icon

Tipy na dopravný prostriedok pre dieťa v zime

kittyna5
10. jan 2024

Dobrý večer,
viem, že mnohé ma tu ukameňujete za môj dotaz. Chcela by som sa spýtať, či nemáte nejaký tip na krátky presun 3 a pol ročného dieťaťa. Jedná sa mi o to, že syn začal chodiť do škôlky, škôlku máme od domu 10-15 minút peši a v týchto zimách štartovať auto na takú krátku vzdialenosť nie je zrovna ideálne. Kočík nemáme od kedy začal syn chodiť a neviem čo pre takéto veľké dieťa by bolo vhodné na rýchli, krátky presun. Keby nebola zima jasné, že ideme peši ;), ale s jeho tempom a v takejto zime je to fakt ako túra v tatrách 😃

Ďakujem

Strana
z2
bluka2
10. jan 2024

Proste pešo. Pôjde mu to postupne rýchlejšie…aj keby to bolo 20 min namiesto 10, ten pohyb prospeje

muminka27
10. jan 2024

Odrazadlo

domkakvet
10. jan 2024

@kittyna5 sanky.

kittyna5
autor
10. jan 2024

@domkakvet tak to na ne musím dorobiť kolečká 😂

kittyna5
autor
10. jan 2024

@muminka27 na to ho nedostanem. Nevie pochopiť odrážadlá, trojkolky a podobné. Ale dobrý tip, ďakujem 😊

tamitamitami
10. jan 2024

Kočík sú aj pre 3 ročné deti (je to najrýchlejšie riešenie keď sa potrebuješ rýchlo presunúť).

pe_mi
10. jan 2024

@kittyna5 my máme škôlku 10,15min pešo ,ale chodím autom v zime.jar,leto,jeseň na bicykli o sedačkou vzadu pre dcérku,plus chodíme kočíkom (valco snap 4),dcéra bude mať v marci 5 rokov (20kg) a stále využijeme kočík na presuny

madeincssr
10. jan 2024

"Dospelacka" kolobezka, kde by chlapcek stal pred tebou a drzal sa riadidiel (asi by sa mu to pacilo) a ty by si mala svoje ruky na jeho rucickach. Ale musela by si ist po chodnikoch a pomalsie, opatrne. A chlapca by muselo byt zdatne, nepustit sa, nezoskakovat. A mat prilbu. A teraz v zime by vam bola zima.

pe_mi
10. jan 2024

@kittyna5 ešte ma napadla ťa trojkolka,čo v nej dieťa sedí,môže aj nemusí pedalovať a ty ho s ručkou zozadu karuješ.lebo keď vylučuješ auto,odrážadlo aj kočík.moc možnosti nemáš

anshelia
10. jan 2024

@kittyna5 u nás v danom veku fungovalo odrážadlo, bicykel - už bez pomocných, alebo klasická kolobežka, ale detská samozrejme. U nás fungoval kočík tak do 2-2,5 roka.

emma2782
10. jan 2024

Takéto niečo?

pribinak
10. jan 2024

Normálne nech kráča, aspoň sa zahreje

reanda
10. jan 2024

3,5 rocneho by som kludne este aj do nosica zobrala..

jaond19
10. jan 2024

Prebehla by som to rychlo na bicykli + dieta na sedacke, alebo cyklovozík, alebo ist pesi a s vozikom na tahanie - na dovolenke som to videla ze v tom deti vozili tak 2-5rocné aj s vecami na pláz....

stormie
10. jan 2024

Mam to tak isto a v tejto zime jedine auto 🙈 rano este pomaly za tmy sa v minusovych teplotach prechadzat nebudem. Ked su teploty okolo nuly tak nemam problem ist pesi

elis248
10. jan 2024

Tiež máme škôlku kúsok a kým ešte bolo v pohode počasie tak sme chodili bicykel+cyklovozík pre 2 deti. Teraz chodíme pešo lebo starší 4r chce. A to chodím aj s mladším 2r (som na RD). Cyklovozík sa dá tlačiť aj ako kočík, ale využila som to zatiaľ iba 1x. Kočíky obidvaja od narodenia nemuseli a odkedy vedeli chodiť tak už vôbec.

kittyna5
autor
10. jan 2024

@pe_mi ďakujem za tip na kočík 😊

kittyna5
autor
10. jan 2024

@pe_mi @ema2782 áno toto zvažujem asi tiež, že by bolo riešenie

kittyna5
autor
10. jan 2024

@reanda ja som neni zástanca nosičov, nikdy sme to nepoužili a neviem si predstaviť, že ADHD dieťa dostanem do nosiča 😅

kittyna5
autor
10. jan 2024

@stormie no len mne sa nechce škrabať auto v tej zime a tme 😅 + mám naftové a to na tú minútovú jazdu nie je moc dobré štartovať

kittyna5
autor
10. jan 2024

@elis248 synovi sa páči, keď ideme v dedine občas do obchodu a bereme "káričku" ten dôchodcovský vozíček na nákup, tak na to si sadne a ťahám ho 😆 len neviem, ako by to vyzeralo keby som ho na tom vozila do škôlky 😅

ankare
10. jan 2024

@kittyna5 mám 3apol ročného a do škôlky chodíme kocarom. Je to rýchle a pohodlné. A je mi jedno, čo si kto o Tom mysli.

elis248
10. jan 2024

@kittyna5 😄 chodíme takto jediní po dedine a tiež všade pútame pozornosť. Zvykla som si. Niekedy treba aj vytŕčať z radu. Okrem toho musím chodiť cez všetky jamy, kanály, spomalovače lebo to urobí,, hophop" a moji chlapci sú z toho natešení.

minenkak
10. jan 2024

@kittyna5 však auto,čo tomu autu vadí,že ho naštartujete a ideš

kittyna5
autor
10. jan 2024

@minenkak napríklad studený štart? Nebudem si predsa ničiť auto

minenkak
10. jan 2024

@kittyna5
Ja som ešte ani jedno auto nezničili

kittyna5
autor
10. jan 2024

@elis248 ešte môžem nejak našetriť na poníla a bude to vybavené 😄 to ešte určite nevideli 😅

minenkak
10. jan 2024

@kittyna5 Cargo bicykel

nika11103
10. jan 2024

Vôbec nehanim a úplne rešpektujem všetky baby s kocarmi atd. Je to v poriadku . Ale ja by som asi na takz vzdialenosť 10–15 minút od škôlky zvolila pešiu chôdzu v kombinácii minutka na rukách ak by už dieťa nevládalo. Podľa mna super rozcvička my sa s malou “otuzujeme” za každého počasia pokial neleje jak z krhle. Ale ak sa inak nedá /nevyhovuje /velka zima / iné faktory zober kočiar a máš na háku 🙂))

nwnw
11. jan 2024

@kittyna5 cyklo vozik, sedacka v zadu na bicykli

Strana
z2