Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
@peter952 Ty si normálny? Ako naozaj? To, čo tu ty predvádzaš za ohavnosti v svojich rečiach, to je na zaplakanie. Ako tebe môže súdny človek uveriť, keď povieš, že HIV je neškodný vírus?!?!?!
Presne takto to vyzerá, keď sa vysoko odborná debata dá do rúk absolútnym laikom, čo nechápu ani trt, o čom je problematika.
Ty mi prídeš ako absolútne frustrovaný zúfalec, čo má proste nejakú zlú skúsenosť (pričom verím, že keby to ktosi vyšetroval, nič spoločné s očkovaním sa nepreukáže) a prišiel sem, aby šíril doslova poplašné správy medzi matkami, čo tiež o tom vedia veľké makové a ich jediný argument je "že je to ich dieťa". Takže sú najmúdrejšie a presne vedia čo robiť. Ostatní tebe podobní zúfalci sú aspoň v medziach, ale toto čo tu píšeš ty, dal si si ráno dennú dávočku liekov btw? Odkiaľ ty vieš, ako fungujú štúdie, čo sa podáva porovnávaným jedincom a ako? Ty si vedec?
MMR nespôsobuje autizmus, pretože veda je exaktná a ak ty tvrdíš opak, tak ho dokáž! Dôkazné bremeno je na tebe, a na nikom inom.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/priori... letacik k MMR...kazdy rodic by si ho mal pred vakcinou aspon preciatat..
mna fascinuje, ze komplexna vec si zasluhuje celospolocnesku diskusiu. Ved podme celospolocensky rozoberat postupy v neurochirurgii. alebo aerodynamiku lietadiel. predsalen, su to komplexne veci, mali by sme si vazit aj nazor Feriho z hornej dolnej. obzvlast ak ma vazne pochybnosti o ucinnosti profilu kridla
@kaja73 dufam, ze si čitaš aj ,,príbalák,, od Ibalginu a kvapiek do nosa...mozu poškodit srdce. Mala by si si to pred užitím aspon prečítať...
@sardinka336 citam a neuzivam to....ale to su aspon lieky a nie prevencia..prevencia by nemala mat take vedlajsie
ucinky. Ps preco ta vyprovolvalo k reakcii odporucanie na citanie pribaloveho letciku? nemusis mi na to odpovedat...
Kazdy,kto chce letiet lietadlom by mal ovladat zaklady aerodynamiky a naozaj si o tom aspon raz precitat,nez nasadne do lietadla
A potom to tomu pilotovi vysvetlit
@kaja73 mna niečo vyprovokovalo? Ja sa bavím...tá ,,prevencia vymýtila,, choroby na ktoré sa bezne umieralo...prevencia by nemala mat take vedlajšie učinky? Vieš ake vedlajašie učinky uvadzaju antidepresiva? A kolkým uz pomohli...a nezabudaj na vyuzivanie ,vedlajších učinokov,, liekov v medicine...to nam tu zdravotníčky radi vysvetlia.
@sardinka336 ibalgin ti polahky odpali aj oblicky.
@aristka a nepoznám ženu čo by ho nemala v kabelke...
@sardinka336 ja takych poznam dost...sama ho nemam...to ze nieco robia vsetci ,alebo vacsina nezname ze to budem robit ja. A super ze sa bavis..aj ja. Antidepresiva..to je tiez liecba,nie prevencia..ja ma fakt ine naroky na prevenciu,ktoru podstupje zdravy clovek.
@kaja73 ved nerob ako všetci, dufam, ze v pripade vaznejšej choroby alebo urazu sa tiež liečiš doma, odmietaš lieky a načo ti je vlastne karta u lekara ??? Potom uz budu dobrý aj lekari aj lieky...kazdy je hrdina ked o nič nejde, ked pride na lamanie chleba tak daj vediet. DOvtedy su to len dristy.
@sardinka336 ja mam respekt pre chorobami nie som hrdinka,ale co sa da fakt liecim doma..moje dieta 6 rokov nemalo atb..ma 7r.....ale zas tu porovnavas leicbu s prevenciou a to vsetko len preto ze som dala link na letacik k vakcine..zaujimave.
@sardinka336 ja tiez nemam ibalgin v kabelke
@adrianna23 a? čo tým chcel spisovatel povedat? Najpredávanejším liekom bez predpisu podla ŠÚKL za rok 2015 je sice Paralen ale Ibalgin je číslo 2. Takze jeho spotreba je úctyhodná...
@kaja73a ja som si stale myslela, ze prevencia je zaklad...ked sa uz niečo vyskytne, tak uz zvyčajne je neskoro ,,ratovať,,. Pripadne sa dalo roznym komplikáciám vyhnut. Link na letáčik si snad vie vyguglit aj retardovany....
