Kedy kúpiť prvé cykloodrážadlo pre dieťa?
Ahojte, dcéra má cez dva roky, za mňa už najvyšší čas aby sa učila jazdiť na balančnom odrážadle. Už od Vianoc mužovi hovorím, že by sme jej mali nejaké ísť vybrať a kúpiť, ale on to stále odkladá lebo je ešte malá, ešte dobre nechodí, je zima,oni také ako deti nemali a nechýbalo im to... Dnes sa mu nechce do mesta, ešte má čas a vždy niečo. V okolí vidím aj mladšie deti jazdiť na odrážadlách, čiže podľa mňa mala nie je. V akom veku ste mali prvé cykloodrážadlá vy ?
Od roku trojkolku, od dvoch cykloodrazadlo, od troch bicykel bez pomocnych koliesok. Dcerka ma diagnozu- ked "poriadne"nechodi?
Nic jej neujde ak bude vela chodit. K tvojej otazke: Ked mali 2,5 roka. Dovtedy pekne peso.
Syn ho dostane na 2. narodeniny a uvidím, ako mu to pôjde. Zatiaľ má Funny wheels, na tom jazdí od 15 mesiacov. Pôvodne som chcela ešte pár mesiacov počkať, ale videl ma, keď som v mobile prezerala odrážadlá a tak sa vytešoval, že také chce, tak ho teda dostane už teraz v apríli.
Kludne uz aj
@zuzinka888 nie, diagnózu nemá. Ale chodiť začala neskoro a chodí zle lebo vtáča chodidlá a stále sa potkýna.
@beata_k no ona pešo toho vonku nenachodí, 15 minút maximálne a potom sa jej už nechce. A keď sa jej nechce tak s ňou ani stádo gólov nepohne.
@dixitka my sme nemali ani trojkolesove odrážadlo. Čiže nemá žiadnu skúsenosť .
Nasi mali odrazadlo v cca 2-2,5r. (tri deti). Za mna super, urcite treba zabezpecit, naucit.
Ak chodi zle, tak by som jej ziadne odrazadlo nekupovala. A uz vobec nie ak sa jej nechce chodit. Co od toho ocakavas? Ze ked bude mat odrazadlo, tak bude chodit viac?
Nasi mali vsetci toto (jedno a to iste), boli sme velmi spokojni.
https://kindercentrum.sk/chicco-odrazadlo-chicc...
Ale teda, ine ani neskusali, takze vyslovene porovnat s inymi neviem.
Ked mal rok a pol,syn na odrazadle uz tak jazdil po dedine,na vianoce sme mu kupili uz slapaci traktor,ale to odrazadlo miluje viac aj ked uz je mu male.
Pozrite mozno funny wheels, kľudne aj bazarove, ma sice 3 kolesa, ale aby vobec vyskusala odrazadlo, mozno ju to nechyti, mozno pochopí princíp odrazania rychlo..plus je lahke aj do ruky. da sa menit aj na 2kolesove, ale to nasi nechceli.
Potom neskor by som az skusala 2kolesove, ked bude sama mat dobry balanc a istotu v chodeni, pohybe. Predpokladam, ze cvicite aj nejake cviky od fyzio, tak len vydrzat.. ma cas
A riesili ste to s ortopedom ? Ze vytaca nozky? Niekedy odrazadla neodporucaju. Synovec mal zakazana ale on mal vazne problemy dokonca aj 2 operacie do troch rokov takze odrazadla preskocili a zacali s bicyklom ked mal 5.
A javí o to záujem, keď vidí napr. iné dieťa na bicykli či odrážadle, vyzerá, že by to chcela skúsiť? Aby sa nestalo, že vám to doma bude ležať v kúte 🙂 Inak by nemal byť problém, že hneď začne s dvojkolesovým, už má vek na to, aby to zvládla. Len ju to musí baviť. No a chôdzu ešte treba potrénovať, ale zas na odrážadle precvičí rovnováhu aj svaly, tak by jej to mohlo pomôcť. Odrážadlá nie sú vhodné pre nechodiace deti, no keď už dieťa chodí aspoň 2-3 mesiace (čo predpokladám, že tvoja 2-ročná spĺňa), je to ok, netreba čakať na dokonalú chôdzu.
