Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?
Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.
PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať
a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo
po mmr vid moj fotoalbum
Ale je nás veľa! ☹ Tiež som nikdy nespochybňovala dôležitosť očkovania, ale odkedy sme prišli so synom z pôrodnice domov....už očkovanie proti TBC nebolo dobré. Niekoľlko mesiacov sa čakalo, kým ,,to" zmizne a nakoniec nám to na plúcnom vyrezali. Kvôli tomu sme mali posunuté aj povinné očkovania, na ktoré drobec reagoval niekoľko dňovou horúčkou, ktorá dosahovala takmer 40°C !A to ma vtedy(teraz už bývalá) doktorka presviedčala, že v žiadnom prípade to z očkovania byť nemôže. Máme atopický exém, zhruba od 16.mesiaca a len teraz ma napadlo, že to bolo asi cca mesiac po poslednom očkovaní. Trápime sa doteraz. Už nikdy žiadne očkovanie!!!
Synovi v 4. týždni podana BCG vakcina, do tyzdna sa mu spustil atopicky ekzem. Lekari to nezvladli ambulantne a tak sme uz v 3. mesiaci boli hospitalizovani na detskej koznej klinike v BA. S hexou sa cakalo na "lepsi stav" a podarilo sa v 2. davkach, tretiu som uz nedala a po tom uz nikdy ziadne ockovanie uz nedam!!! Syn ma momentalne 3,5 roka a s ekzemom po celom tele bojujeme stale. Vid fotky nizsie, toto poskodenie sa neda prehliadnut.
Dalsie neziaduce ucinky- nedostatocna funkcia pankreasu (nabeh na cukrovku), potravinove alergie mlieko, lepok, maso, drozdie, vajcia, cukor, chemia a chemikalie ci v potravinach alebo okoli, 5 krat silny anafylakticky sok (aj z hospitalizaciou) z roznych dopredu nepredvidatelnych inhalacnych alergenoch, postipani hmyzom a skrytych alergenoch v potravinach, placlivost, nespavost v noci, stavy uzkosti, neskory nastup reci, extremna fixacia na mna, skrabanie 24 hodin denne co zrejme necha nasledky na psychike a nie len mojej 😢
Samozrejme nikto nikdy neuznal, ze toto vsetko mohlo spustit ockovanie.... Tak uz k lekarom nechodime vobec 😀 a odvtedy sa nam dari omnoho lepsie 🙂
Ahojte, tak my sme dopriali dietatu Rotarix. Po ockovani mal 50% vedlajsich ucinkov, ktore su v pribalovom letaku: od krcov v brusku, nechutenstva, nespavosti, zapchy, ..., teploty az po krv v stolici (ta tam mimochodom ani vobec nie je...). A navyse mu to uplne rozhadzalo imunitu. Odvtedy, co dostal prvu davku, ale najma druhu (az po tejto davke mal vyrazne problemy) chyti vsetko, co sa okolo neho suchne. Dovtedy bol ako plne kojeny uplne v pohode, aj ked starsia dcera nosila stale nieco zo skolky. Navyse odvtedy stale riesime nejake dermatitidy. Nasa Mudr. nas uz poslala zo zufalstva alergo-imunologovi...
Neviem, ci potrebuje toto kazdy zazit... Lekarka nas samozrejme na nic podobne nepripravila, neupozornila... Len vysvetlovala, aky je to skvely napad dopriat dietatu vsetko najlepsie... Ale to je standard, co sa tyka ockovania.
Drzim palce pri rozhodovani vsetkym.
Náš příběh na http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz
Uvedené homeopatika a joalis preparáty se mohou lišit, na webu je uvedeno, co pomohlo a pomáhá naší dceři. Držím palce všem dětem, aby se z postvakcinacnich problémů brzy dostaly a jejich rodiny mohly znovu začít klidně žít.
Naše dcera se také často prohybala, zaklanela hlavu dozadu, všechno jí vadilo, reagovala podrazdeně na bežné lidske cinnosti, senzitivni na zvuky, světlo... Prostě vse se bežné odehravalo s pláčem. Opožděný mentální a psychomotoricky vývoj, problémy se zazivanim... Pediatricka neporadila, jen nás nahlásila na socialku, kdyz jsme už nechtěli pokracovat v očkováni. Ano, udelali jsme chyby, ale řeknete mi, jak mám poznat u prvního dítěte dobrou pediatricku? Spoléhala (rok 2009) jsem se na reference mé kamarádky (te zemřela před časem holcicka s epilepsií, stalo se to v roce 2012, kamarádka dělala vse, co ji lékaři doporučili) , že je v pohodě, já vůbec ani nevěděla na či se ptat, abych poznala, že je to opravdu kvalitni lékař. 🤐 Pro diagnózu jsme nikam nešli, do APLA se čeká 10-12 měsíců, pak se dávají neuro léky a následně se s dítětem pracuje. My jdeme cestou nechemickou, používáme potravinové doplňky, dítě jí bezlepkovou, bez mléčnou stravu bez rafinovaného cukru a jakýchkoli éček. Zádné průmyslové potraviny.
