-uni... Tieto staré stroje nepatria do šrotu lebo to bola ešte masívna konštrukcia, ktorá vydrží roky, nie ako teraz tie novodobé stroje ako z papiera. Takže si ju poopravuj a ešte ti poslúži roky rokúce.

viestta
31. mar 2026

remene su normalizovane, treba pozriet na znacenie, tie uplne v pohode kupis vsade kde sa remene predavaju