icon

Aké sú obľúbené vonkajšie hry dnešných detí?

Dnes o 18:07

Ahojte, chcem sa spýtať, či hrajú dnešné deti vybíjanú? Ale bedminton len tak doma na dvore alebo pred blokom? Prípadne volejbal cez sieťku na ihrisku? Hrajú ešte niekedy skrývačky? V dome, v byte, na dvore, pred blokom? Asi také, že sochy premeňte sa a stop zem, už nie, že? Ako sa hrajú dnešné 10-12 ročné deti vonku? Aké robia aktivity spolu?

anonym_109c59
Dnes o 18:08

nic sa uz nehra

anonym_fbb700
Dnes o 18:13

@anonym_autor nič nehrajú. Chodia po nákupných centrách väčšinou. Nakupujú oblečenie atd

anonym_a4eed6
Dnes o 18:16

Neviem kde žijú iní ale u nás sa deti vonku hrajú tak, ako keď sme boli my malí. Ale som z dediny. Možno je to na sídliskách iné.

anonym_3fdfcc
Dnes o 18:22

U nas bezne vonku na ulici deti od 3 do 13 rokov, najcastejsie si nakreslia ulice, jedna ma semafor, a jazdi sa - inliny, kolobezky, bicykle, elektricke auticko, slapacie auticko…kto co chyti.

Hraju aj schovky a najnovsie bedminton.

ariannazara
Dnes o 18:27

Idem po dedine a ani ziva dusa, a ked ich vidim na ihrisku ta zvacsa sedia a pozeraju do telefonu

terezia74
Dnes o 18:30

Futbal, bicykle, a keď bude teplejšie, presedia celé dni na rybách, ale to su už 15-16 roční

tortelinka
Dnes o 18:33

Naši hrajú schovávačku, robia bunkre v lesiku

anonym_b01d05
Dnes o 18:35

U nás pod oknami stále hrajú futbal, jazdia na bicykloch, kolobežkách, naháňajú sa, schovka…

kuracinarez
Dnes o 18:42
@anonym_b01d05

U nás pod oknami stále hrajú futbal, jazdia na bicykloch, kolobežkách, naháňajú sa, schovka…

@anonym_b01d05 to znie ako z filmu z 1985

zuzikak
Dnes o 18:44
@anonym_fbb700

@anonym_autor nič nehrajú. Chodia po nákupných centrách väčšinou. Nakupujú oblečenie atd

@anonym_fbb700 to nie je pravda alebo teda nie vsade 🙂 My sme v Bratislave a je tu vzdy dost deti na ihriskach. Mensie na preliezkach klasika. Starsie chalani vacsinou futbal, bicykle, basketbal a ping-pong na stoloch alebo sa nahanaju s hokejkami. Nejaky cas som pozorovala aj hit skateboard ale uz ich tolko nie je. Dcera sa obcas nahana so spoluziackami a skacu gumu, kolobezky tiez bedminton kym nefuka alebo korcule. Na jesen zbieraju gastany a hadzu do blata, na jar trhaju kvety 🙂 alebo si v lete robia piknik kde donesu nejake drobnosti na deky a spletaju naramky. Jasne, ze von nosia aj mobily ale zeby mali az tak rozdielne detstvo nevidim.

lucia147852
Dnes o 18:53

Ja mám len 9 ročnú, ale zrovna pred týždňom na oslave narodenín hrali skrývačku, naháňačku, slepú babu a slniečko mliecko. Najlepšie hry pre nich

anonym_fbb700
Dnes o 18:54
@zuzikak

@anonym_fbb700 to nie je pravda alebo teda nie vsade 🙂 My sme v Bratislave a je tu vzdy dost deti na ihriskach. Mensie na preliezkach klasika. Starsie chalani vacsinou futbal, bicykle, basketbal a ping-pong na stoloch alebo sa nahanaju s hokejkami. Nejaky cas som pozorovala aj hit skateboard ale uz ich tolko nie je. Dcera sa obcas nahana so spoluziackami a skacu gumu, kolobezky tiez bedminton kym nefuka alebo korcule. Na jesen zbieraju gastany a hadzu do blata, na jar trhaju kvety 🙂 alebo si v lete robia piknik kde donesu nejake drobnosti na deky a spletaju naramky. Jasne, ze von nosia aj mobily ale zeby mali az tak rozdielne detstvo nevidim.

@zuzikak tiež som z ba a nič čo popisuješ som fakt nevidela

zuzikak
Dnes o 18:55
@anonym_fbb700

@anonym_fbb700 ako to ? 🙂 tak prid do Dubravky na ihriska 🙂

13uzivatelka11
Dnes o 18:55
@ariannazara

Idem po dedine a ani ziva dusa, a ked ich vidim na ihrisku ta zvacsa sedia a pozeraju do telefonu

