icon

Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?

gubcikova
17. aug 2012

Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.

PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať

a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo

simojka
19. aug 2012

Dobrý deň,my sme mali problém už pri prvom očkovaní,ktoré bolo vykonané v pôrodnici a bolo to očkovanie proti TBC,po cca 3 mesiacoch nám začalo miesto vpichu hnisať,neskôr sa vytvorili uzliny na dvoch miestach,na jednom mieste (vpichu) začala uzlina hnisať.Užívali sme lieky,antibiotiká a lieky na tuberkulózu,avšak následne na to sa stav uzlín zhoršoval a museli sme podstúpiť operáciu v Smokovci,ktorá trvala neskutočné dve hodiny a malinkej vybrali dokonca 6 uzlín,ktoré predtým na USG nebolo vidieť.Neprajem žiadnej mamičke zažiť pocit,keď Vám dieťatko (vo veku 5 mesiacov) operujú a vy iba nečinne čakáte vo vedľajšej miestnosti a roníte slzy a modlíte sa aby všetko dobre dopadlo.A po operácii a prebratí sa z narkózy bábätko plače niekoľko hodín a vy ho utišujete a plačete s ním,je to neskutočné a psychicky náročné pre matku.A potom nám ešte chirurg oznámil,že táto operácia bola na hranici veľmi vážnej operácie a vraj sa uzliny ešte môžu vytvoriť a môže ich byť kľudne aj 30.Táto informácia ma zdesila,no našťastie už je všetko OK,aj keď sme Ďalšie očkovania odmietli,lekárka nás presviedča o ďalšom očkovaní...

luciferka080
Odpoveď bola odstránená
majoslava
19. aug 2012

po prečitani tolkých pridehov mam pocit, že moj synček po druhej Hexe dostal leukemiu... po očkovani mal teploty... stale len koncom týždna... potom hrču na čele... o týžden uzliny... teploty trvali 4 týždne... nakoniec mu zobrali krvičku a diagnoza bola kojenecka leukemia... par mesiacov predtým sme boli v nemocnici a krvičku mal vporiadku... rozhodli sme sa že s očkovanim je koniec!!!

monika15
Odpoveď bola odstránená
petra2184
Odpoveď bola odstránená
anulienka30
19. aug 2012

TBC, asi mesiac po ockovani sa malej spravila na klucnej kosti hrcka, ktora jej zacala cervenat a hnisat. Boli sme 3 dni v Podunajskych Biskupiciach a odstranili jej to....ma tam malu jazvicku, ale ozaj len malicku...len musela brat 5 tyzdnov antibiotika... 😢 teraz som chcela malu dat zaockovat proti zltacke typu A, ale ako som si tu vsetko precitala, urcite nedam...

nicina
Odpoveď bola odstránená
andrea_l
19. aug 2012

Syn pred 16 rokmi, po očkovaní, už neviem akou vakcínou, v 3 mesiacoch sa celý vysypal.. diagnóza - atopický ekzém. Od tej doby som sa poriadne nevyspala ani ja, ani on, čo sa stále škriabal a plakal. Nič nezaberalo na dlhšiu dobu. Ekzém má doteraz, aj keď už v miernejšej forme, no v zime sa mu vždy dosť zhorší.. Po ďalšej vakcíne, keď už chodil, dostal horúčky 40,5 stupňa. Dostával injekcie proti kŕčom, ktoré mal z tej horúčky, no nič nezaberalo.. Myslela som, že mi zomrie, stále plakal a bol v kŕčoch. Celú noc som pri ňom sedela a zábalmi mu znižovala horúčku. Od tej chvíle prestal chodiť a opatrne začal zase až po 2 mesiacoch. Dcéra pred 19 rokmi po očkovaní v 3 mesiacoch dostala herpes na pol tváre.. Mala ho všade, v nose, v očku, líce.. Máva ho doteraz. Teraz čakám bábätko a viem, že mu nedám pichnúť ani jednu jedinú vakcínu. Mať tieto informácie vtedy, tak nedám očkovať ani svoje prvé dve deti..☹ človek sa učí na vlastných chybách.. len mi je ľúto, že si to musia odtrpieť nevinné deti..☹

