icon

Aby pichnutie nebolelo

nanip
11. okt 2012

Idem Vás poprosiť o radu. Dcérke často robia odbery, pretože jej zisťujú alergiu. Krv stále všetko ukazuje o.k, ale alergické reakcie sú dosť silné. Tak beháme po lekároch - všeobecný, gastro, alergológia.... teraz asi pribudne aj endokrinológia. Každú chvíľku nejaký odber. Malá je však veľký stresák, vždy sa hrozne bojí a statočne plače. Potom aj ten ober je des nielen pre nu, ale aj chúďa sestrička sa s ňou vždy vytrápi, lebo krv nechce poriadne tiecť. ćasto sa potom stane, že je v labáku nedostatok krvného séra a musíme pichať ešte raz. Musíme to však pretrpieť, len by som jej to chcela aspoň trošku uľahčiť. Raz som tu na MK čítala, že je niečo (neviem, ci to bol gel, ci sprej), že pred vpichom sa miesto postrieka alebo natrie a tak sa to znecitlivie a nebolí. Nepočuli ste o niečom takom? Kde to hľadať, čo je to? nemáte s tým skúsenosť?

horseshoe
11. okt 2012

@nanip ano taky gel existuje - napr. moj zubar mi to dava, ked mi ide pichnut injekciu okolo zuba. Potom ten vpich neboli alebo boli vyrazne menej. Ale neviem ako sa to vola. Podla mna v dnesnej dobe by to mali automaticky doktori davat, ked idu detom brat krv. Skus sa spytat samotnych doktorov, ze ci jej rucku nemozu potriet tym gelom pred tym, aby ju to nebolelo. 😉

katakatarina
11. okt 2012

@nanip Ahoj, existuje anestetický krém EMLA krém 5%. Nájdeš to aj na google. Ja som ho kúpila a použila, ked malej nastrelovali náušničky, mala vtedy asi pol roka. A fakt nič necítila, len klipla očkami ked vystrelila pištoľ, vôbec neplakala. Tento krém dostať v Čechách, na slovensku je nedostupný a stojí okolo 700CZK. Na slovensku dostať EMLA náplaste, fungujú tak isto ako krém, ak nemajú v danej lekárni, môžeš ich poprosiť aby ti ich objednali. Želám veľa zdravia a nech už toto "pichancové" obdobie pre Tvoju malinkú čím skôr skončí.

horseshoe
11. okt 2012

tak kukala som ten kremik, co ti pisala @katakatarina a maju ho ebay.co.uk asi za 6-9libier + okolo 3libier postovne na SK. Pouziva sa hlavne na znecitlivenie pri tetovani, piercingovani, botoxe...Je to krem vyrabany v Anglicku.
http://www.ebay.co.uk/itm/TATTOO-NUMB-NUMBING-C...

nanip
autor
11. okt 2012

horseshoe, katakatarina - ďakujem za radu. U lekára nám nikdy nič také pred odberom nedali, dokonca posledne, keď som sa spýtala, či nevedia poradiť niečo také, tak mi povedali, ze o tom ešte nepočuli 🤐 Tak som si začala zisťovať info takto. Snáď sa nám podarí dačo zohnať 🙂

lenka_b
11. okt 2012

@nanip Ahoj, neviem, ako na Slovensku, ale tu v irsku mojej malej davali daky krem na umrtvenie asi 30 minut pred vpichnutim. A naozaj ju to nebolelo. No neviem presne, ako sa vola. Lekari by mali vediet. Tu to pouzivaju normalne ako samozrejmost pre deti...

katakatarina
11. okt 2012

@nanip ja som ten krém kupovala v Hodoníne. Najprv som zavolala do lekárne či ho majú, nemali, tak objednali a na druhý deň som išla po to. Tak veľa šťastia 🙂

marlene
11. okt 2012

emla crem,pol hodinu pred vpichom potriet alebo nalepit naplast.