icon

Výber správneho Woom bicykla pre 5-ročné dieťa

oznacenaskolanoci2
15. jan 2026

Dobrý deň.Prosím Vás chcela by som objednať dcére bicykel woom a neviem si rady .Dcéra ešte nevie bicyklovať bez pomocných koliesok má 5rokov 118.5cm takže neviem či skôr zobrať 3jku len teda v popise je že do120cm a 4rka je od 115cm len sa zas bojím aby jej nebol veľký a zle nedostupovala na zem a tým pádom sa nanom nenaučí.Neviete mi prosím Vás poradiť? Ďakujem

anonym_67e4a9
15. jan 2026

Este mozes skusit odmerat vnutornu dlzku nohy, mozno ti to napovie. Ja by som odporucila skor 3ku. 4 je uz dost velky bike

a0
15. jan 2026

@oznacenaskolanoci2 keď nevie bicyklovať sama, tak bude lepšie 3ka ale treba pozrieť aj dĺžku nohy, aby sa jej nebicyklovalo zle na menšom.

patka06
15. jan 2026

Som za 4, do jari jej bude 3 malá, Nedávať na ňu pomocné kolieska

biglovemom
15. jan 2026

Tiez som za 4 s samozrejme bez pomocnych.
Ked vyberies svetlo pod sedackou bude este nizsie 👍
5rocne dieta by uz malo mat ako taku rovnovahu,nauci sa rychlo

4stanka4
15. jan 2026
@biglovemom

Tiež by som šla do 4 ten jej vydrží určite aj dlhšie. Na ňom sa naučí raz dva, hlavne nedávaj pomocné kolieska. Je to lahučký bicykel tak na takom sa nauci rychlejsie ako na velkosti podobnom ale tazkom. Ak máš možnosť niekde skúsiť tak vyskúšať.

4stanka4
15. jan 2026
@biglovemom

@biglovemom prepáč omylom som ta označila

zuzka55555
15. jan 2026

Tiež som mala dilemu. Moja má 5 rokov a okolo 115cm. Vie bicyklovat bez pomocných. Kúpili sme jej na Vianoce 3tku. Aj predajca poradil že určite 3tku, že 4tka jej bude na jar ešte veľká. Skúšali sme bicykle aj s malou na predajni, keď sa sedanka na 3tke dala na maximum a sadla si ani nedočiahla na zem takže jej bude ešte dlho dobrý.
Najlepšie keď pojdes do predajne a vyskusate si. Ale dávajte pozor. Woom4 má už zase väčšie kolesa a prehadzovacky. Je to už taký bicykel pre ,,velkacov".

anonym_78a4fe
15. jan 2026

Kludne kup este 3ku, najma ked sa este nevie bicyklovat … len pre zly priklad … chlapec s vyskou 128 cm sa na neho dokazal „poskladat“ a prehanat sa na nom (pretoze na vacsi bol neohrabany na skakanie). 4 mi ne pripada na ucenie … kupila by som sekacovu 3ku (alebo prenajala) a 4 potom kupila (pripadne inu znacku podla uvazenia) My sme mali 2-3 Woom … pri 4 som zvolila inu znacku. Academy Grade je tiez fajn. Skus niekde a rozhodni sa

sense
15. jan 2026

Za mňa určite woom4

patta89
15. jan 2026

Moj 5r syn dostal teraz na Vianoce woom4, ale on uz 2r bicykluje bez pomocnych...najpr mal woom2, potom woom3 ale ta mu uz je mala, preto dostal 4-ku.

biglovemom
16. jan 2026
@4stanka4

@biglovemom prepáč omylom som ta označila

@4stanka4 pohoda 😊

simona20201309
16. jan 2026

@oznacenaskolanoci2 čosi 3ku takému veľkému dieťaťu? Určite 4! Učiť sa bude musieť tak ci tak. 4ka je od 115cm, dcéra má 118....

daja07
16. jan 2026
@simona20201309

@oznacenaskolanoci2 čosi 3ku takému veľkému dieťaťu? Určite 4! Učiť sa bude musieť tak ci tak. 4ka je od 115cm, dcéra má 118....

@simona20201309 ak nevie este bicyklovat, vacsi bike ju moze odradit. Je vacsi, tazsi a ma prehadzovacky. A bike sa kupuje na zaklade vnutornej dlzky nohy od zeme po rozkrok. Ako u deti tak aj u dospelych. Podla vysky nema zmysel sa orientovat.

@oznacenaskolanoci2 v tvojom pripade by som brala mensi, aj s rizikom, ze to bude na par mesiacov. Ale podla mna to stoji za to, aby sa zdokonalila. Samozrejme bez pomocnych koliesok. Ked uz bude na tej 3-ke sebaista, mozete ist do vacsieho.
Inak videla som 7 rocne dieta na juniorskom/dospelackom zenskom biku. A mama mi cela stastna hovori, ako jej to ide. No ano, ale bicyklovala sa len po rovinke pred blokom. Do kopca to neutiahne. Dole kopcom ked naberie rychlost, nebude vediet ovladat bike, lebo vazi pomaly tolko ako dieta. Ale im stacilo robit kolecka popred blok. Na realne bicyklovanie aj niekam dalej, do lesa ci na dlhsiu trat to nie je. Ked na tom este spadne, tak riziko horsieho zranenia o dost vyssia.

simona20201309
16. jan 2026
@daja07

@simona20201309 ak nevie este bicyklovat, vacsi bike ju moze odradit. Je vacsi, tazsi a ma prehadzovacky. A bike sa kupuje na zaklade vnutornej dlzky nohy od zeme po rozkrok. Ako u deti tak aj u dospelych. Podla vysky nema zmysel sa orientovat.