ahojte,
moj syncek mal po BCG vakcinacii klud az kym...nedostal prvu Hexu (v 3 mes.)...telo este nedobojovalo s BCG a tak zacali problemy: hrcka v podpazusi ako cersna, neskor z nej zacal vytekat hnis - poslali nas na plucne...vytlacanie, cistenie rany, 2kombinacia antituberkulotik (brali sme do koca 9 mesiaca). Nakoko lieky nezaberali poslali nas do Tatier- Novy smokovec (kedze v tom case v kosicach taketo operacne zakroky nerobili - teraz vraj uz zas robia... ). X navstev v Smokovci az napokon ho 8 mesacneho operovali v celkovej narkoze - sam chirurg vysvetloval ze sa moze stat cokolvek - v podpazusi je vraj kopec nervov ktore suvisia s pohybom ruky, prstekov... nastastie to dopadlo ok. Ked mal 5 mesiacov boli sme hpsipalizovani v nemocnici pre akutnu obstrukcnu bronchitidu - jeho hrcka v podpazusi bola atrakcia pre vsetkych lekarov a kazdy mu chcel do toho babrat... od vtedy sme stale sledovani na plucnom pre tie bronchitidy a v sucasnosti sme na dlhodobej liecbe - Spray na dychanie, siru proti alergii.... v oktobri bude mat 4 roky. Vakcinu MMR som odmietla. Mimochodom 3 lekari sa mi vyjadrili ze bol nespravne zaockovany alebo bola chyba vo vakcine - povedali mi to rovno do coi nakolko mal zistovanu aj bunkovu aj mimobunkovu imutinu aj nejaky francuzky test zo slin pre chorbu ktoru ma 1 dieta z miliona a vsetky testy doapli v poriadku - mal ich robene 2x. Vraveli mi ze bude dostal silnejsiu davku alebo ho pichli prilis hlboko...
Dcerka ma zatail prve dev hexy - zatial je vsetko ok.
ak sa ma ockovat ok - ale nie vakcinami ktore vyrabaju taketo problemy!!!
Nas maly ockovany ako novorodenec..v 3 mesiacoch dostal kojenecky ekzem ktory sa prehlbil az do silneho atopickeho..postupom casu zapal priedusiek co sa dostalo az do silneho obojstranneho zapalu pluc..do 2 rokov vkuse v nemocnici hlavne pre silny ekzem a zapal pluc z coho dostal astmu..prisla aj alergia na kravske mlieko,arasidy..na vsetko je alergicky. od 3 mesiacov uz ockovany nebol lvoli silnemu ekzemu cio sme sa dozvedeli ze ho dostal z ockovania a z ekzemu dostal aj ten zapal pluc z ktoreho prisla aj astma... bere kopec liekov a spreje.je alergik astmatik,ekzematik a ma inak uzlinky po celom telicku.. maly ma 3 roky a chcu ho ockovat preti tetanu.. doktorka na nas tlaci. ale asi ho zaockovat nedame kedze sme prezili 2 roky len po nemocniciach a sile ekzemy ktore si maly skrabal vo dne aj v noci komplet vyhodeny..neviem ci v tomto stave je mozne ockovanie preti tetanu..pochybujem asi chcu vidiet co sa stane!!! zatial odmietame aj ked sa nam detska lekarka stale vyhraza po telefone a chce ho silou mocou ockovat co aj v kosickej nemocnici.. ma niekto skusenost s ockovanim tetanus???
no my máme za sebou zatiaľ len prvé dve očkovania, obávam sa tej tretej dávky. Ale po prvej dávke úplne v pohode, len mierne zvýšená teplota. Po druhej trošku vyššia a bola umrnčaná, al keďže mala malinká problém s vetrami, tak neviem jednoznačne povedať, či to mrnčanie a plače pripísať brušku, alebo očkovaniu.
