icon

Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?

gubcikova
17. aug 2012

Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.

PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať

a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo

katharines
8. máj 2019

@kvieta mas poci, hocake vzdelanie mas, ze si sa po skonceni skoly bez dalsieho studia stala "odbornickou" na nieco? A co ta ako neodbornicku na vakcinaciu vedie k obhajobe systemu, ktory je povinny? Sama si uznala, ze nie je vsetko s ockovanim v poriadku. Kazdy, kriticky uvazujuci clovek, to vidi, ak sa na to pozrie blizsie.

lubka23
8. máj 2019

Mne skoro z očkovania zomrela sestra..... Išlo o očkovanie HPV, v nemocnici sa sme stretli s toľkými NU z očkovania aj pre očkovania proti tetanu že sme s očkovaním nadobro skončili.
Pri dcére neboli NU žiadne, ale syn sa narodil 4kg a 52cm.plne kojeny a po prvej vakcíne sme boli nonstop v nemocnici do 2r.mal 100% nefukncnu imunitu. Až teraz odstupom času, a až po tom ako som skutočne otvorila oči viem ze to z vakcíny.... Mat tretie dieťa dostane očkovanie len cez moju mŕtvolu.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
kvieta
8. máj 2019

@katharines Ako neodborníčku na vakcináciu ma na obhajobu očkovania vedie to isté, ako Teba na jeho odsudzovanie.
Ja konzultujem problematiku s fundovanými ľuďmi.

kvieta
8. máj 2019

@teegreen Svoje CV Ti tu nepripnem (z pochopiteľných dôvodov)😉
A na rozdiel od spomínaných nezavádzam masy ľudí vykonštruovanými teóriami.

katharines
8. máj 2019

@kvieta ako vies, ze nie som odbornicka? 😉.
Pozeram si obcas i stranku o ockovani a teda tam su ine konspiracie.
Napr., ze doktorka tvrdi, ze sloboda v ockovani nenesie zodpovednost, ale ona ano, a pritom na vsetkych strankach od farmafiriem az po proockovaciu stranku maju uvedenu rovnaku formulku, ze nenesu ziadnu zodpovednost 😉

katharines
8. máj 2019

@kvieta a co myslis, kto rozhodoval o pouzivani tohto?
https://www.hlavnydennik.sk/2019/05/06/rakovina...
A co myslis, kto je zodpovedny za vznik multirezistetnych bakterialnych kmenov, ktore vznikli brutalnym naduzivanim a zlym pouzivanim ATB?

eva8
8. máj 2019

Neurazajme sa navzajom

katharines
8. máj 2019

@eva8 a co konkretne myslis? Ak myslis tu odbornost, tak to bola otazka na zamyslenie, ze odbornikom sa moze stat i clovek, ked urcitej problematike venuje cas a vzdelava sa v tom dalej. Preto, hoc aj informatik, ktory vo svojom volnom case studuje biologiu, moze mat napr. V roznych odboroch biologie vacsie poznatky, pretoze to robi preto, ze ho to bavi.
A na druhej strane, mnohi odbornici dopustili stav ATB multirezistencie, neopodstatneneho a nadbytocneho pouzivania herbicidov, fungicidov....

michalka4193
8. máj 2019

Dcéra narodená jún 2014 ockovanie MMR po 10dnoch začala kulhat na nôžku neurologická povedala ze sa jej spojili neziaduce účinky po očkovaní s virusovou angínou ktoru dostala a napadlo jej to nerv v nohe po tyzdni to preslo chvalabohu ten týždeň som preplakala

katharines
8. máj 2019

A este by som rada poukazala na dalsi paradox, mame verit lekarom a obornikom, ale len tym, co presadzuju ockovanie. Kazdy vedec, lekar, profesor a i, ktory je vsak ku ockovaniu kriticky, je zrazu nedoverihodny a uz mu nemame verit. Aky zaujimavy obrat 🤔

eva8
8. máj 2019

@katharines dali sme sa ovplyvnit a nachytat diskuterkou, ktora nepriamo nazvala ine diskuterky hlupanami a my sme pokracovali obhajobou cez vs a podobne.

katharines
Autor odpoveď zmazal
didi35
9. máj 2019

Ja fakt neviem, kedy toto skončí. Lekári VEDIA, že tie nežiadúce účinky sú z očkovania, ale majú strach to povedat. Lebo oni vedia, o com je farma biznis a ako funguje farma lobby. Len zopár jedincov našlo tu odvahu a hovoria veci otvorené, napr John Virapen.

