icon

Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?

gubcikova
17. aug 2012

Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.

PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať

a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo

katka2224
13. dec 2013

Teda, čo tu čítam, my sme ešte celkom dobre na tom.
Týždeň pred ukončeným 4. mesiacom sme dostali prvú hexu + synflorix. Ešte ten deň poobede mala malinká hnisavý zapáchajúci výtok z pupčeka, na 3. deň 3x krvavú stolicu. Horúčku ani extra plač neboli, bola len mrzutá.
Boli sme u imunologičky, ktorá samozrejme ihneď začala s tým, že to nie je od očkovania... A ešte ma opravila, že nežiaduce účinky nie sú z očkovania, ale z vakcíny 😒
Teraz čakáme na výsledky, máme 6 mesiacov + 1 týždeň, zatiaľ sme druhú dávku nedostali.
Ináč, ako to tu čítam, aj my máme seboroickú dermatitídu, už 2x sme boli u kožnej, stále hovorila, že to je to isté. Len si presne nepamätám, či to prvýkrát mala ešte pred, alebo až po očkovaní. A hocikedy sa jej to vynoví na hrudníku a líčkach.
Prajem veľa sily maminkám, ktorých deti mali nežiaduce účinky z očkovania!!! Nie je to sranda, najmä ak tu vidím tie fotky a opisy... som sa až rozplakala... :(

bammbi
16. dec 2013

Dcerka mala velmi zlu reakciu na preockovanie v 5 rokoch. Ramienko mala asi tyzden cele hrozne zapalene a opuchnute aj spolu s laktom. O 5 tyzdnov po ockovani zacali priserne krce v brusku + zvracanie, podozrenie na zapal slepeho creva ani parazity sa nepotvrdilo. Po mnohych testoch sme sa nakoniec dozvedeli diagnozu: celiakia. Dovtedy uplne zdrave dieta. Ma niekto podobnu skusenost po preockovani v 5 tich rokoch?

kreativna
28. dec 2013

autizmus po poslednom očkovaní v 15 mesiacoch, uplna zmena v správaní, papaní, komunikacií no proste nechce sa mi to ani písať opať plienkovaná amoky, vidiny, strach atd.atd.v sučastnosti ma 4 roky a je na tom ovela ovela lepšie, dufam ked to tu čítam, že nás už nič horšie nestretne.naša neurologička sa vyjadrila že aj ked to vyzerá ako autizmus, nie je to autizmus,že dieťa bolo poškodené ťažkými kovmi z vakcíny a boli zasiahnute mozgove centra vpodstate ako keby ste dieta otrávili,povedala som jej nech to zapíše do karty, nenapísala/ani sa jej nečudujem, lebo aj lekári ktorí su si vedomý rizík očkovania to nemožu verejne povedať/ale napísala aspon neočkovať

anka6112012
2. jan 2014

Po prvom očkovaní žiadna reakcie, po druhom veľmi vysoká teplota a po tretom očkovaní Prevenar+Hexa ešte v noci po očkovaní syn lapal po dychu, keď spal, nevedel sa nadýchnuť, strašne kašlal, mal taký dusivý kašel, ako je pri laryngitíde. Celú noc som ho držala na rukách, aby sa nezadusil. Mal aj veľmi vysoké teploty. Ráno sme utekali k našej doktorke, ona mu zobrala výter z nosa a z hrdla. Syn bol pred očkovaním úplne v poriadku, nebol vôbec chorý, nebral žiadne lieky, bol a je kojený. Z výteru zistili, že to bola pneumokoková infekcia, doktorka nám hneď nasadila antibiotiká, pretože kým prišli výsledky nemohla čakať. Keď prišli výsledky, tak sa vyjadrila, že vlastne náš syn dostal to, proti čomu bol očkovaní ☹
Dobral antibitiká a boli sme na kontrolnom výtere a kedže to ešte stále nebolo v poriadku nasadila mu ďalšie antibiotiká.