@beata_k nič od toho neočakávam, ale myslím si, že sa jej jazda na odrážadle bude páčiť a dúfam, že von pobudneme viac ako 20 minút. Starší syn tiež nechcel veľa chodiť, radšej sa vozil v kočíku, ale keď mal odrážadlo tak sme aj celé mesto prešli... Doktorka na rehabilitáciach jej odrážadlo nezakázala. Skôr je názoru, že jej pomôže nohy udržiavať rovno.
@pralinka86 funny jej už je malé, skúšali sme u neterky, naša je veľká 😀
@zuzinka888 áno samozrejme, má aj pomôcky od ortopéda, cvičí. Odrážadlo jej nezakázal nikto, to mám s lekármi skonzultované.
Dcéra mala cykloodrazadlo od 2 rokov, syn od roka, keď mal 1,5, už frčal ako pretekár 🙂 a to nepatrí zrovna medzi športovo nadané deti 🤭
Tak potom skus Kinderkraft Rapid. Nie je drahe a u nas funguje uz pri druhom dieta
Akurát teraz v 19 mesiacoch 🙂 tak odkupte sama od nejakej susedy, nemusí mať dieťa nové a možno niekto vám aj daruje 🙂 my kupujeme iba z bazároch a detské veci sú často nenosené alebo veľmi málo 🙂
ak je funny už malé, tak odporúčam woom 1 alebo 1+
to je už krok k boju, my sme mali túto postupku a išlo to samé 😉
Nasa vobec odrazadlo nepochopila.. snad az ako 5 rocna a to uz jej boli vsetky male.ale na kolobezke nalietala kilometre..
@dixitka cca 5 mesiacov chodí. Tesne pred 20 m začala.. či javí záujem ťažko povedať, keď nejaké dieťa na odrážadle vidí tak ju to nejako nezaujíma, skôr bratov bicykel. Ale na Ihrisku si na odrážadlo sadne, len sa ešte nevozí, ale tam sú kamene tam to ani nejako nejde .
@mullerova46 tak zase peniaze problém nie sú, to je najmenej máme dobrý príjem, nejaké odrážadlo navyše by sme si ani nevšimli , neviem s čím konkrétne má manžel problém. Ja by som aj objednala, len sa bojím, že budem vracať. Ona je vysoká celkom, čiže by som radšej poskusala niekde v predajni čo jej bude vyhovovať .
Prvý syn nemal ešte ani 1.5r, keď začal jazdiť na cykloodražadle. Druhý mal 2r
Ja som synovi kúpila odrazadlo keď mal ani nie 1,5r. Ale teda vo vašom prípade by som možno ešte počkala. Chodíte k fyzio? Ona ma na to aký názor?
Moje baby kazda od 2 rokov jazdili na FirstBiku a potom presli uz rovno na bicykel bez pomocnych koliesok. Uz vedeli udrzat rovnovahu a stacilo doplnit pedalovanie. Takze za mna odrazadlo odporucam 👌
od 1,5 zacala na nom skusat, pekne jazdila od 2rokov. v 3,5 teraz jazdi uz na slapacom bicykli. nikdy nemala trojkolku, zacala na dvojkolesovom kde musela drzat rovnovahu
Odrážadlá majú napísané min a Max výšku sedu 🙂 syn má 84cm a na najmenšom nastavení sedadlá čo je 30 CM je mu akurát 🙂 píšem pre predstavu
V 2r mali moji cykloodrazadlo...je to super priprava na bicykel...potom netreba ziadne pomocne kolieska.