zrzulka
20. aug 2012

Ked tak citam forum tak mi je smutno ...Moj syn ma tiez od prveho ockovania v 3 mesiacoch ekzemy a suchsiu pokozku z casu na cas. Ani detska dr ani "koziari" nedavaju tento stav do suvisu s ockovanim ale ked tak citam reakcie tak je to dost casty jav 😠 😠 😠 Syn to ma z casu na cas a teraz ako napotvoru pred ockovanim na MMR (minuly tyzden ho ockovali) to mal opat tak som "kecla" s dr ze by som ho najradsej nedala ockovat lebo sa mi to nezda tak zacala ze to co sa pise na nete je blbost ze ona za svoju prax nemala ani jeden pripad dietata s neziaducimi ucinkami na ockovanie... a ze tym ze je maly este k tomu vsetkemu chudokrvny tak aj imunitu ma oslabenu a skor ochorie. Uz som dalej s nou nevladala "bojovat" nastastie deti ockovania zvladali ukazkovo bez opuchov, horuciek. Avsak mala ochorela (myslim si ) po TBC ockovani na meningitidu (mozno to malo suvis mozno nie) ma celozivotne nasledky z tejto choroby . maly ma teraz ekzemy z ktorych udajne vyrastie. 😖 😖 😖 ..... ziadny lekar pravdu nepovie a mozno aj keby taky pripad v praxi mali tak ho ututlavaju. Pravda je vzdy niekde uprostred...zial tazia vzdy zo strachu rodicov. Aj ked rodicia su presvedceni ze ockovat nedaju vystrasia tak ze clovek zacne premyslat, uplne ho dokazu tak zneistit ze clovek zacne verit tomu cim "naockuju " nase mysle. ved kazdy chce pre to svoje dietatko len to najlepsie a zial lekarom este mnohi slepo veria zeby nesli proti pacientom ale ze su tu pre to aby pomahali . O to viac by to malo platit v pripade detskych pacientov ked jeden chybny krok moze mat fatalne nasledky ☹ ☹ ☹ ☹

piacere
20. aug 2012

Po druhej hexe a prevenare dva dni 40-tky spavost... Po prichode domov od lekarky spal 7 hodin vkuse, po zobudeni velky a dlhy plac.
Prestal dzavotat, dva tyzdne nevydal hlasok, prestal sa usmievat, mal kamennu tvar bez naznsku akychkolvek emocii, stratil ocny kontakt, uhybal pohladom. Zmenil sa na umrncane, nervozne babo (dovtedy to bol nas zlaty smejo) s panickym (a to doslova) strachom z ludi.
Par dni po ockovani suche flaky pi tele, podozrenie na atopicky ekzem.
Nulova imunita. Do pol roka nebol syn raz chory, nemal sople. Po ockovani choy v mesiacoch: 7, 10, 12, 14, z toho 3x!!! antibiotika...

1ingrida1
20. aug 2012

po mmr strata chuti do jedla, ktora je dodnes, regres vo vyvoji reci, dodnes nevie poriadne rozpravat, nocny plac, zachvaty agresivity, podozrenie na poruchy autistickeho spektra. zatial ziadna diagnoza. dnes ma 3 roky a 3 mesiace,zacina trochu viac rozpravat, pomaly opakuje slova, agresivita trosicku klesa.

zuzanamolnarova
20. aug 2012

Máme len jediné a aj posledné očkovanie. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zuzanamolnar...

lehotovci
20. aug 2012

ak aj nejaké problémy boli, neprikladala som ich v tom čase očkovaniu až do času, keď som dala svoju najstaršiu dcéru zaočkovať proti hepatitíde typu A,B - Twinrix (tri dávky), očkuje sa až v 16. r. života... od vtedy psychické problémy, častá nevoľnosť, vš. toto pretrváva už asi 4 roky, podobne som dopadla ja, po preočkovaní proti tetanu, revmatoidná artritída, to je už 5. rok, čo mám problémy s rukami a začínajúca skleróza multiplex (...vraj, našťastie, od kedy nechodím k doktorom, som na tom lepšie!)