googlinqa
6. jan 2014

mala som velikánske šťastie, že ako tehotná keď som ležala na rizikovom v nemocnici som stretla istú osobu, ktorá ma varovala pred očkovaním, nakoľko jej dieťatko, celkom normálne narodené takmer umrelo po očkovaní a skončilo na are, stačila mi jedna dávka synagisu a reakcia na ňu nenechala dlho čakať. v ten večer okolo 22 hodiny dostala maličká taký záchvat začalo ňou triasť po postielke, mala problémy s dýchaním, akoby ju niekto škrtil a bralo ju na zvracanie, hrozný pohľad, trvalo to asi hodinu, kým sa to ukľudnilo, odvtedy sme sa žiadnej vakcíny ani nedotkli, nedostala nič iné okrem tej spomenutej prvej dávke synagisu, bola predčasne narodená pri akútnom cisárskom reze...

pozitiva
7. jan 2014

ahojte mamičky.Čítam Vaše príspevky a mám husiu kožu .Mám pred sebou ťažké rozhodnutie.Mám krásnu malú dcéru a mám ísť s nou na prvé očkovanie(Diftéria,tetanus,detská obrna,vírusová hepatitída B ...atď.)No neviem sa rozhodnúť .Môj priateľ je zásadne proti .Bojím sa že keď ju nezaočkujem môže dostať jednu z chorob a tiež ju nezoberú do škôlky.Chcela by som Vás poprosiť o radu ,pomoc.Ako ste to vyriešili Vy alebo ak ste nedali očkovať deti aké sú ich zdravotné stavy nestalo sa že by boli choré(čierny kašeľ alebo záškrt,detská obrna ako ma strašia) ?Ďakujem

keram3053
7. jan 2014

Musim povedat ze naozaj je to hrozne citat niektore pripady co sa tu opisuju....Ja mam dve deti, obidve su ockovane aj na to co nebolo nutne navyse vsetky zltacky, klieste a neviem co este....proste vsetko
a nemame najmensi problem, imunita vporiadku, skolu a skolku vynechavame ojedinele
ja si myslim ze tieto pripady su velmi ojedinelé, co mam v rodine lekarku ta nezaznamenala ziaden pripad doteraz vo svojej praxi ktory by spojila s ockovanim
skoda ze sa neda alebo sa nerobia nejake predvysetrenia ci niektore deticky nemaju k tomu nejaku predispoziciu aby takto zle reagovali na urcite latky ktore obsahuju vakciny, lebo ked si pozriem aj niektore choroby tak nasledky mozu byt taktiez velmi vazne....
drzim palce vsetkym ktore take stastie nemali ako my...osobne strach z ockovania nemam, ja som tiez zaockovany na vsetko a bez problemov a myslim ze by som deti dal znova zaockovat

mahulenka87
7. jan 2014

U náš našťastie nič vážne. Dala som malého zaočkovať + Prevenax a Hexa. Plakal iba pri očkovaní, potom bol kľudný a spinkal cestou domov. Teploty mal tak 2 dni, ale stačili čípky či sirup. Ani miesto vpichov nemal boľavé

wwwwerunka
7. jan 2014

Starši synček po ockovani DiTePer na druhý den dostal laringitidu ale v nemocnici tvrdili ze to s tym nesúvisí. Ostatný bez komplikacii nastastie. 🙂

maribell
7. jan 2014

ahojte ako to tu citam tu su skor iba maminy krore maju obrovske neziaduce ucinky tak ani neviem ci mam prisievat ale vsak napisem aj svoju skusenost... nas maly je ockovany iba povinnymi ockovaniami .. tie proti chripke a rotavirusom neuznavam.. maly nemal ziadne neziaduce ucinky ... a prvy krat bol chory az v 8mich mesiacoch ... teraz mame rok a 5 mesiacov a odvtedy nic 🙂

somjankad
7. jan 2014

po povinnom ockovani zmena spravania,poruchy imunity-od 3 rokoch psychiatricky pacient-v 9 rokoch potvrdene autizmus-konkretne aspergerov syndrom

jaruska6
7. jan 2014

Po BCG vakcíne zahnisané ramienko, 3 mesiac e sme chodili s malým do Poddunajských Biskupíc, v 2 r. diagnostikovaná porucha bunkovej imunity + šelest na srdiečku, viac žiadne očkovanie, som zásadne proti!

