icon

Čím a ako vybíjate energiu hyperaktívneho dieťaťa?

21. feb 2026

Poradte stroje na cvicenie/skakanie-vybitie energie 7+ hyperaktivneho dietata. Mame vnutornu trampolinu, co este sa da mat doma? A co vonku? Aj tam ma trampolinu, futbal.branky a tuzi po basketbalovom kosi..

anonym_63a16d
21. feb 2026

My máme bežiaci pás, keď nevie čo so sebou využíva..
Behá pozadu, štvornožky, šmýka sa z neho, človek by neveril na koľko sposobov sa dá využiť..

anonym_875514
21. feb 2026

Akurat buduci tyzden k nam pride komplet stroj,co je vo fitku,do 60kil mozem cvicit.Aj ruky,plecia,nohy,zadok no cele telo.

anonym_875514
21. feb 2026

Tak nic,to pre deti.Boxovacie vrece,zavesis zo stropu a tak si vybihe energiu az,az.

anonym_cbe627
22. feb 2026

@anonym_autor hyperaktivita je diagnóza, tak snáď vám psychologicka dala rady ako s ním pracovať nie?
Či si mala na mysli zdravé živé dieťa?
Pre dieťa je úplne prirodzené že potrebuje veľa pohybu. Voda vie dosť uľnaviť, choďte na kúpalisko, na korčule, na turistiku,
Je naivne myslieť si že keď postavím trampolínu tak sa mi tam dieťa vyskače a bude kľud. Skôr by som sa bála úrazov, keďže tam pravdepodobne chodí extrémne znudený.
Potrebuje sa vybiť aj psychicky. Skús ho unaviť mentálne - nejaké lego, karty, strategické hry, logické úlohy a zamestnaj ho do domácich prác. Nevieš čo so sebou? Poď vyložiť umývačku a pod.

anonym_5c0edd
22. feb 2026

@anonym_autor hyperaktívne potvrdené od lekára? Snáď vám dala rady.
Ak je len živé, tak to znamená, že sa nudí, nemusí skákať z gauča, ani sa vešať na luster. Možno mu stačí dať vysavač, sáčok vyhodiť do smetí, upiecť spolu koláč, maľovať si, skladať Lego. Ísť von na prechádzku. Na ihrisko. Alebo cez víkend na plaváreň.

kacena4
22. feb 2026

ak ma potvrdene ADHD pomozu hlavne pravidla co kde ako moze robit. doma je super horolezecka stena, boxovaci pytel, a hlavne zamestnat v domacnosti to vela pomoze od vysavania zametania, umyvania podlahy az po vykladanie umyvacky. zrusit mobil, tablet, radsej x box a aktivity (sporty) v priestore

autor
22. feb 2026

To vsetko robi. Je zivy. Dg nema. Ale neobsedi. Ani hokej nevedel v klude pozerat.🙈