icon

Kde na východe kúpiť kvalitné zemiaky?

oblaacik
5. apr 2026

Ahojte. V poslednej dobe mam pocit, ze v obchode neviem najst dobre zemiaky. Nemyslim, ze je to ich typom, pretoze nie su dobre jednoducho na nic. Kasu z nich neviem spravit vobec, je z toho taka lepiva masa s tvrdymi kuskami aj ked ich varim dlho, do salatu tiez nie lebo nemaju ani chut a su tvrde, dokonca ani halusky z nich nie su take dobre. Mala som uz aj balene, aj na vahu, ale neviem nikde kupit dobre. Do nedavna som mala domace od babky z dediny, tie boli vynikajuce na akykolvek sposob, bolo citit tu kvalitu, taku tu zemitu chut. Viete mi prosim poradit, kde na vychode kupim taketo zemiaky? Alebo to teraz nikde ani nenajdem lebo nie je sezona? Idealne KE okolie, ale som ochotna aj ist dalej, kedze doma sme dost zemiakovi🙂

viestta
5. apr 2026

@oblaacik ked chces zemiaky na kasu musis kupovat varny typ C, ked na salat tak varny typ A. Kasu netreba robit ponormym mixerom, ale popucit, pridat horuce mlieko a maslo a vyslahat metlou alebo slahacom. Na prilohy alebo do polievok varny typ B. Na halusky bud typ B alebo C.
Ja kupujem v obchodoch a nemam s nimi problem, treba pouzit tak ako su urcene

anonym_5e6238
5. apr 2026
@viestta

@oblaacik ked chces zemiaky na kasu musis kupovat varny typ C, ked na salat tak varny typ A. Kasu netreba robit ponormym mixerom, ale popucit, pridat horuce mlieko a maslo a vyslahat metlou alebo slahacom. Na prilohy alebo do polievok varny typ B. Na halusky bud typ B alebo C.

@viestta kde píše, že ich nevie pripraviť či aký typ použiť? Tiež sa zhodujem s autorkou. Zemiaky nič moc v obchodoch..

muchotrafka298
5. apr 2026
@viestta

@viestta ja to tiez tak robim, ze pozriem na co su tie zemiaky a hladam, ked chcem prilohove kupim take, ked na salat, vezmem salatove. Tie sackove, co su oznacene. Na volno proste vezmem a nech sa deje cokolvek, zjeme to 😂

viestta
5. apr 2026
@anonym_5e6238

@viestta kde píše, že ich nevie pripraviť či aký typ použiť? Tiež sa zhodujem s autorkou. Zemiaky nič moc v obchodoch..

@anonym_5e6238 neviem ci vie, lebo ked ma glejovitu kasu, tak nepouzila spravne zemiaky

amalka07
5. apr 2026

Ja súhlasím, kupujem presne podľa predpisov a každý raz vyjdu inak. Kašu s mliekom nerobím nikdy, to mi nechutí, len uvarené popučím takže to viem pekne porovnať kedy sú vodnaté, kedy nasladlé a kedy ideálne.

Ale teda k veci, neviem presne odkiaľ si ale my kupujeme v Močaranoch pri Michalovciach alebo u nás vo VT chodil do priemyselného parku predávať pán z Dlhého Klčova, ktorý predáva aj tam. Neviem však, či ešte majú, nájdeš ich ake na facebooku tak skús tam pozrieť, poprípade zavolať.

anonym_5e6238
5. apr 2026
@viestta

@anonym_5e6238 neviem ci vie, lebo ked ma glejovitu kasu, tak nepouzila spravne zemiaky

@viestta včera som varila zemiaky na šalát. Označené varným typom A. V hrnci dostatok miesta, všetky ponorené vo vode.. niektoré časti zemiakov nedovarené. Prečo? Keď tak všetko vieš

lukbe
5. apr 2026

A ja zase nikdy neriešim ten druh zemiakov😅. Kupujem v overenom obchode, je to maličký obchodík ovovie a zelenina alebo stánok. Viem, ze tam vozia asi od sukromnika a viem, ze su dobré. Ale je to v PO.

viestta
5. apr 2026
@anonym_5e6238

@viestta včera som varila zemiaky na šalát. Označené varným typom A. V hrnci dostatok miesta, všetky ponorené vo vode.. niektoré časti zemiakov nedovarené. Prečo? Keď tak všetko vieš

@anonym_5e6238
Ale ja neviem preco sa ti nedovarili, mozno si kratko varila, mozno neboli rovnakej velkosti. Ja som kupila z Kauflandu a boli vyborne, tie 3 najvacsie som nevarila

anonym_a430e0
5. apr 2026
@viestta

@anonym_5e6238
Ale ja neviem preco sa ti nedovarili, mozno si kratko varila, mozno neboli rovnakej velkosti. Ja som kupila z Kauflandu a boli vyborne, tie 3 najvacsie som nevarila

@viestta nevies, hlavne ze zas mudrujes..

anonym_5e6238
5. apr 2026
@viestta

@anonym_5e6238

@viestta o tom nepochybujem. Všetko čo robíš Ty, je vždy dokonalé. P.S. boli rovnakej veľkosti,varili sa dostatočne. Pokiaľ Ti chutia zemiaky zo supermarketov, ozaj nevieš ako chutí naozajstný zemiak. Ale po vzhliadnutí profilu autorky, chápem že ju trebalo poučiť. Pretože 22 ročná baba nemôže rozlíšiť kvalitu zemiakov🙂

viestta
5. apr 2026
@anonym_5e6238

@viestta o tom nepochybujem. Všetko čo robíš Ty, je vždy dokonalé. P.S. boli rovnakej veľkosti,varili sa dostatočne. Pokiaľ Ti chutia zemiaky zo supermarketov, ozaj nevieš ako chutí naozajstný zemiak. Ale po vzhliadnutí profilu autorky, chápem že ju trebalo poučiť. Pretože 22 ročná baba nemôže rozlíšiť kvalitu zemiakov🙂

@anonym_5e6238 viem ako chuti dobry zemiak, sami si pestujeme. Lenze nemame 2 hektare role, takze tie nase nam na cely rok nevystacia

anonym_a430e0
6. apr 2026
@viestta

@anonym_5e6238 viem ako chuti dobry zemiak, sami si pestujeme. Lenze nemame 2 hektare role, takze tie nase nam na cely rok nevystacia

@anonym_5e6238 nasa @viestta je predsa stelesnenie dokonalosti. nie je tema ku ktorej by nemala co povedat, nevedela sa vyjadrit, kvalifikovane poradit... esteze ju tu mame 🙂

anonym_5d743e
6. apr 2026
@anonym_a430e0

@anonym_5e6238 nasa @viestta je predsa stelesnenie dokonalosti. nie je tema ku ktorej by nemala co povedat, nevedela sa vyjadrit, kvalifikovane poradit... esteze ju tu mame 🙂

@anonym_5e6238
@anonym_a430e0 ajejej...dlho sme tu nemali zakomplexovane sliepocky.😂 Uz vam je lepsie damy? Fakt je narocne uvarit zemiaky? Wtf?