monika111111
11. jan 2014

http://rozalio.cz/index.php?option=com_content&...
následok po očkovaní - smrť!!! dieťatko zomrelo len pred pár dňami, dokedy ešte budú zomierať nevinné deti? Kedy sa kompetentní zobudia?

zukuzana
13. jan 2014

Nám po druhej dáuke povinného očkovania malý uplne ochabol,myslím tym ,že už krásne sedel ,prevracal sa,keď mu po očkování začali ochabovat svaly.Darmo so ho stymulovala stavala,cvičila,...Je mi z toho doplaču.Chodiť začal až ked mal skoro dva roky.Nikdy som tomu neverila,lebo mam ešte dvoch starších synov a tý boli po očkovaní v poriadku,ale až teraz vídím čo za hnoj vo forme vákcín pichajú do naších detičiek.Farmeceuticke giganty parazituju na ludskom nešťastí,preboha kde to žijeme?????????

babulka82
13. jan 2014

moj prvy synček reagoval tak že po hexe mal vždy vždy kašel,bol zly a mne prišiel motoricky taky nejaky spomaleny vždy po očkovani ako keby ho to zabrzdilo vo vyvoji alebo neivem ako by so to opisala.Druhy synček neni očkovany ale skončili sme v nemocke zo zapalom pluc a ked som pri prijme spomenula že je neočkovany tak bol ohen na strechce a vypočula som si zase hodinovu kazen aka som nezodpovedna matka atd.

Na rovinu ale poviem keby mi ruky a nohy odtali tak očkovat nedam a verim že som spravilu to najlepšie rozhodnutie na svete.Ani nechcem vediet a mysliet na to kde by sme boli keby sme očkovany a chytime tento zapal pluc.Oni mi tvrdili že to dostal z toho že neni očkovany ale to mi prišlo uplne smiešne a trapne lebo neviem kde sa proti tomu da očkovat !!! 😀 U mna skončila debata vtedy ked som sa pani primarky opytala či im tam očkovane deti neležia na oddeleni.Tym to haslo a očkovanie sa viac nespominalo.

nikolka2
13. jan 2014

Max zvysenu teplotu ,,, 😉

sopron
22. jan 2014

Dcéra sa narodila ako mierne hypotonická,skore8/9, váha 3,75 v termíne. Po 2-hexa vakcíne, bola jej podaná okolo 12.10 som si večer všimla, že nedýcha, oči stĺpkom hore, celá belasá, nereagovala. Kým prišla záchranka, už sa usmievala.Vzali nás do nemocnice, vyšetrili , všetko bolo dobré, len EEG trochu rozhádzané, kontrola o tri mesiace.Presvedčili ma, že určite mala teplotu, ja som si to nevšimla a mala febrilný krč.
Teplotu ale určite nemala. O 18 dní uprostred hry na kolenách skamenela.Nedýchala, bola belasá, dali sme Diazepam, znovu nemocnica, behom 24 hodín sa to zopakovalo 9 x. Magnetická rezonancia, odber z miechy , na nič neprišli. EEG katastrofálne došlo k burst-supresion- zhasínanie mozgu. Uzavreli to ako epilepsiu, povedali že následok očkovania musím dokázať,odporučili neočkovať, nikto to nehlásil nikde. dcéra má 6,5 roka diagnózu DMO, viac sme očkovať nedali, nerozpráva, nie je autista, má problémy s motorikou a koordináciou, je hyperaktívna, nevie sa sústrediť. Život trávime na liečeniach a terapiách. Čo dodať?

