icon

Poraďte najlepšiu strategickú hru pre tínedžera

maruska.s
13. sep 2024

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť dobru spoločenskú hru pre nastročnych chlapcov. Najskôr niečo strategické. Je ich veľmi veľa, skoro všetky vyzerajú dobre a neviem si z nich vybrat. Ak by bola aj za rozumnu cenu, bolo by to super, lebo mne sa zdaju vsetky drahe 🤷‍♀️ Ďakujem 🙂

petronellla87
13. sep 2024

@maruska.s moja naj je Jizdenky prosím. Ak ju ešte nemáte odporúčam

wade
13. sep 2024

Čo si zatiaľ vybrala? Ma skúsenosti so stolovými hrami? Ma to s kým hrať? Baví ho viac história alebo sci-fi?

suptdi
13. sep 2024

@maruska.s Svet dostihov a druhá hra Permoníci, tieto dve si najviac pamätám približne z toho obdobia.

maruska.s
autor
13. sep 2024

@petronellla87 nie, tuto nepoznám, poguuglim, dakujem 😉

maruska.s
autor
13. sep 2024

@suptdi super, ďakujem za tip, pozriem sa na ne

maruska.s
autor
13. sep 2024

@wade spoločenské hry hráva s bratom 12 ročným, ale aj s nami, hrávame cela rodina. Skôr scifi, prírodu ma rad. Páči sa mu film Jumanji, k tomu je aj hra, tak nad tou uvažujem, potom radi hrávame Dostihy, Catan, Pirátov...tieto mame.

akvi
13. sep 2024

@maruska.s trochu ina, ako si menovala, je hra Krycie mena. Za mna jedna z top hier. Ale je lepsie ju hrat viaceri.. Potom taka ta klasika, ako Carcassonne by mozno neurazila, daju sa aj rozsirenia k nej kupovat.

lucik194
13. sep 2024

@maruska.s Jumanji urcite nekupuj, su na nu otrasne recenzie, riadna blbost

-krycie mena su super ale to je vyslovene hra do "kolektivu"
- ticket to ride sa bude urcite pacit
- kartovka bang! je super pre tento vek, ale musia byt aspon 4ks hracov (existuje aj verzia pre 2)
- hra Permonici je pre prvý stupen, urcite nie pre 13 r chalana
- lacna kartovka je este Saboteur, ta ma uspech vzdy
- ak by chceli hrat spolu, tak pozri kooperativku Pandemic, ta sa im bude pacit, budu hrat spolu proti hre, bud vyhraju oni, alebo hra, toto je taka klasika
- alebo HP kooperativka
- ak majú radi Marvelovky,tak jednoducha kartovka je Splendor Marvel
-

slavkadi
13. sep 2024

@maruska.s Kamionem po Evropě (máme ešte starú retro edíciu) alebo Carcassone. Tieto dve u nás frčia najviac.

wade
13. sep 2024

@maruska.s super tipy od @lucik194

Chalanom by sa mohla pacit aj Smallworld (ma to krasnu Fantasy temu) a bojujes tam proti sebe - a je to uzasna strategia. Jedna z mojich najoblubenejsich (jednoduchy princip ale uzasne momenty). Odporucam verziu Smallworld - Underground.

maruska.s
autor
13. sep 2024

@lucik194 ďakujem, veru recenzie som ešte nepozerala, dám si poradiť...
Bang majú, to hrajú veľmi radi. Ešte aktivity je super hra, pri tom sa vždy nasmejeme. A z kartových hier ešte intrigy sú dobre..
Ostatné nepoznám, určite popozerám, vďaka 😉

maruska.s
autor
13. sep 2024

@wade vďaka za zaujimave tipy, určite sa na to pozriem. 👍 Ked mate taky prehlad, nepoznáte náhodou hru vlci? Je aktuálne v predpredaji.

starlessbunny
14. sep 2024

Zima mŕtvych je dobrá kooperativa, alebo zakázaný ostrov 🙂