icon

Lacná a kvalitná alternatíva k Legu

maybe888
25. júl 2025

Prosím poradíte stavebnicu, ktorá má princíp ako lego a je lacnejšia, no stále funkčná a dobre sa stavia? My sme raz kupili napodobneninu lega v supemarkete, ale boli tam chybové časti a veľmi ťažko sa to stavalo, to bolo na dolámanie prstov🙂 Syn zbožnuje lego, ja mu v tom veľmi fandím, ale veľmi to ide to peňazí. Ďakujem za každú radu 🙂 pekný deň

denkabemommy
25. júl 2025

@maybe888 ja kupujem lego (aj do zásoby) vždy keď je niekde v akcii, vtedy sa naozaj oplatí. Ale teda kupujem skôr menšie balenia, nie veľké stavebnice. Inú kvalitnú alternatívu som ešte nenašla 🙂

janka_266
25. júl 2025

napodobeniny z číny, pasujú aj s originálom

pralinka86
25. júl 2025

Asi jedine bazar. Na tom co sa tu nema spominat, su aj nove nehrane za fajn cenu niekedy.
A na ine typy stavebnic som aj ja zvedava 🙂

biba_18
25. júl 2025

lacná a kvalitná?
a jasne, treba nám lacné veci z číny, veľa, čo najviac ...

chrobak7
25. júl 2025

@maybe888 Pozri na allegro.sk. Existuje veľa skladacích kociek, no nie všetky sú navzájom kompatibilné, alebo kompatibilné s legom.

https://allegro.sk/kategoria/bloky-plastove-322...

olimuc
25. júl 2025

Temu … je kompatibilne s Legom, ale nie je az ta prepracovane a niektore diely nezapadaju uplne na klik. (Policajna stanica sice vysla 20€ … ale ) 7-8 rocny legomaniak si to vsimne. Kupujem second hand … farby sa daju ozivit peroxidom (aj biela) … takze ziaden problem

deedol
25. júl 2025

Ziadna. Vsetky idu tazsie. Lego z bazaru alebo z bricklink. A aj tie drzia cenu. V zlavach sa da fajn, tiez mam doma zasoby.

ibrunova
25. júl 2025

Mega blocks - podobná, neviem, či ešte existuje česká stavebnica COGO

hipuska
25. júl 2025

Ja mám lego maniaka doma a teda, po vyskúšani všetkých možných alternatív, sme sa vrátili k legu a uprednostnujem nákup z druhej ruky originálu..tie napodobeníny aj čínske nedržia dobre, nesedia, lego sa rozpadá. A navyše, návod je často nezrozumiteľny tak si niečo nevie ani sám postaviť a tým pádom to stráca zmysel

bibi33
25. júl 2025

pozeraj original na bazaroch... lego je jedna z nesmrtelnych hraciek,do coho sa oplati vrazat peniaze...

senta_sofia
25. júl 2025

@maybe888 lego z druhej ruky

moninah
25. júl 2025

@maybe888 Vzdy bude napodobnenina ovela menej presna, skaredsie farby, dieliky od seba "odskakuju" - nedrzia dobre, lamu sa, blednu, dieliky v krabici chybaju. Radsej original z bazaru. Jedine COBI je dobre. Ale nie az take lacne.