icon

Porovnanie veľkosti kociek Lego Duplo a Lego Classic

14. feb 2025

Ahojte. Moja dcerka uz bude mat 4 roky. Velmi rada sa hra s lego duplo. Mame aj tu zelenu podlozku k tomu. A pekne si tam sklada. A tak rozmyslam ci nasu zbierku rozsirim o lego velky box classic. Prosim bol by niekto ochotny a odfotil by mi vedla seba kocku lego duplo a kocku lego classic? Aby som mala predstavu o kolko je lego classic mensie. Dakujem

kaktusik007
14. feb 2025

a co takto ust do obchodu a pozriet si krabicu? na kazdej jednej je kocka v pomere 1:1, teda v realnej velkosti.
Dokonca su predajne hraciek, kde su kocky lega standardne k dispozicii na vyskusanie / skladanie.
Neverim, ze niekto je az takto pohodlny.

anavixy
14. feb 2025

Ono je to kompatibilne. Jednoduchsie by bolo cez google vyhladat napr “lego classic compatible duplo” (prve co mi navrhlo) a tam uvidis obrazkov a videi az az.

autor
14. feb 2025

@kaktusik007 Chcela som to dnes objednat z netu. Verim, ze sa najde ochotna zienka, ktora mi to odfoti. A este dnes budem moct objednat.

anavixy
14. feb 2025

Pouzi google, naozaj, nic jednoduchsie neexistuje a tam najdes tolko obrazkov, ze budes mat nie len predstavu ale este aj budes vediet co s cim ako… necakaj na ochotnu zienku, ale ty sa trosku posnaz.

kaktusik007
14. feb 2025

@anavixy prave ze to kompatibilne nie je ;) duplo je pre malych, od 1,5 roka do cca 4, to su velke kocky, a classic je normalne lego od 6tich rokov. Na vek 4-6 maju lego junior --- je to vlastne classic, akurat su tam vacsie diely - rozumej hned niekolko kociek akoby spolu spojenych.

autor
14. feb 2025

@anavixy No nenaslo mi classic a duplo porovnanie. Same megablocks a duplo porovnanie

kaktusik007
14. feb 2025

@anavixy len ked ono je jednoduchsie ---- odfotte mi, zistite mi...... ako pouzit google

beata_k
14. feb 2025

Kup jej duplo. Klasicke lego je dost male. S duplo sa da este dost dlho pohrat

autor
14. feb 2025

@beata_k Dakujem krasne za foto. Ano duplo mame je super. Len som rozmyslala ci doplnim zbierku lega o velky box lego classic

anavixy
14. feb 2025

🤷🏻‍♀️ Lego classic je normalne lego, lego duplo je pre male deti a su kompatibilne (za urcitych podmienok).

beata_k
14. feb 2025

Ja by som to nerobila. Je to ozaj tak od 6 rokov.

autor
14. feb 2025

@beata_k Dakujem za info. Lebo pri to velkom boxe lego classic pisu od 4 rokov. Tak nejdem teda rozsirovat lego duplo o lego classic.

13uzivatelka11
14. feb 2025

@beata_k syn si vybral na 4. narodeniny lego classic menšie balenie, o mesiac na vianoce dostal väčšie balenie, kde je veľa kolies a vie sa s tým krásne zahrať, všelijaké auta s mužom stávajú a vymýšľajú

beata_k
14. feb 2025

@13uzivatelka11 super, tesim sa s tebou. Vo vseobecnosti je to ale urcene pre starsie deti.

tanyan
14. feb 2025

Podľa mňa sú aj tie classic už pre tie malé prsty fajn. Neodporúča sa to pre malé deti, ktoré by si to mohli strčiť do úst, ale ti snáď už vo veku 4 roky nebude robiť.

hefo
14. feb 2025

Pre 4-ročnú, pokiaľ je fyzicky a mentálne v poriadku, by som určite odporučil už klasické Lego.

natalka13
14. feb 2025

Pre 4r uz duplo nekupuj. Kup lego.
Uvidis ako ich bude pekne kombinovat.
Lego je super hracka.

natalka13
14. feb 2025

@beata_k od 6 rokov lego? Ale no, v skolkach sa hraju s narocnejsimi stavebnicami.

louise
14. feb 2025

Záleží od dieťaťa. Máme 4 roky rozdiel, čiže mladší sa stretával s klasickým legom od malička a nikdy do úst nedával. Staršia sa hrávala s duplom tak do 6 rokov, ale mladší len chvíľu a od 4 rokov už iba klasické ho bavilo. Ja by som už duplo asi nekupovala.

slavomira236
14. feb 2025

Moja ma 8sem a aj teraz vytiahne duplo a hra sa.

thirstymonk
14. feb 2025

Od dvoch rokoch sa hrame s normalnym legom.

mia2906
14. feb 2025

My máme 4rocaka, hrával sa s duplom, kúpili sme classic box a aj nejaké auta clasic a s tým sa nehrá akosi 😁

eeffka
14. feb 2025

Zavisi od dietata, moje sa hrali s normalnym legom od 3r, dokonca aj s tymi malickymi Lego Friends, nejedli to, necmulali, mali jemnu motoriku.
Duplo je podla mna pre jaslickarov

deedol
14. feb 2025

Zavisi od dietata, ale kludne kup, prinajhorsom ju pocka. Mojho z dupla bavili len vlaky, zvieratka atd vobec, a na classic presiel cca v 4r

hykjam
15. feb 2025

Kompatibilné nie sú. A išla by som už do klasického Lega. Doma mám 2 roky a 8 mesiacov staré dievčatko a skoro 4 ročného chlapca a hrajú sa s klasickým legom od rána do večera 🙂 starší si už skladá sám a mladšej pomáham 🙂

natalka13
15. feb 2025

@hykjam odkedy duplo nieje kompatibilne s legom?

hykjam
15. feb 2025

@13uzivatelka11 @natalka13 tak niektoré kocky možno sú, ale či by sa mi chcelo doma naťahovať s dieťaťom a vysvetľovať mu, ktorá kocka pasuje a ktorá nie 🙂

sandra432
15. feb 2025

Ja by som tiež 4 ročnej kúpila už normálne lego. Môj syn bude mať o chvíľu 5 rokov a rad sa hrá s klasickym legom už su to 2 roky co dostal prve normalne lego.. A teraz uz posklada bez pomoci aj lego pre 7+ .. Keď vidí menšiu, ako sa hrá občas s Duplom tak sa prida, ale sám od seba už sa hrá len s klasickým. Už aj menšia (bude mať 3) si viac vybera to klasické lego. Jej som kupovala na Vianoce klasické lego Friends , také to od 4 rokov co je ľahšie na skladanie , samozrejme pre 3 ročnú ešte s pomocou ...ale hrajú sa s Legom hadam denne obaja

ninan2
15. feb 2025

Staršia dcérka dostala normálne lego až keď bola trochu staršia (asi 5 r), ale mladšie deti sa už od 3 rokov hrali s Lego Friends a City, keďže sme ich mali doma... Duplo ich vtedy už dávno moc nebavilo.