Aj v rakúskej nemocnici boli prípady, keď mladý človek po preočkovanie dostal sklerózou multiplex, iný dostal neurologické problémy, paralyzu, oni si interne povedali, že je to z toho, aj sestričky to vedeli, ale nikto to nepovedal pacientovi a nezapísal do karty! A už ani proti chrípke sa neockuju, hoci to majú odporučené.

Kedy sa toto zmení? Kedy aj lekári dostanú odvahu?

katharines
9. máj 2019

@didi35 ide o to, ze kazdy odbornik, ktory sa vyjadri proti je zaradeny do stvavej kampane. Vedcovi, ktory otvorene hovoril o rizikach ockovania sa mu vyhrazali a zrejme to bolo velmi vazne.
Ja som stretla pana, ktoreho v 50 prinutila dr zaockovat a dostal sklerozu multiplex.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
kvieta
10. máj 2019

@teegreen Proces vzniku tohto ochorenie trvá ďaleko dlhšie, ako 5 dní, ale tak Ty o tom asi nemáš ani šajnu a ľahšie je účelovo ľuďom podsúvať takéto príbehy.
Samozrejme, že si myslím, že vakcíny by mali byť bezpečné, resp. poviem to tak: Mali by byť také, aby sa NÚ po ich užití blížil čo najviac k nule (nič nie je 100%-né). Preto si myslím, že v dnešnej dobe, keď je veľa už rodičov alergikov a pod., mal by sa pred očkovaním klásť väčší dôraz na vyšetrenia a zhodnotenie predispozícií pre vznik možných dedičných chorôb, aj keď väčšina ochorení nie je kontraindikáciou očkovania (ako napr. aj diabetes melitus I. typu) a zohľadniť to pri očkovaní.
Ale Tebe to vysvetľovať nemusím, však? Ty si požrala celú múdrosť sveta a vieš všetko na 100%

katharines
10. máj 2019

@kvieta lenze etiologia DM I je neznama a len sa predpoklada, ze zmeny mozu nastat skor (24-48m), takze vedci i lekari sami nevedia.
Mna vsak zaujal fakt, ze deticky dostanu DMI bez toho, aby ho mali rodicia. Su samozrejme aj ine faktory, no pricinou je najma poskodena imunita.
A dalsi faktom je, ze u potkanov vyvolavaju diabetes pomocou urcitych antibiotik. Takze je tam viacero faktorov, pricom vakcinacia sa neda, ako pricina, vylucit.

kvieta
10. máj 2019

@katharines Áno, presná príčina zatiaľ nie je známa, iba sa predpokladajú možné príčiny (genetické predispozície, vonkajšie vplyvy, narušená imunita).
Ak sa teda zatiaľ iba predpokladajú, ako tu môžu niektorí jedinci s určitosťou tvrdiť, že vakcíny spôsobujú toto ochorenie?
Viem, padne tu určite celý rad "vedeckých" dôkazov, ako vakcíny rozhádžu imunitu, no na to fakt nebudem reagovať.

katharines
10. máj 2019

@kvieta prave preto, ze to nie je zname, sa ani vakciny, ako mozna pricina nedaju vylucit.

kvieta
10. máj 2019

@katharines Nedá sa vylúčiť nič, s čím táto skupina chorých prišla do kontaktu.

katharines
10. máj 2019

@kvieta uznavam komplexnost problematiky diabetu, no moj nazor je, ze vakciny hraju u vacsiny hlavnu ulohu v sucinnosti s inymi faktormi.

kvieta
10. máj 2019

@katharines Kedysi som čítala, že vraj očkovanie proti tuberkulóze BCG vakcínou by mohlo byť úspešné ako prevencia vzniku DM typu 1. Ale nebolo to nijako bližšie rozpísané, zdroj bol tuším nejaká DIA stránka, takže neviem, z akých zdrojov čerpala a ja som sa o to nejako bližšie nezaujímal.
Zaujímavé ale je, že najväčšie množstvo ochorení je v severských krajinách, aj z toho dôvodu sa špekuluje o tom, či vznik nepodmieňuje napr. aj chladné počasie.
Uvidíme, čo prinesie výskum.

test
Odpoveď bola odstránená
kulumulu123
16. máj 2019

@test mozem sa opytat o com tento clanok bol kedze sa neda otvorit? Dakujem

peter952
Odpoveď bola odstránená