Interaktívne a náučné hračky pre bábätká
Ahojte, dámy,
som prvorodička, termín mám 17.11., už teraz dostavam množstvo otázok čo pre bábätko k narodeniu, to som si povyberala praktické veci, ale už teraz sa zamýšľam čo na Vianoce.
Viete mi prosím poradiť, chcela by som skôr niečo interaktívne, náučné, nemusí to byt ani pre jeho vek, ale kľudne keď bude 3+, veď to sa využije 🙂
Alebo viete mi poradiť nejakú literaturu, že aké hračky vyberat tak aby sa bábätko aj správne vyvíjalo a podobne?
Ďakujem vám veľmi pekne 🙂
@nssv2 Hrkálky, mäkká knižka, vodná podložka, podložka s hrazdičkou...
@nssv2 čierno biele knihy, leporela. A knihu mamou hrave 1. Tam máš za 12e kopu aktivít ktoré doma urobíš zadarmo. S bábätkom sa hlavne veľa rozpravaj, mojkaj, maznaj, pusinkuj, spievaj, tancuj...
@simona20201309 no tu knihu som dostala a prelistovala a konec. Su tam napady v podstate z haraburd, ktore vies opatovne vyuzit (krabice, cd, hulahop) a to som doma nedrzala.
Urcite by som nekupovala hracky 3+. Do 3 rokov budes mat doma hrackarstvo. Navyse nevies, co bude dietatko realne zaujimat. Mozes kupit 20 vkladaciek alebo puzzli a dieta sa na to ani nepozrie. Ja som radsej za tie prakticke darceky.
Poukazku do dmky, latkove plienky, poukazku do HMka, zrkadlo do auta aby sofer videl na vajicko, letnu vlozku do kocika, letny potah na vase vajicko, nejaku hracku na autosedacku. Merino oblecenie vacsej velkosti. Ak to musi byt hracka, tak si pytaj nieco napr od little dutch, oni maju milene veci. Ako bolo spomenute, velmi rychlo budes mat doma 'hrackarstvo'. Toto je taky fajn vek, ze este tomu to dieta aj tak nerozumie, tak kludne moze dostat prakticky darcek.
@amelie2017 autorka hovorí o 3+ mesiacoch, nie rokoch..
@nssv2 hraciu deku s hrazdičkou by som chcela ja na tvojom mieste. My sme ju využívali naozaj veľmi veľmi veľa. Ja som tam dávala už aj takeho troj štvor mesačného. Ešte možno penovú podložku tá je super pod takého drobca, keď ho chceš na zem položiť.
Dieta tych hraciek vela nepotrebuje, vsetko ich aj tak omrzi. Skor nieco prakticke by som riesila, ako podlozku na ktorej sa moze hravat aj vo vyssom veku. Hracky dostane aj od navstev, ktore dojdu pozriet drobca po narodeni. Moja najmladsia ma a mala rada prakticke veci z domacnosti. Farebne misky, plastove flase, atd.
@jj298 tak to už je tvoj problém ze nemáš doma ani farebné papiere, lepiacu pásku, krabicu, balón... neviem aké haraburdy? Skôr k takýmto veciam nemáš vzťah. Radšej nakúpiť plastové hračky ktoré sa po 5 minútach stávajú nezaujimavymi... obzvlášť pri deťoch do 1r kedy je zaujímavé úplne všetko okrem hraciek
@tamta 😂😂🤦♀️ tak mna ani nenapadli nejake hracky na 3 mesiace..lebo ked pise naucne, interaktivne tak som ratala 3 roky
@amelie2017 teda predpokladám, kedze babatko bude mať na Vianoce ešte len 2 mesiace, aspoň ja som to tak pochopila, zas nechcem robiť autorke hovorkyňu... 😊
@simona20201309 a naco by dvom dospelym bezdetnym ludom bol doma krepovy papier?
Praveze som vela hraciek vyrobila ale z tej knizky az jednu a ta ma vysla viac ako kupovana. Uz len kvalitne cierne fixky na ciernobiele obrazky stoja tolko co knizka.
@nssv2 najlepsia vec je hrazdicka (taka kde su hracky v jednej linni, nie tie do kriza) dietatko to motivuje zdvihat rucky aj nozicky ku hrackam a tym posilnuje svalstvo. Hracky by mali byt na urovni hrudnicka alebo nizsie ak budete chciet aby dvihalo nozicly neskor. Co najmenej hraciek co hulakaju a vyrazne blikaju, dieta je zbytocne prestimulovane a nie je to dobre pre take male babatka ani na zrak (rovnako ako pozeranie TV).
Ciernobiele obrazky su super, robia take aj knizky. Je toho naozaj vela vselicoho.
@jj298 suhlasim, ja som nic take doma nemala, mne ta kniha bola na nic😂

Co na Vianoce 3oj mesacnemu?🙉 Tak jedine prsnik.