icon

Skateboard pre 5 ročné dieťa

somavi
31. okt 2016

Ahojte ženy 😊 Moje dieťa 5 ročne stále túži po skateboarde . Stále hovorí ako sa teší , ze jej Jezisko donesie. Chcem ju potešiť , ale Nemyslite , ze je to skoro? Nebezpečné ? Bojím sa , ze si ublíži . Na dovolenke mala jej kamarátka a tie pády .. A to mala 8. Jasne , ze je to nebezpečne svojim spôsobom v každom veku a to teraz neznamená , ze ho nikdy nebude mat , ani nic ine , kde by si teoreticky mohla ublížiť ( korčule a pod ) , len si myslím , ze to este nebude vediet tak dobre zvládať , ze je na to este mala a budú fakt nepekne pády . Dakujem za názory.

Strana
z2
6mia6
31. okt 2016

Moj si posledny den prazdnin zlomil ruku a skateboard-uzasny darcek od babky letel do koša.... a to ked ho dostal ho vlastne ani nechcel a nevsimal si ho, az raz....

timea7
31. okt 2016

@somavi svoje dieťa si poznáš, ak je pohybovo zdatné, prečo nie, ale zároveň kúp aj prilbu a chrániče na kolená a lakte. Možno by bolo fajn, keby si to mohol u niekoho požičať a vyskúšať, či to má zmysel vôbec kupovať.

pribinak
31. okt 2016

treba vybrat kvalitny, s dobrymi kolieckami a loziskami, k tomu prilbu, chranice na kolena, lakte a dlane a moze jazdit

pozri, ruky ci nohy si moze zlomit aj na bicykli ci kolobezke, alebo pri pade z preliezky, kup, mozno ju to bude bavit mesiac a potom az o 2 roky

kvetinka75
31. okt 2016

súhlasím s Timeou, ak je pohybovo zdatné, nevidím dôvod prečo ho nekúpiť. Je to nebezpečné, ale to je každý šport, hlavne zo začiatku. Keď si predstavím niektoré deti na klzisku ako sa zakláňajú, už len čakám, keby spadnú dozadu a to niektoré ani prilby nemajú. Stať sa môže hocičo aj na bicykli skúsenému jazdcovi, poznám taký prípad. A zase keď je dieťa šikovnejšie nemusí mať také hrozné pády a nemusí sa nič stať. Záleží na tom, ako sa bude dcéra na tom učiť. Moja sa má veľmi rada a aj keď športuje, určitých vecí sa bojí a je opatrná, takže sa nikdy nezranila. Nehrnie sa do toho strmhlav. Aj to robí svoje.

belllinka
31. okt 2016

@somavi Podla mna v 5-tich rokoch to este nezvladne. Podľa mňa to skončí tak, že jej to nepôjde a prestane si ho všímať. Nechce radšej kolobežku?

timea7
31. okt 2016

@belllinka prečo by to nemal zvládnuť? Dcéra mojej kamarátky jazdí na ňom od štyroch rokov. Je to ale dieťa pohybovo zdatné, či korčule, aj kolieskové, lyže, bicykel, nič nie je problémom. Dnes sú deti pohybovo značne pozadu za deťmi spred dvadsiatich rokov, lebo im často pohyb nie je umožnený. Sedia v kočíku a prevážajú sa po meste, miesto toho, aby behali po ihriskách, nemajú možnosť vyskúšať si športové činnosti, lebo rodičia sa boja úrazu. Myslím, že autorka témy svoje dieťa pozná, inak by túto diskusiu nezaložila. Ja som za podporovanie akojkoľvek športovej aktivity u detí, lebo to posilňuje ich vôľové vlastnosti. Samozrejme s rozumom, ak dieťa do štyroch rokov sedí v autosedačke, alebo na kočíku, nekúpim mu kolieskové korčule.

janulik2008
31. okt 2016

ja som včera videla cca 4 ročné dievčatko jazdiť na pennyboarde 🙂

sardinka336
31. okt 2016

Nemyslím si ze to je skoro a ani nejako extra nebezpečne...ked vedia deti ovladat mobili a tablety tak snad odrazat sa nohou zvladnu 😀
Moj syn dostal ten 2 kolesovy bord ale nie ten elektricky 🙂 a na to to naozaj na začiatku vobec nešlo. Reval, plakal ze to nechce a ze je to blbost atd....povedali sme mu počkaj, pojde to....kazdy začiatok je tazky nevzdavaj to, manzel mu ukazal nejake videa na youtube ako sa hybat a pomahal mu vonku a dnes mu to ide super. Dcera chodi na tom pennyborde ten je menší a v pohode, ani chranice nenosia na kolena a ziadne extra pady nemaju.
Ak sa bojiš padov tak kup chraniče...

