icon

Sú akrylové farby bezpečné pre deti?

jankadanka654321
26. máj 2025

Ahojte nikde sa to neviem docitat, mozu takto male deti malovat s akrylovymi farbami ? Maju vodove farby, prstove a chcela som temperky ze hustejsie a v obchode ma nahovarali na akrylove ale ci ich mozu pouzivat tak male deti nevedeli ani oni. Temperky sme mali v skole ale tak to sme mali cez 7 rokov. Diki za rady !

viestta
26. máj 2025

Urcite nie

denkabemommy
26. máj 2025

@jankadanka654321 akože používať by ich mohli ale akrylová farba veľmi dobre drží na predmetoch - ak neutrieš hneď, tak budeš drhnúť a možno nevydrhneš a z oblečenia ju nevyperieš.. Takže z toho dôvodu určite nie malým deťom.

kacena4
26. máj 2025

ako stare deti? moja ich bezne pouziva v skole su rychloschnuce a nejdu dole z oblecenia ani predmetov takze za mna su pre skolkara nevhodne

viestta
26. máj 2025

@jankadanka654321 tu mas KBU najbeznejsej akrylovej farby. Aj ked tato je na drevo, princip je rovnaky. Nemas istotu ci to deti neochutnaju, nepretru si spinavou rukou oko...
https://www.balakryl.sk/kentico/getmedia/5b031c...

modrahruska
26. máj 2025

Nepises ako stare deti, ale bezne vidam akrylove farby pre deti uz od 3 rokov a nepredpokladam, ze to chces pre mensie deti, takze najdi si take a v pohode. Porovnavat to s balakrylom ako tu niekto vyssie, tak to je trosku prehnane 🤷‍♀️

balerina2025
26. máj 2025

@jankadanka654321 moja ma 7 a pouziva akrylove. v skolke tiez s tym robili

viestta
26. máj 2025
@modrahruska

Nepises ako stare deti, ale bezne vidam akrylove farby pre deti uz od 3 rokov a nepredpokladam, ze to chces pre mensie deti, takze najdi si take a v pohode. Porovnavat to s balakrylom ako tu niekto vyssie, tak to je trosku prehnane 🤷‍♀️

@modrahruska balakryl je na rovnakom principe. A zaschnuty balakryl ma certifikat na hracky a na styk s potravinami. Nevytvrdeny sa nesmie dostat ani do ust ani do oci.

jankadanka654321
autor
26. máj 2025
@kacena4

ako stare deti? moja ich bezne pouziva v skole su rychloschnuce a nejdu dole z oblecenia ani predmetov takze za mna su pre skolkara nevhodne

@kacena4 3 a 5

jankadanka654321
autor
26. máj 2025
@viestta

@modrahruska balakryl je na rovnakom principe. A zaschnuty balakryl ma certifikat na hracky a na styk s potravinami. Nevytvrdeny sa nesmie dostat ani do ust ani do oci.

@viestta tak to potom nechcem dakujem za info, naco mi to nukali len ma zneistili. Ste zlate baby, vdaka este raz ! Pekny vecer

jesenzima
26. máj 2025

@jankadanka654321 moje deti používajú doma takéto farby, ale iba pod dohľadom (4/7) a výnimočne, keď maľujú na iný povrch ako papier..... Okrem toho, ak ti akrylovymi niečo zaspinia, nevyperies to, a povrchy sa ťažko čistia ...

terezkaarthuramax
27. máj 2025

V relacii pre deti zazracny atelier ich normalne pouzivaju.