annulikb
22. jan 2014

Dcéra Sára - po II. dávke diteperky - vysypanie na celom telíčku bodkami, teploty - po dvoch dňoch to ustúpilo. Preočkovanie sme už konzultovali v Košiciach na klinike, kde nám odporúčili očkovať ďalej, ale už pod dohľadom na oddelení. Takže sme boli na preočkovanie na oddelení - pod liekmi, s infúziami, keby náhodou nejaká reakcia ☹ Po nejakom čase sa nám objavila alergia na mlieko.
Dcéra Emma - po preočkovaní na ( Záškrt, tetanus, čierny kašeľ, detská obrna) - taká reakcia v mieste vpichu, že lekárka nám povedala, že také niečo ešte vo svojej praxi nevidela. Celá noha v mieste vpichu opuchnutá, bordová, miesto horúce na dotyk ( miestami to vizeralo, ako keby to bolo podhnisané ) takže sme boli viac ako týždeň PN.
Musím povedať, že mám stále veľkú obavu pri očkovaní. Doslova sa modlím, aby sa nič zlé nestalo. A to som matka 4 detí - takže pernamentne 🙂

mano5
23. jan 2014

Zatial ziadne - dali sme radsej odklad do jedneho roka. Potom by mal byt imunitny system vyvinutejsi.

limca
25. jan 2014

Mam 3,5rocnu dcerku ktora sa vyvijala uplne v poriadku.Zlom nastal po 15 mesiaci po ockovani mmr vakcinov.Prestala uplne rozpravat bola hyperaktivna velmi zla az agresivna odmietala blizky kontakt.Po Druhom roku zacala znova pouzivat slova avsak ich vyslovovala zle.Az teraz po tretom roku sa rozrozpravala ale stale netvori vety max.dvojslabicne zaciname preto navstevovat sanatorium dialog aby jej pomohli.Zacala som citat vela o mmr vakcine a ich nepriaznivych ucinkoch kde su prave tieto symptomi spominane a je mi z toho zle a pravdebodobne to tak je aj v nasom pripade ze to sposobilo prave ockovanie.Jednu chvilu som si myslela ze moja dcera je autistka ale uz je to prec nakolko podstupila psychologicke vysetrenia kde mi povedali ze autistka nieje.Teraz to viem aj ja pretoze sa znova zacala ku mne tulit ma roznorode zaujmi reaguje primerane situaciam hra sa s detmi a snazi sa ucit komunikovat.A teraz mam dalsiu dilemu prave caka moju 11 rocnu dcerku ockovanie mmr vakcinov a ja neviem ci ju dat alebo nie.Je alergik a na predosle ockovania nemala ziadne vazne reakcie okrem zatvrdnutia v mieste v pichu.Myslim ze ju asi nedam ockovat