natalym
31. okt 2016

Moja si na longborde zlomila ruku. Je schovaný v skrini. ☹

sardinka336
31. okt 2016

@natalym to si mohla zlomiť aj na bicykly, na korčuliach aj sa mohla potknut o vlastnu nohu spadnut a zlomit si kde čo...keby som takto uvazovala tak sedime doma na PC.
Holt kto nič nerobí ten nič nepokazi...alebo teda ,,nič sa mu nestane,,. 🙂
Ale mam taku kamošku...ani do Kids House deti nezoberie lebo ,,by si mohli zlomit ruku,, tie deti nevedia bicyklovat, plavat, korčulovat...nič...len trčia doma a v škole.

kvetinka75
31. okt 2016

@sardinka336 tiež poznám také prípady. Dievča by aj chcelo niečo robiť ale mama sa bojí, že si zlomí ruku, nohu a pod. Tak nevie nič a sedí doma za TV a PC. Keď si predstavím ako sme kedysi od malička lietali po vonku, kade sme lozili, čo všetko skúšali a nikomu sa nič nestalo. No sem-tam mal niekto zlomeninu ale pri takom množstve aktivít aké sme mali, to bolo zanedbateľné. Ja ešte v 40-ke spravím premet a stojku, čo moja dcéra nikdy nevedela ani v 10-tich ani v 15-tich.

miriam11
31. okt 2016

@somavi my sme teraz dcere kupovali zo Sportisima, ale ma uz 7 rokov. Presne vyberte na jej vysku a vahu, povrch proti smykaniu, k tomu chodi s prilbou, chranicami na kolenach, laktoch a dokonca aj na zapastia /ako na korculiach/. Vek 5 rokov je podla mna skoro, ale vyskusat mozete.

sardinka336
31. okt 2016

5 rokov je skoro??? A bicyklovat mozu tie vaše deti? Korčuliarske a lyziarske uz mavaju v 6 rokoch na ZŠ a tie kurzy su viac menej plne...
čím skor sa začina so ,,športom,, tym lepšie dieta sa ešte tak neboji a je tvárne.

miriam11
31. okt 2016

@sardinka336 bicykel je Upllllne o niecom inom, ako skateboard. Bicykel dieta zvladne za 2 dni bez pomocnych koliesok, skateboard nie.

timea7
31. okt 2016

@miriam11 ako ktoré dieťa,moje malo problém práve s tým bicyklom.

sardinka336
31. okt 2016

@miriam11 ako ktore dieta...tie čo mali ti odrazadlá ako ,,first bike,, tak ani tie kolečka pomocne nepotrebuju. Snad na 4 kolieskach sa odrazat nohou ešte nie je taka drama...deti to dokazu, zvlasť ak chcu. Ale ak im budem dopredu hovorit ako to nepojde a ako je mala tak jasne ze to nepojde.

somavi
autor
31. okt 2016

@belllinka kolobezku ma uz dávno , strašne rada sa kolobezkuje .. Ale tuzi po skateboarde 😕

miriam11
31. okt 2016

@somavi Kolobezku neporovnavaj s tym absolutne, pretoze na kolobezke ma tyc o ktoru sa drzi, na skateboarde sa musi spoliehat len na svoje fyzicke schopnosti

somavi
autor
31. okt 2016

@kvetinka75 tak zase moje dieťa nesedi pri PC , ale chodíme často von do prírody , bicyklujem , kolobezkuje , chodi na tanečný a výtvarnú ...riešim konkrétne skateboard .

sardinka336
31. okt 2016

@somavi tak jej ho kup a nevymyšlaj a nečitaj tu reči uzkostlivých matiek čo vymyšlaju ako to nejde lebo si zlomí ruku a musi sa spoliehat na vlastne fyzično, praveze sa pekne naučí koordinovat telo, pohyby, stabilitu.