girasol
20. aug 2012

mne sa chce po precitani kazdeho 'pribehu' plakat. zazrak ockovany do 1 roka, od 2 mesiacov ekzem, ktory je teraz v uzadi, zjavi sa vsak opet v zime, ako to byva zvykom. alergie na niektore potraviny, najnovsie aj alergia na nejaky pel, dva tyzdne sople, kychanie, svrbenie ociek, ktore napuchaju, claritin davam iba v krajnom pripade, inac sa liekom vyhybam, asi od toho ujdeme do konca leta k moru, mame to stastie, ze mozeme. nebol ockovany proti MMR, vlastne sa nebudeme ockovat uz VOBEC. druhe dieta nedam ockovat ani tou hnusnou plesnivou BCG vakcinou. llekarka na nas netlaci, nenahana nas a nevyhraza sa nam ze sa MUSIME ockovat. maminy drzim palce tym, ktore s 'bojuju' so svojimi pediatrami. vsetkym detickam ZDRAVIE!

antea
20. aug 2012

je to hrozne kolko deti trpi a do kedy : pripajam pribehy : http://www.slobodavockovani.sk/news/lymfadenopa..., http://www.slobodavockovani.sk/news/hypotonia-p.... Dalsie ockovanie mame kontraindikovane, no bol to ukrutny niekolkorocny boj s veternymi mlynami a stale nemusi byt definitivne skonceny. A este stale nie sme uplne fit :(

delete
Odpoveď bola odstránená
sadria
20. aug 2012

Moja dcéra bola očkovaná keď mala 2 roky. Vďaka Bohu dnes má 14 rokov, no nemuselo to tak byť. Absolvovala očkovanie proti chrípke. Na druhý deň behom pár hodín dostala zimnicu, vysoké teploty, úplne zmodrela a dostala kŕče z vysokej teploty až nakoniec odpadla. Pridalo sa zvracanie. Celú noc a deň bola úplne mimo. Dostávala studené obklady a podobne. Lekár zahlásil, len chrípka. Našťastie sa z toho dostala. Po asi 10 rokoch, čo chodíme aj na imunologickú ambulanciu a robili jej testy na rôzne alergény jej zistili aj alergiu na vaječné bielko. A to bola hlavná príčina jej reakcie na protichrípkové očkovanie, nakoľko sa vyrába na báze vaječného bielka. Takže upozorňujem rodičov.. ešte pred zaočkovaním sa informujte o očkovacej vakcíne a ako Vaše dieťa bude reagovať na určité zložky danej vakcíny, prezistiť jeho imunitu. Veľa zdravia všetkým prajem 🙂

delete
Odpoveď bola odstránená
evca35
20. aug 2012

DCÉRA má všetky očkovania, do 6 rokov často chorá (pripisované kolektívu v škôlke), od nástupu do školy "iba" nádchy na jar a na jeseň, s tými som ani nechodila k lekárke, ale liečila sama doma, to som bola rada že vážnejšie chorá nebola, nemuseli sme brať ATB, posledné očkovanie v 2010 spustilo nádchu od jari do jesene, následne imunoalergologickými vyšetreniami potvrdená alergia na peľ, roztoče, kvitnúce trávy a ďalšie, v septembri máme ísť na kontrolu s tým že bude brať vakcíny, ale tým som sa chcela vyhnúť, tak berie homeopatiká a toto leto bolo oproti minulému roku oveľa pokojnejšie.