jankafranka
29. jan 2014

My sme mali 1 ockovanie cca v 3 mesiacoch ked sme sa nadtym nejako extra nepozastavovali a dokopy nic necitali len verili ze to zvladneme bez teplot a problemov. Asi po 2 tyzdnoch sa nam maly zobudil v noci s obrovskym revom alebo krikom nieco hrozne to bolo, v takych vyskach ze som sa bala zaspat aby som sa na ten krik znova nezobudila, take neprirodzene jacanie to bolo, potom som si u neho vsimla take prudke otacanie hlavickou zlava doprava a este take ohybanie sa akoby do luka ked lezal na chrbatiku a postupne som si uvedomila ze maly zo seba nevyda ani hlasku, pricom mame natocene na videu ako pred ockovanim veselo stebotal, po case sa nam objavili cervene flaky v kolennych a laktovych zahynoch, kozna to pripisala atopickemu ekzemu. A od tej doby som bola presvedcena ze toto vsetko mame z ockovania. Vsetko som to vyrozpravala nasej pediateicke ktora len neveriacky zdvihla obocie a uistila ma ze za 25 rokov praxe nemala ziadne problemy suvisiace s ockovanim. Teraz pravidelne navstevujeme neurologiu, vedie sa nam skvelo, ekzem zmizol (mozno nam pomohol excipial, kortokoidne masti od koznej som nedavala vobec) maly od roka chodi, pusinka sa mu nezavrie, prekonali sme len jednu nadchu okolo roka a neockujeme od tej doby uz nic a ani nebudeme!!!!! Ked u nas nastali tie problemy tak som si vycitala ze som do toho isla tak bezhlavo a modlila sa aby bol maly v poriadku bez nejakych nasledkov :( Hnevala som sa na cely ten system, zena vynosi zdrave dietatko a strachuje sa o neho pocas celeho tehotenstva a nakoniec sa narodi zdravucky a ja to necham pokazit nejakym ockovanim?! Uz mam o ockovani nastudovane nejake veci aj kniha "Varovne signaly ockovania" mi otvorila oci .... Mozno keby som to nezazila s mojim dietatkom tak by som neverila.....A tak ako sa ja nestaram ze zeny daju svoje deti v okoli ockovat nech sa ony nestaraju o mna preco ja svoje nedam! Drzim palce vsetkym detickam 🙂

jarka550
29. jan 2014

Svoji nyní 6ti měsíční dcerku jsem odmítla dát očkovat.A kdybych měla tyto informace,které mám teď,nedala bych očkovat ani jedno ze svých dětí.Informací na toto téma je plný internet.Pan doktor,když jsem mu oznámila,že rozhodně očkování odmítám,řekl,že vlastně neví co má dělat,protože jsem za celou jeho 20ti letou praxi první s takovýmto postojem.Řekl,že do příští návštěvy zjistí co ajak.Tak se prý ptl svých kolegů a ti se prý také s tímto nesetkali.Tak to na mě dělá takový dojem,že spousta rodičů,se bojí očkování odmítnou z různých důvodů.Maminky hodně mluví o tom,že děti očkovat nedají,ale když se dozví,co by mohlo následovat (pokuty,popotahování se sociálními úřady, s hygienou,dítě nevezmou do školky),tak nakonec podlehnou a dítě vystaví velkému riziku a čekají,že snad to jejich dítě nic hrozného nepostihne.Vědecky doložené studie o očkování na stránkách Margit Slimáková.

zuzkacal
30. jan 2014

Starsi syn (8 r.) ockovany do 2. r. - skoncil s autizmom a adhd, mladsi syn (5 r.) neockovany vobec - obaja kojeni 2.5 r. - starsi byval vkuse chory a mladsi este vzivote ziadne pharma lieky nemal, ziadne antibiotika - zo vsetkeho sa do 2-3 sam vyzdravi!

silviabbbbb
30. jan 2014

Kto by si chcel pozrieť prípad zo "Súdnej siene" o povinnom očkovaní, kde dieťatko bolo očkované v deň dobratia antibiotík, dostalo diabetes a vraj a zápis o predpísaní antibiotík zo záznamu záhadne "zmizol": http://sudnasien.joj.sk/sudna-sien-archiv/2013-...

