Najväčšie kuchynské trapasy
Aký najväčší trapas v kuchyni sa vám podaril?
Poďme sa spoločne zasmiať ☺️ Napíšte aký trapas sa vám v kuchyni podaril počas varenia/pečenia.
zrovna dnes pri zavaraní. fľaška praskla pri sterilizácii. obsah sa vylial na plech. 😨
Na novom sporáku som omylom vypol iný horák, takže ten druhý spálil celý hrniec a plameň šlahal do metrovej výšky. Neviem či to bol trapas, ale ten smrad som vetral tri dni.
Sol miesto cukru (nastastie len do kase a hned som na to prisla, lebo syn sa zatvaril zvedavo). Dala som studene maslo do rozpalenej panvice... maslo instantne zacalo horiet.
všetko to môžu byť zábavné spomienky, ale nie trapasy, sorry ... teda, okrem tej soli namiesto cukru ...
Uz som to tu niekde spomínala, byvam v anglicku a sem tam kúpim poľské chladené pirohy, lenže raz ich v obchode nemali ale nasla som v mraziaku, písali " se serem" tak si vravím, že to je určite to isté. Oprazila som cibuľku, dala kyslú smotanu, posolila a dcéra mi vraví, že nech sa nehnevám ale je to fakt hnusne a ona to jest nechce. Už som sa išla zavzdusnit ale keď som to ochutnala tak som pochopila, nejak som nedocitala ze síce se serem ale s vanilkovou prichutou 🤣
všetko to môžu byť zábavné spomienky, ale nie trapasy, sorry ... teda, okrem tej soli namiesto cukru ...
@biba_18 ďakujeme pani Bibiana
spadlo mi pesto pri otvarani a tak blbo, ze sa cele odrazilo nechapem ako az na strop, cize zeleny strop od pesta 😀
Uz som to tu niekde spomínala, byvam v anglicku a sem tam kúpim poľské chladené pirohy, lenže raz ich v obchode nemali ale nasla som v mraziaku, písali " se serem" tak si vravím, že to je určite to isté. Oprazila som cibuľku, dala kyslú smotanu, posolila a dcéra mi vraví, že nech sa nehnevám ale je to fakt hnusne a ona to jest nechce. Už som sa išla zavzdusnit ale keď som to ochutnala tak som pochopila, nejak som nedocitala ze síce se serem ale s vanilkovou prichutou 🤣
@domak2 mne sa raz stalo, že som kúpila cream cheese, že z neho pripravím cheesecake, našla som nejaký nový recept… ešte že som ho pred tým ochutnala, bol to síce cream cheese, ale s pridanou soľou 😃 takže namiesto cheesecaku z neho bola natierka
@t1nusa možno si tak myslela, ale nenapísala 🙂
neviem, ja sa teda nezapojím, nič zábavné som nezažila. aspoň nepamatám ... stalo sa mi že som niečo rozbila, napr. fľašu medu, ale to nebolo vtipné, hrešila som jak pohan a nevedela som to dať týždeň dole, som sa lepila kam som sa pohla ...
@t1nusa možno si tak myslela, ale nenapísala 🙂
neviem, ja sa teda nezapojím, nič zábavné som nezažila. aspoň nepamatám ... stalo sa mi že som niečo rozbila, napr. fľašu medu, ale to nebolo vtipné, hrešila som jak pohan a nevedela som to dať týždeň dole, som sa lepila kam som sa pohla ...
@biba_18 možno stačilo len nereagovať na pôvodný príspevok a hneď by tu bola krajšia diskusia 🫶🏻☺️ každopádne aj napriek tomu vďaka za tvoj pohľad na vec
V zaciatkoch som do pudingu nedala cukor a taky hnusny som ponukla navsteve, vsetci sa tvarili divne a niektori z toho trosku zjedli, potom sme zistili "vo co go" a vyhodil sa. To boli zaciatky. Tiez sme na starej platnicke varili cestoviny, asi po 2 hodinach varenia s cestovinami uz voda nezovrela len sa udrzovala pod bodom varu a z cestovin bola husta kasa:D
V zaciatkoch som do pudingu nedala cukor a taky hnusny som ponukla navsteve, vsetci sa tvarili divne a niektori z toho trosku zjedli, potom sme zistili "vo co go" a vyhodil sa. To boli zaciatky. Tiez sme na starej platnicke varili cestoviny, asi po 2 hodinach varenia s cestovinami uz voda nezovrela len sa udrzovala pod bodom varu a z cestovin bola husta kasa:D
@jakoma nebolo vám divné variť ich tak dlho? 😂😂
mala som silnu nadchu ..pracovalas om v bare v zahranici a obcas sme v kuchyni pripravovali pochutiny-ako kuracie kridielka a podobne .... tak som si dala nahriat olej a vsetci strasne krutili nosom co to tak strasne smrdi .. v kuchyni sa zhrkli kolegovia cumeli na mna ako som si nemohla nevsimut/necitit ze miesto oleja som varila na octe- teda este nevarila..len som ho dala zahriat a odskocila som pri bar .. hold so stratou cuchu som nepocitala .. nastastie po par dnoch sa vratil cuch a mna znova vplustili do kuchyne
@anonym_dbe4c6 si octovala predtym, nez to bolo cool 🙂
Mne sa tiež stalo, ze som namiesto kopcovitej lyžicky cukru do zeleného čaju som omylom dala kopcovitu lyžičku soli..... Babka zase sa raz schuti napila oleja - mala to v de obom pohári a myslela si, že je to malinovka....
A toto nie je moje story, myslím, že som to čítala tu na MK, tak sa ospravedlňujem od dotyčnej, ak nechce, aby sa o tom písalo, môžem vymazať.... Ze bolo veľké rodinné stretnutie, ich mama navarila pre celú rodinu slepačiu polievku, ktorú zvykla ešte pred servírovanie precediť (teda oddeliť mäso, zeleninu od vývaru a servírovať ich zvlášť na tanieri)... Vtedy mala inú robotu, tak poprosila manžela, nech precedi polievku - on to pochopil po svojom a cez sitko vylial 4litre vývaru do umývadla, ostala iba zelenina pre hladné oči.... Ale ze odvtedy majú vtipnú historku, aj keď vtedy ho manželka nepochvalila....
Ako tehotna som robila marhulovu bublaninu a v ramci tehotenskej mozgovej hmly som zabudla do nej dat cukor.... este som ju pred vsetkymi vychvalila do nebies, ze som z cukrarskej rodiny.... a potom si vsetci nalozili na tanierik.....
Svokra je ale velky fanusik dietnych jedal a bola nadsena, ze aky lahky kolacik :D mile od nej
@t1nusa uz to bolo davno roky dozadu neviem co som varila ale mala som v jednom hrnci uvarene prave scedene zemiaky a vedla toho pri dreze som mala iny hrniec co som chcela ist umyť a ja som chytila jar a naliala som do hrnca so zemiakmi a nie do toho co som isla umyvat a tak som musela zemiaky vyhodit a zacat znova