@oznacenaskolanoci2 v tvojom pripade by som brala mensi, aj s rizikom, ze to bude na par mesiacov. Ale podla mna to stoji za to, aby sa zdokonalila. Samozrejme bez pomocnych koliesok. Ked uz bude na tej 3-ke sebaista, mozete ist do vacsieho.
Inak videla som 7 rocne dieta na juniorskom/dospelackom zenskom biku. A mama mi cela stastna hovori, ako jej to ide. No ano, ale bicyklovala sa len po rovinke pred blokom. Do kopca to neutiahne. Dole kopcom ked naberie rychlost, nebude vediet ovladat bike, lebo vazi pomaly tolko ako dieta. Ale im stacilo robit kolecka popred blok. Na realne bicyklovanie aj niekam dalej, do lesa ci na dlhsiu trat to nie je. Ked na tom este spadne, tak riziko horsieho zranenia o dost vyssia.

@daja07 vziať 500e bicykel na učenie sa na 1 tyzden? Tak nech sa naučí na inom. Je to predpokladám 5r dieťa, nie 2,5r 10kg dieťatko.
118cm dieťa úplne v pohode dosiahne na zem na 4ke. Moja malá 110cm keď sme prešli na 4ku a bola úplne v pohode.

urshullita6541
17. jan 2026

My ti tu môžeme písať maximálne naše postrehy, ale ak potrebuješ naozaj "odbornú radu", tak sa skús poradiť v cyklospeciality a oni tam majú teraz ako pozerám dcérke woom-y v slušnej zľave a pri výbere majú viac skúseností než my čo kupujeme max 2 detské bicykle za život

simona20201309
17. jan 2026
@urshullita6541

My ti tu môžeme písať maximálne naše postrehy, ale ak potrebuješ naozaj "odbornú radu", tak sa skús poradiť v cyklospeciality a oni tam majú teraz ako pozerám dcérke woom-y v slušnej zľave a pri výbere majú viac skúseností než my čo kupujeme max 2 detské bicykle za život

@urshullita6541 co myslíš ze im poradia? Ak budú chcieť zarobiť tak ponúknu samozrejme 3.
Nejde sa učiť 2r dieta.
Vy možno kupujete 2 detske, My sme za 4r mali doma už 5 detskych (ano 5!), preto viem co hovorím.
Mali sme 1,2,3,4 (+ jeden inej znacky - to uz bola totalna hovadina).... 3 bola najväčšia zbytočnosť. Minimálny rozdiel medzi 2 a 4. Vyhodené peniaze, ohrial sa u nás 1mesiac.

zuzka55555
17. jan 2026
@simona20201309

@urshullita6541 co myslíš ze im poradia? Ak budú chcieť zarobiť tak ponúknu samozrejme 3.
Nejde sa učiť 2r dieta.
Vy možno kupujete 2 detske, My sme za 4r mali doma už 5 detskych (ano 5!), preto viem co hovorím.
Mali sme 1,2,3,4 (+ jeden inej znacky - to uz bola totalna hovadina).... 3 bola najväčšia zbytočnosť. Minimálny rozdiel medzi 2 a 4. Vyhodené peniaze, ohrial sa u nás 1mesiac.

@simona20201309 a rodic je podľa teba slepý že nevidí ze 3ka alebo 4ka je mu mala/velka? Nám poradil 3tku a boli sme toho istého názoru. 4ka bola na ňu veľká, pri 115cm. Zbytočne by sa trápila s ňou. Netreba kupovat zbytočne veľký bicykel len aby co najdlhsie vydržal. A to vie už nasa mala bicyklovat. A woom zas tak pod cenu nejde, my sme 2tku predali o 50e menej ako sme ju kúpili. Na predajni aspoň uvidia aky jej bicykel bude. Nemusí dávať na nikoho rady.

simona20201309
17. jan 2026
@zuzka55555

@simona20201309 a rodic je podľa teba slepý že nevidí ze 3ka alebo 4ka je mu mala/velka? Nám poradil 3tku a boli sme toho istého názoru. 4ka bola na ňu veľká, pri 115cm. Zbytočne by sa trápila s ňou. Netreba kupovat zbytočne veľký bicykel len aby co najdlhsie vydržal. A to vie už nasa mala bicyklovat. A woom zas tak pod cenu nejde, my sme 2tku predali o 50e menej ako sme ju kúpili. Na predajni aspoň uvidia aky jej bicykel bude. Nemusí dávať na nikoho rady.

pomaranc24
25. jan 2026

Ísť vyskúšať do obchodu. Neriadiť sa hlavne výškou, ale dĺžkou vnútornej nohy (deti s rovnakou výškou môžu mať veľký rozdiel).
A je aj veľa iných značiek ľahkých bicyklov. Skúste niečo ako Beany 20 (veľkostne medzi Woom 3 a 4) alebo Kubike 20S.

nyphadora
26. jan 2026

@oznacenaskolanoci2 urcite 4, dcera meria 112cm a trojka jej uz velmi hranicna, uz by zvladla aj 4.