SYN očkovaný podľa kalendára, po 1. a 2. dávke Hexa+Prevenar krvavý hlien v stolici (plne dojčený), po 3. dávke prestal rozprávať, ako bol "pohybovo aktívny" do pol roka, tak po očkovaniach postupne prestával, plaziť sa začal na 11 mesiacov, loziť po roku, chodiť na 17 mesiacov. MMR som odmietla. Ako aj ďalšie nasledujúce očkovania.

luschma
20. aug 2012

(prispela som už do nesúhlas s povinným očkovaním, tak to sem iba skopírujem a pridám i dcérku)
...tak po dlhom rozhodovaní prispievam i ja, prvé dieťa v poriadku, druhé do cca 12-15 mesiaca, hyperaktívne, komunikatívne, malý jaško a smejko, potom po očkovaní, opišťané, nekomunikatívne, neusmievavé, nešantiace sa proste klbko nervov, poruchy v rámci stravy, spánku, sociálneho správania - diagnóza - autizmus... Dcérka, tiež okolo12-15 mesiaca sa po povinnom očkovaní, vysypala - vyhádzala po celom telíčku, akoby spálené a poprhľené to vyzeralo, samozrejme vraj reakcia na dezinfekciu po očkovaní, zaujímavé, že po celom telíčku a nie iba po mieste v pichu, pár dní na to slabučké teploty, teploty zmizli, potom upadla do bezvedomia, ale našťastie som bola pri nej, nechcem ani pomyslieť keby nie... odvtedy bez zmeny a akéhokoľvek iného nežiadúceho prejavu, teda zatiaľ, dúfam... Nemám čas reagovať na všetky názory tu a ak máte otázky a pripomienky, píšte mi internú poštu. Pozdravujem všetky maminy ktoré zdieľajú niečo podobné ako ja - v hoci akej forme a držím im päste, keď mali zdravé dieťatko a potom... a aj TIE, ktoré si myslia, že "nám šibe a je to nezodpovedné neočkovať" pretože nič také "našťastie" nezažili, tak nech sa tešia zo svojich zdravých detičiek, nerýpu do nás a dávajú očkovať, ale u nás jednoznačne už žiadna vakcína ani u jedného z troch detí...

vikusjk
21. aug 2012

Ahojte, po prečítaní niektorých predošlých príbehov mi behá zimnica po chrbte ☹ My sme mali v porovnaní s tým len slabý odvar nežiadúcich účinkov: po prvej dávke prevenar+hexa Simonka prestala papať. Z pôvodných 6x130 ml spapala max. 3-4x po 30. Vyšetrená lekárkou na všeličo možné, či nemala žabku, alebo afty, bruško či je ok a pod, nakoniec že je to asi len prechodné, treba vyčkať, keby veľmi chudla, tak by to riešila (infúzkami samozrejme, ako inak). Ani ju len nenapadlo, že v oboch príbalových letákoch je medzi častými nežiaducimi účinkami strata chuti do jedla!
Po druhej dávke bola podráždená, nespavá, ak spala tak veľmi nekľudne, totálne rozhádzaný režim, plačlivosť.
V oboch prípadoch opuchnuté a začervenané miesta po vpichoch hexy a niekoľko dní aj zatvrdnuté.
No vravím, v porovnaní s ostatnými nič, ale mne to stačilo na to, aby som ju už nikdy viac očkovať nedala 😔

jabadaba
21. aug 2012

Prvorodene dieta nemalo takmer ziadne negativne reakcie na ockovania, resp. slabsieho razu - BCG vakcinu zvladol s miernym zahnisanim v mieste vpichu, boli sme dva razy v Podunajskych B. na vycistenie. Nasledne sa to zhojilo bez dalsich komplikacii. Vyraznejsie to bolo po vpichu Hexy, tusim tretej davky, kedy dieta malo bolesti v nozicke a pol dna po ockovani ju malo nevladnu. Vtedy sme to vakcine nepripisali, skor neodbornemu vpichu. Mali sme za to, ze vpich bol do napateho svalu cim ten ochromili.