natalym
31. okt 2016

@sardinka336 Veď jasné. Strašne to chcela, stál 70 € a na druhý deň si zlomila ruku, dosť škaredo, rok sa liečila, takže my máme také skúsenosti.
Predám ak by mal niekto záujem....... 😀

natalym
31. okt 2016

@somavi Ale kúpila by som.......... 😉

karolinka2010
31. okt 2016

@somavi mam sice chalanov,nie dievca,ale ved to je jedno,ak sa vie a najma chce hýbať. Bicykluju bez pomocnych koliesok od 3,5 roka,kolobezkuju tusim odjakživa,a skateboarduju od 4 rokov. Myslim,ze ak sa im ma nieco stat,stane sa aj ked pojdu pešo,staci zakopnut...

sardinka336
31. okt 2016

@natalym ja viem, že ty si dobrá 🙂 ale tak načo niekoho dopredu strašiť? Jednemu z x sa stalo to čo tvojej dcere, je to smutne.
Ale vieš čo sa mojej dcere stalo? Rok sme liečili zlateho stafylokoka v oku ...bolo podozrenie ze ho dostala od morskeho prasaťa. A čo teraz? No stalo sa...ale nebudem ludom hovorit, ze morča je blbost, nie je lebo x ludi ho ma v pohode a jeden z x mal zial problém. Stava sa...uz sme fit.

natalym
31. okt 2016

@sardinka336 No vieš, nechcela som, ale tej druhej som zase kúpila také tie kolieska na topánky a zlomila si na tom na druhý deň ruku. ☹
Toto sa mi zopakovalo aj pri druhej.......... Som povedala, že im už nikdy nič nekúpim s kolesami. Takže napr. auto nehrozí......... 😀

dominika6
31. okt 2016

@somavi
My sme kupili pennyboardy..jednej to ide super len co sa na to postavila a druha bola tak opatrna ze na ulici ho viacmenej nosila pod pazuchou a utekala....😀 😀...s padmi musis ratat...tie su aj na lade a tiez natvrdo...

iukas
31. okt 2016

my sme starsej 7 rocnej kupili pennyboard, a viac to bavi mladsiu 5 rocnu. Prilbu ma vzdy na hlave, zatial nespadla. Nevravim, ze vytaca zakruty, ale po rozbehu sa na pennyboarde udrzi par metrov, povazujem to za dobre cvicenie rovnovahy a koordinacie. Ak po nom tvoja dcerka tuzi, nevidim dovod, preco jej ho nedopriat. V kazdom pripade je prilba a chranice povinna vybava. Co sa tyka urazov, rovnako by sme mohli polemizovat o bicykloch, kolobezkach, preliezkach, lyziach, a podobne... Uraz sa moze dietatu stat kdekolvek. moja padla z gauca a prerazila si obocie, mam zalozit gauc do kuta skrine?

senta_sofia
31. okt 2016

@somavi ja osobne by som na zaciatok nevolila nic drahe,ak po nom tuzi,kup jej a uvidi sama,mozno jej to nepojde a bude stat v kute a mozno sa rozbehne,ale aspon si splni sen.Treba skusat.Ja mam 4 rocneho,kolieskove korcule ma zmaknute uz dlho,na skateboarde trenuje,skusa drzat rovnovahu,od jazdenia to ma daleko,ale ako skusenost,preco nie.

moni73
31. okt 2016

Moja dcéra je športové drevo. Napriek tomu vie korčuľovať, bicyklovať sa, lyžovať, skateboardovat... Všetko jej trvá dlhšie, ale chce a ide. Úrazy... 5 ročná na štrkovej na tých vysokých preliezkach... srdce som mala až v krku, ale dala to. A po ceste domov vyskočila pod billboardom a skončili sme na Kramároch s otrasom mozgu - nie prvýkrát. Takže tak.

belllinka
31. okt 2016

@timea7 Ja nie som nejaká úzkostlivá matka, čo iba vyváža deti v kočíku. Práveže do športových vecí pre deti investujem vždy najviac. Napísala som iba z vlastnej skúsenosti. Syn je pohybovo dosť zdatný, bicykel, kolobežka, lyže, nič nebol preňho problém dosť skor. AJ skejt dostal na 5-te narodeniny a to bolo preňho skoro... takže v tomto ma poučovať nemusíš.
Keby zakladateľka témy vedela, tak by snáď nezakladala tému...

Strana
z2