Po všem, co jsem si tady přečetla, vážně pochybuji o to, že záměr očkování je zdraví dětí.. Je neuvěřitelné, co všechno lidé udělají pro peníze. Náš malý dostal večer po očkování prevenarem křeče do břicha, plakal, začal se mu objevovat atopický exém a půl roku po očkování mu byla diagnostikována akutní lymfoblastická leukémie ( v pouhých 2 letech). Nevím, zda to přisuzovat očkování, ale nic jiného mě nenapadá. Je to smutné, že tak malí drobečci si už musí vytrpět takové nemoci, které snad dřív ani nebyly. ☹
prvy syn, porodna hmotnost 2700g, po hexe a ockovani proti pneumokokom nastali kozne problemy - kozna to diagnostikovala ako seboroicku dermatitidu, trapil sa s tym do dvoch rokov /pocas celeho ockovania v podstate/, po mmr vakcine skaredy cerveny kruh na boku mal dlho.. pri druhom synovi - porodna hmotnost 4kg /takze velky rozdiel v hmotnosti a rovnake mnozstvo davky ockovacej !!!) uz nebola tbc vakcina az v tretom mesiaci hexa a proti pneumokokom - do tyzdna prisli kozne problemy ako u prveho syna - narocky som to sledovala,kubkovi na ramene normalne zliezla aj koza, osupala sa,.. to sa stalo aj po druhej davke. miesto vpichu mal tvrde zapalene. dokonca v mieste vpichu mal asi 5krat zihlavku /opuch ako keby ho tam stipol komar/ ked som nieco zjedla - asi orechy /bol vtedy kojeny, posledna zihlavka bola este aj v 10tom mesiaci. prvorodeny ma znizenu imunitu, a ockovat ich uz nedam. prave mame odklad tretej hexy a caka nas preockovanie v piatom roku zivota, ale som rozhodnuta odmietnut. mladsiemu sa vyhodili aj skvrny "bielej kavy" a tak sa bojim, ci za tym nebude neurofibromatoza - mame ho sledovat.
U dcerky som to asi az tak nesledovala, ale pamatam si, ako sa zobudila na nocne kojenie po ockovani a mala teplotu 40. S malym som sa dnes vratila z preockovania- ako 11 mes., no a z obedneho spanku sa zobudil cca po hodine a to s nenormalnym reviskom, akoby ho z koze drali. Plac trval cca hodinu, krcovito sa ma drzal a az sa zajakaval od placu. Podarilo sa mi podat mu Nurofen a potom to trochu preslo, ale cely cas bol umrnkany.... Dufam, ze nic horsie sa uz k tomu neprida... ☹
U nas se po druhe davce hexa objevil flicek 1x1 cm na krku, vypadal jako lupenka (otec lupenkar). Po ctvrte davce vyrazka na polovine zad, tri tydny lecena bylinnou mastickou. Vpichy byli vzdy zarudle mirne natekle. Bohuzel zpetne rekonstruovat dalsi priznaky a zasadit je do casoveho ramce je tezke - plac, krece, bolesti briska (byli caste), spatny spanek, zmena chovani. Problematiku jsem zacal podrobne studovat az po one vyrazce. Od te doby jsem ockovani vypustil z naseho zivota jako nebezpecnou vec, zijeme zdravym zivotnim stylem a svinstva do svych deti pichat nenecham.
ahojte,
ako vás čítam, je mi do plaču ☹ Je to strašné ako nám farmaceutické firmy prostredníctvom lekárv ničia naše zdravé detičky.
Po prečítaní niektorých príspevkov som si uvedomila, že my sme na tom v podstate celkom dobre.
1.syn (2002 ) ...... má doteraz všetky očkovania podľa platného očkovacieho kalendára - tento rok by mal byť preočkovaný MMR, ale to už odmietnem. Obišiel len s diagnostikovanou ADHD - teda hyperaktivitou spojenou s poruchou pozornosti, nedokázal sa pár minút sústrediť na učenie - teraz je na liekoch, vďaka ktorým sa už dokáže aj čosi naučiť a alergiou na BKM.
Pred liečbou - ešte v škôlke mal veľké problémy naučiť sa nejakú básničku, od malinka mu dlho trvalo, kým sa niečo naučil ... neskorý nástup reči - až okolo 3 rokov.