Druhe dieta - po BCG prudkejsia reakcia, vpich zahnisany viac ako u prveho dietata, cistene u pediatricky. Nasledne spozorovanie zvacsenych uzlin v zahlavi po obocho stranach, neskor v slabinkach. Dalsie ockovania pediatrickou odlozene. Medzitym preverenie imunity najprv odbermi u pediatricky, nasledne po zlych vysledkoch odporucenie na imuno ambulanciu. Tam sa opatovnymi rozsirenymi krv. testami znizena imunita potvrdila, znizena bola bunkova imunita zodpovedna za boj voci virusom. Tzv. NK bunky. Preliecenie Isoprinosinom pocas niekolkych mesiacov. Nadalej mame ockovania poposuvane, pediatricka k vakcinacii pristupuje opatrnejsie, ak ockuje, neockuje viacerymi vakcinami naraz. Ale aj tak nemam pokoja, ci vobec dobre robime, ci sme nemali ockovania vypustit uplne. Napr. vo veku 17 mesiacov dieta este nema MMR za sebou, minuly pondelok dostalo vakcinu proti pneumokokom. Reakcia v norme, horucky ziadne, len bolest nozicky, nastastie miesto vpichu nevykazovalo ziadne znamky zapalu, po pohmate nezistene nevstrebane lozisko.

Suma sumarum, som vydesena, netrufam si vynechat ockovania uplne, ale vnutorny nepokoj pri predstave ockovania mi na klude nepridava. 😖

2lil
21. aug 2012

Ahojte, po prvom očkovaní Hexa+Prevenar v 3mesiacoch: 3dni teplota nad 40, plač, odmietanie kontaktu a dokonca odmietal aj kojenie, zvláštne mykanie v nožičkách..neudržal si hlavičku, nevedel sa obrátiť z chrbátika na bruško a ručičky boli stále zavreté v pästičke....po vysokých teplotách teplota 37,3 až 37,5 viac ako 4mesiace..vraj sú deti čo mávajú takúto teplotu...oslabená imunita 5x pravidelne každých 14dní odber krvi ...aktívny CMV vírus ...po 4m teplota klesla pod 37 a po týždni keď bola teplota ok a CMV výsledky v norme bol zaočkovaný 2x Hexou+Prevenarom - reakcia žiadna ..dokonca ho to nakoplo, začal byť viac aktívny, konečne sa mu trošička začali ručičky v pästičke uvoľňovať (no chodili sme na cvičenie tak aj to určite pomohlo).... po ďalšom preočkovaní Hexou+Prevenarom teplota nad 40 zas 3dni ... po očkovaní prespal 18,5hod...nejedol nepil...odmietal kontakt, keď sme sa k nemu priblížili kúsal, štípal, fackal...odmietal kojenie, neskutočný plač niekoľko hodín vkuse, na pohotovosti nám povedali že je to bežné 😠 ...po 3dňoch teplota klesla no nevedel chodiť, neudržal sa na nožičkách (vraj ho len bolia po očkovaní) ...v noci opäť teplota nad 39,strháva sa zo sna a zas odmieta kontakt...ráno instabilita, padá a netrafí do dverí ... hospitalizácia...
MMR už nedostal ....

romas1
22. aug 2012

Syn po MMR, tři dny 40 horečky, spavost, apatie. Pak hyperaktivita, neklid.Dr.řekl, že to nemůže být po očkování ,protože to bylo až asi 6 den po něm.Jiná nemoc u něj nevypukla, takže jsem přesvědčená, že bylo.

asandys
Autor odpoveď zmazal
karkulka1
23. aug 2012
ywulla
Odpoveď bola odstránená
luanettka
7. sep 2012

Ahoj, tak my po vakcine MMR 10.den dostala vysoke teploty nad 39 stupnov ktore trvali 2dni. A mesiac po ockovani vakcinou MMR dostala osypky na ktore bola ockovana. Nikde sme sa so ziadnym chorym dietatom nestretli. Som presvedcena ze toto ochorenie vyvolala vakcina MMR. Dr. nam tvrdila ze to nemohla dostat z ockovania a ze to uz 30rokov nevidela. Druhu davku rozhodne odmietnem....

monuska342
13. sep 2012

u nas po tretej davke hexy a prevenaru zastavenie vyvoja doteraz je pozadu nevie rozpravat ma zachvaty mmr uz nedostal ak sa este niekto priblizi k mojim detom s vakcinou tak ju dostane on!!!

sisi2606
Odpoveď bola odstránená