Porovnanie veľkosti kociek Lego Duplo a Lego Classic
Ahojte. Moja dcerka uz bude mat 4 roky. Velmi rada sa hra s lego duplo. Mame aj tu zelenu podlozku k tomu. A pekne si tam sklada. A tak rozmyslam ci nasu zbierku rozsirim o lego velky box classic. Prosim bol by niekto ochotny a odfotil by mi vedla seba kocku lego duplo a kocku lego classic? Aby som mala predstavu o kolko je lego classic mensie. Dakujem
Ono je to kompatibilne. Jednoduchsie by bolo cez google vyhladat napr “lego classic compatible duplo” (prve co mi navrhlo) a tam uvidis obrazkov a videi az az.
@kaktusik007 Chcela som to dnes objednat z netu. Verim, ze sa najde ochotna zienka, ktora mi to odfoti. A este dnes budem moct objednat.
Pouzi google, naozaj, nic jednoduchsie neexistuje a tam najdes tolko obrazkov, ze budes mat nie len predstavu ale este aj budes vediet co s cim ako… necakaj na ochotnu zienku, ale ty sa trosku posnaz.
@anavixy prave ze to kompatibilne nie je ;) duplo je pre malych, od 1,5 roka do cca 4, to su velke kocky, a classic je normalne lego od 6tich rokov. Na vek 4-6 maju lego junior --- je to vlastne classic, akurat su tam vacsie diely - rozumej hned niekolko kociek akoby spolu spojenych.
@anavixy No nenaslo mi classic a duplo porovnanie. Same megablocks a duplo porovnanie
@anavixy len ked ono je jednoduchsie ---- odfotte mi, zistite mi...... ako pouzit google
@beata_k Dakujem krasne za foto. Ano duplo mame je super. Len som rozmyslala ci doplnim zbierku lega o velky box lego classic
Ja by som to nerobila. Je to ozaj tak od 6 rokov.
@beata_k Dakujem za info. Lebo pri to velkom boxe lego classic pisu od 4 rokov. Tak nejdem teda rozsirovat lego duplo o lego classic.
@beata_k syn si vybral na 4. narodeniny lego classic menšie balenie, o mesiac na vianoce dostal väčšie balenie, kde je veľa kolies a vie sa s tým krásne zahrať, všelijaké auta s mužom stávajú a vymýšľajú
@13uzivatelka11 super, tesim sa s tebou. Vo vseobecnosti je to ale urcene pre starsie deti.
Podľa mňa sú aj tie classic už pre tie malé prsty fajn. Neodporúča sa to pre malé deti, ktoré by si to mohli strčiť do úst, ale ti snáď už vo veku 4 roky nebude robiť.
Pre 4-ročnú, pokiaľ je fyzicky a mentálne v poriadku, by som určite odporučil už klasické Lego.
Pre 4r uz duplo nekupuj. Kup lego.
Uvidis ako ich bude pekne kombinovat.
Lego je super hracka.
Záleží od dieťaťa. Máme 4 roky rozdiel, čiže mladší sa stretával s klasickým legom od malička a nikdy do úst nedával. Staršia sa hrávala s duplom tak do 6 rokov, ale mladší len chvíľu a od 4 rokov už iba klasické ho bavilo. Ja by som už duplo asi nekupovala.
Moja ma 8sem a aj teraz vytiahne duplo a hra sa.
Od dvoch rokoch sa hrame s normalnym legom.
My máme 4rocaka, hrával sa s duplom, kúpili sme classic box a aj nejaké auta clasic a s tým sa nehrá akosi 😁
Zavisi od dietata, moje sa hrali s normalnym legom od 3r, dokonca aj s tymi malickymi Lego Friends, nejedli to, necmulali, mali jemnu motoriku.
Duplo je podla mna pre jaslickarov
Zavisi od dietata, ale kludne kup, prinajhorsom ju pocka. Mojho z dupla bavili len vlaky, zvieratka atd vobec, a na classic presiel cca v 4r
Kompatibilné nie sú. A išla by som už do klasického Lega. Doma mám 2 roky a 8 mesiacov staré dievčatko a skoro 4 ročného chlapca a hrajú sa s klasickým legom od rána do večera 🙂 starší si už skladá sám a mladšej pomáham 🙂
@hykjam sú kompatibilné
https://www.lego.com/en-us/service/help/DUPLO/d...
@13uzivatelka11 @natalka13 tak niektoré kocky možno sú, ale či by sa mi chcelo doma naťahovať s dieťaťom a vysvetľovať mu, ktorá kocka pasuje a ktorá nie 🙂
Ja by som tiež 4 ročnej kúpila už normálne lego. Môj syn bude mať o chvíľu 5 rokov a rad sa hrá s klasickym legom už su to 2 roky co dostal prve normalne lego.. A teraz uz posklada bez pomoci aj lego pre 7+ .. Keď vidí menšiu, ako sa hrá občas s Duplom tak sa prida, ale sám od seba už sa hrá len s klasickým. Už aj menšia (bude mať 3) si viac vybera to klasické lego. Jej som kupovala na Vianoce klasické lego Friends , také to od 4 rokov co je ľahšie na skladanie , samozrejme pre 3 ročnú ešte s pomocou ...ale hrajú sa s Legom hadam denne obaja
Staršia dcérka dostala normálne lego až keď bola trochu staršia (asi 5 r), ale mladšie deti sa už od 3 rokov hrali s Lego Friends a City, keďže sme ich mali doma... Duplo ich vtedy už dávno moc nebavilo.

a co takto ust do obchodu a pozriet si krabicu? na kazdej jednej je kocka v pomere 1:1, teda v realnej velkosti.
Dokonca su predajne hraciek, kde su kocky lega standardne k dispozicii na vyskusanie / skladanie.
Neverim, ze niekto je az takto pohodlny.