icon

Ako obliecť deti na prvé korčuľovanie?

mama4444
18. okt 2025

dobry den , prosim vas co OBLIECT detom ak idu 1. na lad ( idu sa ucit takze 20x padne minimalne ) nech aby tam ochorel nakolko idu z klziska v tom istom do skolky pesi po zime a az v skolke sa budu prezliekat.
vobec netusim
aka je tam teplota

dakujem

anonym_966a8c
18. okt 2025

Na klzisku nemrzne, odhadom je tam tak 10 Stupňov, deti sa zahrejú pohybom. obliecť primerane, aby sa nespotili. Naša chodila leginy a tenké nepremokavé nohavice, zhora nátelník a hrubá mikina. Nezabudni na tenkú kuklu pod prilbu a nepremokavé rukavice.

simona20201309
18. okt 2025

@mama4444 presne inštrukcie ste mali dostať od instruktora, komplet pokyny.
Lyžiarske rukavice, oteplovaky, lyziarska prilba. Nesmela byť cyklistická pribla.
Ty dáš zoznam rodičom podľa toho čo ti napíšu mamičky na MK?
Prečo sa neopytas kolegýň ktoré už takýto kurz absolvovali?
Pokyny vám mali dat inštruktori- zodpovednosť za deti preberajú oni

anonym_246cee
18. okt 2025

V našej škôlke bez oteplovaaciek, lyžiarskych ( hrubých) rukavíc a bundy deti na ľad ani nezoberú . ( prilba je samozrejmosť - pár majú na požičanie aj na klzisku). Ja som s deťmi chodila na ľad pomaly od dvoch rokov, tak som im dávala legíny , tričko , tenkú mikinu a overal , tenkú čiapku pod prilbu.

denkabemommy
18. okt 2025

Deti nosia oteplovačky, bunda podľa uváženia a nepremokavé rukavice 🙂.

anonym_aa131b
18. okt 2025

@mama4444 Moji chodili v overaloch keďže viac na zemi ako na ľade keď sme ich učili, alebo otepľovačky.A kosa je tam riadne keďže chodíme ma štadión už vyše dvadsať rokov. Oblečenie máme ako v zime ah rukavice. Len už sa tak nenaobliekame pod bundu.

vilma7
18. okt 2025

Keďže je ľad tvrdý a budu padať, určite oteplovacky a teplú bundu, prilbu tiež

ivanakal
19. okt 2025

My sme vzdy mali instrukcie: oteplovacky, bunda, lyziarske rukavice, a prilba (nie cyklisticka).

sense
19. okt 2025

Keď idú prvýkrát určite oteplovacky, hrubé ponožky, rukavice lyžiarske a prilbu....bundu tiež lyžiarsku.prvykrat dieťa moc nenakorculuje a ani ho to nemusí baviť.
Celkovo prilba a hrubé rukavice sú základ aj pri väčších deťoch čo už korčuľujú.

tini27
19. okt 2025

Kľudne otepľovačky + zimnú bundu, alebo overal… a hlavne nezabudnite rukavice- normálne zimné, jednak ochrana, jednak proti chladu

1mina
19. okt 2025

Naša chodila vždy pančuchy a natom nepremokavé gate, vrch normálne tielko, tričko, sveter (netreba ale hrubý ) lebo aj bunda natom v zime a vždy mala skôr spotené vlásky pod tou prilbou. A áno u nás boli povinné aj tie hrubé rukavice, že aby sa aj neporezali keď budú manipulovať s korčuľami aj pritom padani na ľad nemali oskrete ruky

slavomira236
19. okt 2025

@mama4444 nasi ked sli v skolke mali mat iteplovacky bundu tenky ciaoku prilbu a rukavice..pod tym mala pancuchy alebo leginy tricko mikinu...ja ked mali ist som ju vikend pred vzala na klzisko na 2hodiny a po pol hodine padov uz nepadala dokonca sa hned naucila v ten den a cele klzisko korculovala.

euka210
19. okt 2025

@mama4444 normalne oteplovacky, spodky, rukavice, tenka ciapka pod prilbu, tricko, mikina, vetrovka hoci aj prechodna staci. Hybu sa tam, detom je dost teplo.