@peter952 moje dieta je autista,vies nieco viac skusenejsie napisat o tejto chorobe ako o vakcine?autizmus sa prejavuje popri pridruzenej chorobe dietata.tym ze nema vyvinutu cns a imunitu tak su tieto prejavy,tym ze sa nelieci choroba ktora je skryta za aut.symptomami tak sa stupnuje ,je to tak ako ked viac krat prelezite chripku tak chvilu vam polavy a potom nastane peklo,bronchitida alebo zapal srdcovej chlopne.ked ste uz tak zaujaty ohladom ockovania preco nepisete nieco mudrejsie ohladom vakcin a to ze ked dieta ma v rodine alergikov alebo problemy s imunitnym systemom nech si pred ockovanim da zistit ci ma na vakcinu dieta pripraveny imunitny system.myslim ze toto by skor yaujimalo kaydu mamicku a nemuseli by sa tu bavit na vasich nepodloyenych nazoroch.kayda jedna choroba sa tyka imuniti a to ci sa dieta zaockuje alebo nie a dostane jednu s tychto chorob nepomoze mu ani jedna varianta pokial nebude mat v poriadku imunitu,preboha chlape ved uy sa kus zamyslite anebudte tak posadnuty vakcinaciou ale skor imunitnym systemom
este mozem dodat ze ano nevedela som ze nas malicku bude ray patrit do skupiny F84:0no mali sme smolu.mne nemal kto povedat aby som pockala do dvoch rokov aby mal imunitu vyvinutu.kayda jedna vakcina je vyrus.nas malicky nemal dozrety imunit.system a cns takze nam to poskodilo a ynicilo bunku po podani mmr.teray bereme lieky na vytvorenie imunity,magnezium,b6 a kalcium a napredujeme raketovym pohonom do predu.uz lekari polemizuju nad nasou diagnozou a co sa tyka vakcinacii.maly potrebuje pat rokov kym sa da dokopy no a potom ho dam zaockovat pretoze viem ze obranny system uz bude mat vytvoreny a nebude mat problem ist do skoly medzi ostatne deticky,nebude musiet tayko prekonavat tazke infekcne choroby pretoze bude zaockovany.ved sa kus zamyslite kolko chorob sem donesu a doniesli azylanti alebo mi s nastev cudzich krajin.niekto povie ze to su choroby davno za nami no to tak neni
@sardinka336 zial nie -neguglia...aspon nie letaciky k vakcinam..a ani ked ho mamicky dostanu do ruk tak ho preventivne-tu prevencia super funguej- neprecitaju aby sa nahodou nedozvedeli nieco co pocut nechcu..a neviem preco ta tak ten link zerie..ved letacik je oficialny od vyrobcu...stale mas potrebu nan reagovat..aspon ho mas uz nastudovany? manigitida ine chutovky tam su...
@sardinka336 a ano prevncia je zaklad..aspon vtom sa zhodneme..ale nezhodneme sa na forme prevencie ..pre mna prevncia nesmie mat vedlajsie nasldek v podobe moznej menigitidy napriklad...
a paralen ibalgin...zvacsa to kupuje stale ti isti ludia...robia priemer aj za tych co ho nekupuju..
Fuu, vidim, ze ti velmi neodpovedaju na tvoju otazku, ale rozoberaju temu ockovat ci neockovat 🙂 u nas reakcia tak cca na 10. den zvysene teploty dva dni a tiez podrazdenost cca 3 dni, take vies ufnukane dieta, ktore sa nevie pohrat a byt len na rukach. Po 3 dnoch akoby utalo a opat bol zlaty a sa hral. Nam Dr. povedala, ze reakcia vacsinov zvykne byt az na cca 10. den. A pre tych, ktori ockuju ci neockuju, ja som mala s Dr. normalne stretnutie mimo ordinacnych hodin, sadli sme si u nej a pokecali o tom. Pretoze priznam sa aj ja som bola na pochybach dat alebo nedat. A nepytajte sa ma na dovod preco som sa rozhodla, ze som dala ockovat. Obe deti maju len zakladne ockovanie, ziadne dalsie doplnkove a pod.
@kaja73 len ono nasledky moze zanechat akakolvek choroba, aj ta banalna detska, ktoru xy deti predtym prekonalo a nic sa im nestalo, takze potom ktora je ta spravna a nrskodna forma prevencie? Jedine mozno strycko nahoda. Podavat dietatu pri 39° C teplote homeopatika a potom ostat prekvapeny, ze sa veziete v zachranke s dietatom v bezvedomi do nemocnice? Nic moze ublizit rovnako ako nieco.
Prisla som sem precitat si, ake mali deti reakcie na mmr ockovanie, ale to by som tu listovala dva dni, kym by som sa dostala k niecomu konkretnemu k polozenej otazke...
@senta_sofia pozri je som sem len dala link na letacik/a hned na mna utoky,ci je rodic retarad nevie si to vyguglit../..to je cele..rozhodntie je uz potom na kazdom z nas...ale aspon precitat by si tom mal kazdy rodic .. a nie sa tu potom vypytovat co mali ine deti a ci to ci ono moze byt z vakcny..v letaciku je odpoved...aj s frekvenciou aj s prejavmi..
@petulda333 Neviem ako je to pri alergii na vajicko ale Atop. ekzem normalne ockuju mmr. Inak nas nebol ockovany a ma ekzem tak neviem preco ho dostal ked aj v rodine nemame nik ekzem Keby som napisala ze bol ockovany a ma ekzem tak by to vsetci priradili k ockovniu ze to ma stoho ale takto Ale nastastie sa nam dary niekolko mesiacov mat klud
@kaja73 ty si dobrý útok...uz len ty ma tak trapiš aj so svojim letáčikom. Nebud taka vztahovačna....si si myslela, ze si sem prispela informáciou ,,že wau,, nevieme ze su ,,príbaláky,,. Napísala som ze aj retard si ich vie vyguglit a nie ze rodič je retard, tak mi nevkladaj do ust slová, ktoré som nenapísala, len ty si si to domyslela. Zmysel príbaláku je nielen informačný ale zichruje aj farma firmu ...čiže keby čo i len jeden z užívatelov uviedol, ze pri uzívaní lieku videl ufonov, tak farma firma je povinná to uviest.