Inteligentná plastelína
10. sep 2011
je to zaujimava vecicka na dlhe hodiny hrania odburava stres proste zazrak.pri hre sa mi zalepila o teplaky a neviem to dat dole.mrazak asi nepomoze a vriaca voda tiez nie. Co s tym?
je to zaujimava vecicka na dlhe hodiny hrania odburava stres proste zazrak.pri hre sa mi zalepila o teplaky a neviem to dat dole.mrazak asi nepomoze a vriaca voda tiez nie. Co s tym?
Inteligentná plastelína sa mi prilepila na tričko/nohavice/kreslo/postelnú bielizeň. Ako sa dá odstrániť?
Najprv vyskúšajte k plastelínovému fľaku priložiť hrudu plastelíny a potom ju odtrhnúť - je šanca, že sa časť plastelíny z tkaniny prichytí späť k hrude. Tento postup je možné niekoľkokrát opakovať.
Pokiaľ je ale plastelína veľmi zatlačená, vyskúšajte čistiaci lieh z drogérie (izopropylalkohol - je tiež niekedy využivaný na čistenie optických súčastí fototechniky a tlačiarní). Toto je najjednoduchší spôsob, ako odstrániť Inteligentnú plastelínu z prírodných tkanín a vlasov.
Najprv urobte test na neviditeľnom mieste tkaniny, aby ste sa uistili, že alkohol nespôsobí ešte väčšiu škodu. Potom nalejte alkohol na postihnuté miesto. Plastelína by sa mala rozpustiť. Následne ju môžete jednoducho odstrániť pomocou papiera alebo servítky.
Ak sa Inteligentná plastelína prilepila na syntetickú látku, napríklad na nylon alebo polyester, môže izopropylalkohol tkaniny poškodiť. Skúste použiť na odstránenie plastelíny WD-40.
Ak nič nepomôže, jednoducho odneste vec do čistiarne a povedzte, že škvrna je z látky na báze silikónu.