Tipy na dopravný prostriedok pre dieťa v zime
Dobrý večer,
viem, že mnohé ma tu ukameňujete za môj dotaz. Chcela by som sa spýtať, či nemáte nejaký tip na krátky presun 3 a pol ročného dieťaťa. Jedná sa mi o to, že syn začal chodiť do škôlky, škôlku máme od domu 10-15 minút peši a v týchto zimách štartovať auto na takú krátku vzdialenosť nie je zrovna ideálne. Kočík nemáme od kedy začal syn chodiť a neviem čo pre takéto veľké dieťa by bolo vhodné na rýchli, krátky presun. Keby nebola zima jasné, že ideme peši ;), ale s jeho tempom a v takejto zime je to fakt ako túra v tatrách 😃
Ďakujem
Odrazadlo
Kočík sú aj pre 3 ročné deti (je to najrýchlejšie riešenie keď sa potrebuješ rýchlo presunúť).
"Dospelacka" kolobezka, kde by chlapcek stal pred tebou a drzal sa riadidiel (asi by sa mu to pacilo) a ty by si mala svoje ruky na jeho rucickach. Ale musela by si ist po chodnikoch a pomalsie, opatrne. A chlapca by muselo byt zdatne, nepustit sa, nezoskakovat. A mat prilbu. A teraz v zime by vam bola zima.
Normálne nech kráča, aspoň sa zahreje
3,5 rocneho by som kludne este aj do nosica zobrala..
Prebehla by som to rychlo na bicykli + dieta na sedacke, alebo cyklovozík, alebo ist pesi a s vozikom na tahanie - na dovolenke som to videla ze v tom deti vozili tak 2-5rocné aj s vecami na pláz....
Mam to tak isto a v tejto zime jedine auto 🙈 rano este pomaly za tmy sa v minusovych teplotach prechadzat nebudem. Ked su teploty okolo nuly tak nemam problem ist pesi
Tiež máme škôlku kúsok a kým ešte bolo v pohode počasie tak sme chodili bicykel+cyklovozík pre 2 deti. Teraz chodíme pešo lebo starší 4r chce. A to chodím aj s mladším 2r (som na RD). Cyklovozík sa dá tlačiť aj ako kočík, ale využila som to zatiaľ iba 1x. Kočíky obidvaja od narodenia nemuseli a odkedy vedeli chodiť tak už vôbec.
Vôbec nehanim a úplne rešpektujem všetky baby s kocarmi atd. Je to v poriadku . Ale ja by som asi na takz vzdialenosť 10–15 minút od škôlky zvolila pešiu chôdzu v kombinácii minutka na rukách ak by už dieťa nevládalo. Podľa mna super rozcvička my sa s malou “otuzujeme” za každého počasia pokial neleje jak z krhle. Ale ak sa inak nedá /nevyhovuje /velka zima / iné faktory zober kočiar a máš na háku 🙂))

Proste pešo. Pôjde mu to postupne rýchlejšie…aj keby to bolo 20 min namiesto 10, ten pohyb prospeje