Slovné hry pre dospelých
Pozná niekto nejaké slovné hry pre 2-4 ľudí. Ale nie detské hry niečo náročnejšie pre dospelých. Ale myslím slušné slovné hry pre zopár ľudí, ale nie pre veľkú skupinu.
Napíš.
KONTAKT
Kontakt je hra pre aspoň troch hráčov, ale ideálne viac. Jeden človek si vymyslí slovo, napríklad MOBIL. Prezradí len začiatočné písmeno - teda M. Potom ostatní premýšľaju nad slovami na M. Napr. mne by napadlo mucha. Potrebujem, aby aj niekomu inému napadla mucha, tak dám nápovedu, poviem ju nahlas pred všetkými. Moja nápoveda je “letí”. Ty si pomyslíš, že vieš, čo si ja myslím, tak povieš “kontakt”. Spoločne odpočítame 10,9,8..,3,2,1 a potoˇ naraz povieme slovo, ktoré si myslíme.
Tu sa to delí na viac možností:
1) uhádla si moju nápovedu a tiež povieš mucha. Super, ten čo vymyslel slovo nám musí dať ďalšie písmeno slova, teda O. Odteraz hľadáme slová na MO.
2) neuhádla si moju nápovedu, myslela si si, že je to motýľ. Nedostaneme ďalšie písmeno a máme len to M.
3) ten čo vymyslel slovo stihne povedať “mucha” skôr, ako odpočítame do konca.
REŤAZ
rovnako ako klasická reťaz, ale robíš reťaz z posledných dvoch písmen, napr: stolička->kat->átrium->umývadlo->lopata->tanier-> atď.
To môžete hrať aj dvaja.
ASOCIÁCIE
dáte si nejaký rytmus, my si doma radi striedavo capneme po stehnách a tleskneme (tlesk cap tlesk cap..) na tlesk je pauza a cap hovoríme. Ide sa do kruhu a vždy povieš asociáciu na to, čo bolo hneď pred tebou, nie na skoršie slovo. Slová sa nesmú opakovať.
Príklad dobrej hry: medveď -> les -> strom -> papier -> farbičky -> maliar …
Príklad zlej hry: medveď -> les -> radiator (lebo nesúvisí)
Príklad zlej hry: medveď -> les-> strom -> papier -> veverička (súvisí so stromom a nie papierom).

Kontakt
Slovná reťaz na posledné 2 písmená
Asociácie v rytme
Pravidlá dopíšem ak budeš mať záujem. 🙂