zeltie
30. jan 2014

Mam trojrocnu dcerku, samozrejme narodila sa par mesiacov pred tym ako plsne zrusili BCG vakcinu, cize prave s tou sme si uzili svoje. Pluzgier na ramienku mala podobny ako dievcatko tu na foto vyssie. asi styri krat sme boli v podunajskych biskupiciach na plucnom na vytlacani hnisu - ten je plac si doteraz pamatam, a samozrejme z toho rezu, ktory jej robili do pluzgieru jej zostala jazva. ked som tam stretavala rodicov s detickami, ktorym museli az operativne odstranovat uzliny, dakovala som bohu, ze sme dopadli len takto. Mozno to ale bolo na druhej strane stastie, kedze (vtedy som vedlajsie ucinky ockovania az tak do hlbky nepoznala) sa nam tym padom ockovaci kalendar posunu zhruba o dva mesiace, takze prvu hexu a prevenar dokonca aj s rotarixom dostala az v piatich mesiacoch, a takto posunute sme to mali az do tretej davky. po prvej davke nic ako by ani ockovana nebola, po druhej davke zvysena teplota, a asi po dvoch dnoch umrnkane dieta, tazkosti so zaspavanim, pri placi sa prehynala do luku, ale po dalsich dvoch dnoch sa to ukludnilo, a po tretej davke zvysena teplota a asi tri dni dost podstatne opuchnuta a horuca jedna nozicka - teda okolie vpichu. samozrejme medzicasom som si viac zacala zistovat info ohladom ockovania z odbornych zdrojov, a tiez moj gynekolog, MUDr. Hrabcak, ktoreho dcere sa z ockovania vyvinuli dve autoimunitne ochorenia (mozte si vygooglit na webe) ma upozornoval na to, aby sme si pri ockovani davali pozor. preto som sa rozhodla MMR vakcinu nedat - okrem ineho aj kvoli tomu sme aj odisli od nasej povodnej pediatricky MUDr Spanikovej (ockovacej "guru") a presli k pediatricke, s ktorou sa da o ockovani diskutovat 🙂 a nie je natlakova. Podotykam ze dcerka bola kojena temer do troch rokov, a tie najhorsie casy po ockovani stravila na prsniku, temer nie je chora, obcas nejaky ten soplik zo skolky, ale do dvoch dni je vzdy fit.
Pri druhom dietati by som zacala s ockovanim az po dovrseni jedneho roka - kvoli dozrievaniu CNS. a urcite odmietnem podavanie viacerych vakcin naraz. tiez aj intervaly medzi jednotlivymi davkami budem brat do uvahy. takisto plne dojcenemu dietatu rotarix vobec netreba. a hlavne netreba podlahnut tlaku a straseniu zo strany pediatrov.

zuziatko
30. jan 2014

som z týchto príspevkov veľmi smutná a zároveň veeeľmi nahnevaná 😠 😠 😠 😠 hrozné reakcie mali vaše detičky.

staršia dcérka po MMR úplne zlyhanie imunity - následne 4 týždne horúčok. Doteraz sa z toho zbiera a nie je to ani zďaleka oki 😒 😒

mladšia je bez očkovania a ďakujem za to Bohu že som sa takto rozhodla 🙂 🙂 😵 😵

alysea
30. jan 2014

Tazko sa to cita nie to este preziva,mate to hrooozne zlozite.Starsieho syna som ockovala a vsetko bolo ok,pri preockovani udrziavacou davkou hexa mu zcervenala rucka.Ale ked tak spatne uvazujem,po prvom ockovani dostal priserny ekzem a je aj alergik.Dcerku som dala zaockovat no a po prvom ockovani velmi uvazujem co dalej...Mala neplakala ona vrieskala.Predtym nikdy neplakavala vkuse sa smejkala.2tyz len na rukach bola ako tak v klude.3dni mala 38,5.Zvracala,hnackovala-zobrali vzorku stolice a potvrdili sa adenovirusy a rotavirusy.No co bolo najhorsie,plakala pri akejkolvek zmene polohy ako keby ju vsetko bolelo,nechcela papat,nesmiala sa,no a ten piskot vreskot....viem ze v porovnani s tym co som si precitala sme na tom skvele.

aprilka90
30. jan 2014

Naše malá mala, po 2h krče, horečky 40. a grckanie .... dnes je jí 14m a odnesla si s toho podlomenu IS, s horečnatými krčemi .... UŽ BY SOM NIEDALA SVÉ BÁBO OČKOVAT-NIEKDY!!!

ssisska
30. jan 2014

Pozrite si zaujmave video na webstranke www osud cz,je to clanok a video s prednaskou Anity Petekovej,ktoru pravda o vakcinach stala vlastny zivot.

vena2013
Odpoveď bola odstránená