icon

Morské príšerky v akváriu

barbim
19. nov 2017

Máte niekto skúsenosť s týmto akváriom? https://www.vnimavehracky.sk/130-skumanie-objav...

lindusss2016
19. nov 2017

Odobne nemam, nikdy by som.cosi take nekupila, lebo zastavam nazor, ze aj morske priserky maju pravo na vybavenie z akvaristiky a nie z hrackarstva. Ale sestra kupila cosi podobne svojej malej, bolo to ale akvarko pre rybu, za mna des, ryba rychlo skapala, takze asi ani ona sa necitila najlepsie. Plastove akvarium rychlo stratilo svoj povodny lesk, nedalo sa to ani vycistit, takze pre druhurybu uz bolo nepouzitelne. Zvierata su zive tvory a nie hracky, takze ak uz ich detom zaobstarat, tak so vsetkym, co k tomu patri a abybmali zabezpecene vhodne podmienky na zivot. Tieto fosforeskujuce zivocichy sice nepoznam, nvm, ake su narocne na starostlivost, mozno im aj umele akvarko staci, ale od nas skusenost, ze ten plast tu vodu proste nedava, zanasa sa to, chyta sa tam vodny kamen, je to potom skarede a malu to dost rychlo prestalo bavit a to ma zvierata rada, takze asi ani tieto priserky nebudu pre deti moc atraktivne.

lindusss2016
19. nov 2017

Ok, vygooglila som si tu ziabronozku 🙂 myslim, ze ich to rychlo omrzi, kedze to.bude asi dost nudne zvieratko...

jankalukasova
19. nov 2017

@barbim
@lindusss2016 ide o ziabronozku solnu a toto je najdrahsia liahen aku som videla. Ziabronozku bezne nechavam liahnut a krmim nou rybky v akvarku (v akvaristikach sa na to bezne predava vybavenie). Je to velmi vydatne krmivo hlavne pre male rybky.
Tieto zivocichy sa nechovaju pre potesenie ako bezne rybky a osobne si myslim, ze by to deti ani velmi nebavilo.

jankalukasova
19. nov 2017

@lindusss2016 takze vybavenie z akvaristiky spociva v tom, ze dostanu podmienky k vyliahnutiu a nasedne su zozrane...

judar
19. nov 2017

zbytočné...deti to zunujú a potom čo? vykotíme do záchoda?

lindusss2016
19. nov 2017

@jankalukasova ved som aj napisala, ze nvm, o akeho zivocicha sa jedna, ze im to mozno postacuje, ale vseobecne som proti akvaristike a chovatelskym potrebam z hrackarstva. Ale po vygoogleni si ziabronozky som dodala, ze to deti bavit iste dlho.nebude, takze za mna zbytocnost. Ja sa nehadam, ze ziabronozka ma zit dlhy a plnohodnotny zivot, mne vseobecne vodne tvory moc nehovoria, ale ryb v okruhlych akvarkach mi niekedy pride luto.

flimelka
20. nov 2017

a tak nezatracovala by som to. zalezi od samotneho dietata, ci ma k takymto veciam vztah alebo nie. niektore to nebude bavit od zaciatku a ine zas pri tom vydrzia dlho. to je ako s kazdou inou hrackou