@ariannazara bývam v satelite pri Bratislave a je tu stále rušno. Bicykle, kolobežky, korčule, deti na ihriskách, hrajú futbal,.. 🤷‍♀️ a aj také väčšie 10 ročne a väčšie hlavne na bicykloch sú

ria_sprout
Dnes o 18:58

Samozrejme že sa hrajú všetko tak ako keď sme boli malí my, plus nové hry ako up.down, alebo stop zem. Ti čo tvrdia, že to deti nerobia ich buď nemajú, alebo ich nechávajú nonstop na mobile. 🤷

laskonkaa1
Dnes o 19:01

Prisli sme o 19:00 so synmi z vonku, plne ihrisko deti.
Schovavacka, nahanacka, stop zem, futbal, vybijana boli co som so všimla.
Vek 7-12r

anonym_b01d05
Dnes o 19:11
@kuracinarez

@anonym_b01d05 to znie ako z filmu z 1985

@kuracinarez ale je to tak 😀 sme také sídlisko v BA, kde je komunita ľudí, rovno pod domom mám ihrisko na malý futbal a park, stretávajú sa tam nie len deti, ale aj rodičia, v lete robia pikniky, zorganizovali si tu vlastné DOD napríklad a podobne...

anonym_4ea1d6
Dnes o 19:18

Moja má 11, chodí na ihrisko skoro každý deň. Hrajú aj sochy, aj skryvky, chytačky, zem je láva..aj nové hry, ktoré ja nepoznám a ani nechápem o čo tam ide, keď mi to vysvetľuje 😅 tiež sa chodia korčuľovať, bicyklovať, niekedy berie loptu.
Najviac sa mi páči, že aj napriek tomu, že každý z triedy má mobil, messenger a vedia sa spojiť, aj tak mi často zvoní zvonček a: tetaaa? Môže ísť XXX von ? Vždy po ňu niekto príde alebo ide ona po kamošky a niekedy sa aj v škole dohodnú, že o koľkej sa stretnú..
Niekedy popýta 2€ na xixo a chrumky, idú do jednoty a tak sú von cez leto až do večera 😀

marca12
Dnes o 19:25

@anonym_autor Jasne,ze sa hraju. Nie vsetky deti,ale hravaju sa to,co si vymenovala a aj kadejake ine,ktore ja napr.z detstva nepoznam.

ria_sprout
Dnes o 19:39
@anonym_4ea1d6

Moja má 11, chodí na ihrisko skoro každý deň. Hrajú aj sochy, aj skryvky, chytačky, zem je láva..aj nové hry, ktoré ja nepoznám a ani nechápem o čo tam ide, keď mi to vysvetľuje 😅 tiež sa chodia korčuľovať, bicyklovať, niekedy berie loptu.
Najviac sa mi páči, že aj napriek tomu, že každý z triedy má mobil, messenger a vedia sa spojiť, aj tak mi často zvoní zvonček a: tetaaa? Môže ísť XXX von ? Vždy po ňu niekto príde alebo ide ona po kamošky a niekedy sa aj v škole dohodnú, že o koľkej sa stretnú..
Niekedy popýta 2€ na xixo a chrumky, idú do jednoty a tak sú von cez leto až do večera 😀

@anonym_4ea1d6 u nás je jednota "ideme do kopky" 😅 a presne vždy chrumky a nejaky krabickovy džús. Idú bicyklami a potom chodia po celom sídlisku

blumie
Dnes o 19:52
@anonym_fbb700

@anonym_fbb700 ja sm tiez z BA, konkretne Ruzinov a teda potvrdzujem vsetky aktivity. Vacsie deti vidim vacsinou hrat futbal alebo bicyklovat, korculovat, starsie dievcata aj len tak posedavaju a rozpravaju sa. Inak mensie deti kolobezky, korcule, nahanacky, skryvacky, na preliezkach, pieskovisko alebo kriedy. V nakupakoch skor uz taka kategoria 15+ (stredoskolaci) alebo tie mensie deti v nakupakoch same neregistrujem.

anonym_cd9cfc
Dnes o 19:53

Vacsinou sa nahanaju - nohy, kolobezka, bicykel alebo lozia po preliezkach … mne ako dospelej to pripada ako bezcielne behanie a vyvreskovanie .:. ale nejake pravidla alebo zmysel to asi bude mat … ihrisko skupina od 5-12 vacsinou chlapci

anonym_f3afc3
Dnes o 20:11
@anonym_a4eed6

Neviem kde žijú iní ale u nás sa deti vonku hrajú tak, ako keď sme boli my malí. Ale som z dediny. Možno je to na sídliskách iné.

@anonym_a4eed6 neni, u nás na ulici sú všetky vekové kategórie von a hrajú sa ako kedysi 😊.

marth16
Dnes o 21:26

@anonym_autor jazdia na bicykloch, korčuliach, kolobežkách. Stávajú si bunkre. Cez leto sa bežne kúpu v rieke. Idú na Kofolu a tam sedia na telefónoch a pozerajú tik tok ( podľa mňa aj to patrí k dectvu ich generácie). Vedia si zahrať aj futbal a basketbal. Dieťa má 11. Keď bol menší hrali aj tie schovávačky a naháňačky.

marth16
Dnes o 21:29
@ria_sprout

Samozrejme že sa hrajú všetko tak ako keď sme boli malí my, plus nové hry ako up.down, alebo stop zem. Ti čo tvrdia, že to deti nerobia ich buď nemajú, alebo ich nechávajú nonstop na mobile. 🤷

@ria_sprout potom je tu ešte skupina matiek, ktoré nepustia deti ďalej ako po bránu a tie, aspoň v mojom okol, najviac komentujú, že dnešné deti sa už vôbec nevedia hrať a len doma sedia.

anonym_31a810
Dnes o 22:41
@zuzikak

@zuzikak Gumu som nevidela skákať nikoho už takmer 40 rokov...A to bývam na sídlisku a chodím do práce pešo, cez tri zastávky, kde je panelákov ako maku.