2. syn (2006) bol na tom o čosi horšie .... hnisavá ranka po očkovaní BCG, trvalo niekoľko mesiacov, kým sa mu to zahojilo, do 2 mesiacov krásne, pokojnučné, veselé dieťatko. Zrazu po podaní 1. dávky hexy problémy s papaním - nechutenstvo, bolesti bruška, z pokojného bábätka sa stalo uplakané dieťatko, plač sa nedal nijako utíšiť, počas kojenia robil mostík, tým pádom odmietal jesť až tak, že to vyústilo do neprospievania, začal chudnúť ... hospitalizácia v 3. mesiaci života pre zápal stredného ucha.
Odvtedy večné zápaly priedušiek, pľúc., večné hospitalizácie - od 7.mesiaca liečený na pľúcnom oddelení inhalačnými kortikoidmi.
V polroku zistaná alergia na mlieko ... keď sa jeho stav trošku znormalizoval, podaná ďalšia dávka Hexy ( oneskorená kôli večným chorobám ) ... odvtedy imunodeficientný stav potvrdený imunológom - takmer nulová imunita - liečba ktorá nezabrala.
V 6.mesiacoch diagnostikovaná hypotónia - sledovaný na neurológii, plus rehabilitačné cvičenia - vojtovka. Našťastie sa to asi po roku upravilo.
Po 1.roku jeho života som sa dala ukecať na podanie Prevenaru ( vtedy ešte povinný nebol ) ... doteraz ľutujem, že som mu ho dala pichnúť - týždeň po podaní vakcíny dostal pneumokokový zápal strednúho ucha, z ktorého sa liečil 6 týždňov !!! Vystriedali mu niekoľko ATB, nakoľko pneumokok.,, ktorého mal v ušku bol rezistentný voči ATB ktoré dostal.
MMR už nedostal, nakoľko od podania Prevenaru má malý neustále zvýšené teploty ... tie trvajú doteraz a nikto nevie, z čoho ich má ( predtým mal skôr teploty do 36 ).
No a aby som nezabudla okrem alergie na BKM mu v 2 rokoch pribudla ďalšia diagnóza - autoimunitné ochorenie - celiakia ( problémy s lepkom má od 8. mesiaca, len lekárm tak dlho trvalo, kým ho riadne zdiagnostikovali 😠 ) .... podotýkam, nikto v rodine celiakiu nemá.
No a od 2 rokov bolesti kĺbov, ktoré pretrvávajú doteraz ☹ ... sme sledovaní na reumatológii - zatiaľ reumatické ochorenie nie je diagnostikované, ale musí byť sledovaný, lebo riziko vzniku reumy tam u neho je.
ďalšie očkovanie moje deti nedostanú - a ani tretie dieťatko, ktoré je na ceste.
My sme po prvom ockovani v 3 mesiaci mali teplotu 38.5 ... a sa jej tazsie dychalo a bolo pocut ako sa jej trasie to dychanie.
Po druhom ockovani v 5 mesiaci .. sme nemali ziadne teploty .. nic.
Po tretom ockovani v 11 mesiaci .. mala zase horucky presne to iste ako po prvom ockovani.
Vsetko som nahlasila Dr. povedala ze je to normalne po ockovani.
Aj jked som sa neskor docitala.. ze ak ma babatko len RAZ teplotu z ockovania... NESMIE sa uz dalej ockovat !!!
Preco toto nikto nepovie ??? Lebo by im unikli peniazky !!!!
Teraz po 16. septembri mame ist ockovat MMR ... aj napriek tomu ... ze som bola pred 3 tyzdnami ( v piatok to budu tri tyzdne ) u Dr.. ze ma malicka asi KIAHNE. Dr. mi ich nevedela potvrdit ... lebo za 4 dni co sa jej to objavilo som jej to mastila s olejcekom .. sa jej tie pluzgiere s vodickou trosku stiahli. Tak mi povedala.. ze mi to nepotvrdi ani nevyvrati. Ale ze mam prist ockovat MMR ... a keby Kiahne mala .. tak musime pockat s ockovanim 2 mesiace .. to by uz mala 18 mesiacov... do vtedy ockuju MMR. DR. si nie je ista a aj tak jej chce dat ockovat MMR ??? Asi nejde o jej dieta...
NEOCKUJEM !!! a keby som si skor precitala ohladne ockovania... nedala by som malej ockovat ani tie prve tri !!
A nebudem ju uz ani preockovavat ... ako starsiu .. KONIEC ! pokusom a obohacovani sa na nevinnych detickach !

@pauca odpadla som,ale mám rovnakú skúsenosť môj synovček dostal po MMR autizmus,dovtedy zdravé dieťa,zastavil sa uplne vývoj vo všetkom..vďaka špec. centrám je už na tom super dnes ma 5ročkov