Deti doma demolujú hračky. Ako je to s vašimi?
Neviem ako u vás,ale moji chlapci všetko čo sa dá /hlavne autá/ rozoberú a potom chodia za nami dospelými aby sme to skladali.No samozrejme,že im to poskladám niekoľko krát,ale vždy to skončí v rozloženom stave. ☹ čo znamená,že nemáme celé autá,ale kopec kolies,dverí,karosérií a iného haraburdia.Už som im niekoľkokrát hračky zbalila,s tým,že ak sa nebudú o ne poriadne starať,odnesiem ich iným deťom a už nikdy im nič nekúpime a ani Ježiško nič nebude nosiť,ale pomôže to len na čas. Niektoré maminy na bazáre hračky po deťoch predávajú a v super stave,no myslím,že u nás by som mala problém nájsť čo len jedno celé auto. 😒 Máte aj vy také skúsenosti s deťmi,alebo to len u nás je taká demolačná čata? 😉
u nas to bolo tak že to šlo vekom-samozrejme ked boli chalani malinky tak len rozoberali,potom dosli na to ze dokažu aj poskladat to co rozoberu.Niektore hracky to ,,prežili,,ine skoncili nenapadne v koši.Marek je už vo veku že dokaže veci poskladat,z čoho ma nesmiernu radost lebo skrutkovač jeho kamarat.A samozrejme starsi bratia pomožu.Kedze ty mas este male deticky neboj prídu nato ako na to 😀 😀 😀
@titkovamiriam no to dúfam 😉
neboj určite!!!!skuste skladať spolu 😉
mám doma-dve baby a zdemolujú všetko..keď si predstavím ,že každý rok vyhodíme minimálne 3-5 vriec pokazených hračiek a dokupujú sa stále nové 😖 😖 😖 😖 😖 😖 Keď to všetko zrátam, aké drahé hračky to boli, už sme mohli mať auto z bazáru 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ono na druhej strane je pravda, že hračky sú hrozne drahé - niektoré aj 30 a viac € a keď sa tam kúsok odlomí, pokazí, hračku môžeme vyhodiť.. ☹ Nuž čo, deti sú deti a nejako to musíme prežiť 😀 😀 😀 A to nehovorím o rozbitých tanieroch, riade, pokreslených stenách, atď....ale to k detstvu jednoducho patrí..keďže mám tvorivé a aktívne decká, nemôžem od nich čakať, že budú sedieť ticho v rohu a hrať sa s kockami 😀 😀 😀
@maruschka ako keby som čítala o mojich 2 deťoch,mám syna a dcéru a tiež každú chvíľu počítam,že čo všetko sme mohli mať za tie peniaze vyhodené za hračky...nevážia si absolutne nič.Nechápem to,ved ja mám ešte svoju 30 ročnú bábiku a obľúbeného plyšáka doteraz-našťastie v bezpečí u mamy,inak by už ani tie neboli.Nechápem kde sa to v tých deťoch berie,že sa nedokážu s hračkami normálne hrať a musia ich ničiť ☹
@maruschka , no ja viem - deti sú deti, všetko chápem, aj to že majú občas potrebu niečo rozoberať, že sú tvorivé a s fantáziou niekedy ajž príliš, aj to že nepozornosťou či nešikovnosťou môžu niečo poškodiť.
Ale 3-5 vriec hračiek ročne????? 🤐 . Vždy som si myslela, že moje deti majú dosť veľa hračiek - a mnohé z nich sú pomerne drahé a kvalitné ale keby som mala vyzbierať z ich izby 3 vrecia, tak majú komplet prázdnu izbu.
@anett9 , ale veď to je úplne pochopiteľné, divné by bolo, keby si pri tom množstve hračiek ešte niečo vážili. 😝 .
Jasné že sa v tom množstve hračiek strácajú a nevážia si ich. Čo tak obmedziť to množstvo nákupov, regulovať aj príbuzných, aby to s nákupmi nepreháňali. Čoho je priveľa a len tak sa váľa po zemi, to je v očiach detí bezcenné, darmo, že stálo kopu peňazí. Deti sa aj tak často lepšie vyhrajú s obyčajným švihadlom či kredami, ako s drahými jednofunkčnými hračkami. Čo takto učiť ich trochu skromnosti, vážiť si prácu iných - je na to aj pekný diel v rozprávkach o Bambuľke. 😉.
Ako ja nie som za nejakú tvrdú sparťanskú výchovu a moje deti sa tiež nehrajú len s polienkami a handrovou bábikou, ale čo je veľa to je veľa. Väčšina rodičov chce deťom dobre, chce im urobiť hračkou radosť, ale výsledok je často opačný.
@bodka70 už sa stalo,už nekupujem nič a už toho ani nemajú veľa.Práveže sme im až tak moc toho nekupovali,ale pri dnešných cenách sú to riadne pálky a aj tak sa s tým nikdy normálne nehrali.Teda nie takým spôsobom ,na aký bolo tá-ktorá hračka určená.Tým pádom samozrejme nič nevydržalo.Je fakt,že aj kvalita dnešných hračiek sa s tou spred 20 rokov nedá porovnať 😒 Bambuľka u nás išla snáď nonstop minulú zimu,všetky diely za sebou.Práve preto,aby si staršia niečo z toho vzala ako príklad.Bohužiaľ zbytočne.Pesničky ju očarili,pointa nie 😖
@anett9 , no moja Kajka chodila do alternatívnej waldorfskej škôlky, takže som týmto trochu ovplyvnená, ale na to prišli aj iní ľudia - odborníci, že dieťa ak má hračku, s ktorou sa dá hrať len presne určeným spôsobom, tak ho skôr či neskôr omrzí a snaží sa s ňou hrať "inak" a často sa to inak nedá - len tým, že ju rozoberie.
Neviem ako tvoje deti, ale pre moje je aj tak najlepšou "hračkou" rodič, ktorý sa im venuje. Majú tiež doma kopu hračiek a aj tak nudia, Kajka len kričí : mamííí, poď si so mnou zahrať pexesóó, mamííí poď si so mnou skladať lego, mamíííí, poď mi prečítať knižkúúú 😀 😀 😀
Diskusiu zamykam na ziadost zakladatelky
Asmira team