Aké sú riziká preočkovania hexavakcínou?
Ahojte, prosím hneď na začiatku ma neukaneňujte, tiež som len mama, ktorá sa boji o svoje dieťa. Chcem prečítať len Vás názor na túto vakcínu a s ňou spojené rizika, možno skúsenosti. Máme po prvej dávke hexavakciny, cca dva týždne. Maličký na vakcínu vôbec nereagoval, plakal len pri vpichu, ale nemal žiadne bolesti, teplotu ani nič, celý deň bol ako keby sa ani neockoval, klop klop, som za to veľmi vďačná. Avšak všade čítam hrozne scenáre po druhej a tretej dávke, čo sa týka aj dôsledkov do budúcna autizmus a pod. Rozmýšľam že tretiu dávku už nedám, je to naozaj povinné ? Čo ak ju odmietnem ? Aký je váš názor prípadne skúsenosť ?
@jaroe ďakujem, na tretej dávke ste teda už neboli ?
Nie
Mojej kolegyni sestričke prestalo dieťa na druhý deň po 3.dávke rozprávať, udržiavať očný kontakt. Dieťa má 7 rokov a nerozpráva doteraz, záver je mentálna retardácia, autizmus a mutizmus. Môžu tu na mňa útočiť, je mi to jedno. Toto je fakt a časová súvislosť tam tiež je. Môj syn prestal po 3.dávke džavotať, podľa doktorky to spolu nesúvisí, neskôr sa mu potvrdilo adhd a nks. Mne vadí úplné odmietanie akýchkoľvek súvislostí a neochota sa zaoberať rizikami. Pričom riziká sú vždy.

Po prvej moje dieťa na nejaký čas "onemelo", po druhej sa zabudlo pretáčať. Potom vývoj pokračoval normálne. Pre niekoho v pohode, pre mňa stopka v očkovaní. To, že je to povinné, ma trápilo fakt najmenej. Mne už príde úplne absurdné, že je povinné niečo, čo môže a aj reálne má nežiaduce účinky (aj lieky majú, ale tie povinné nie sú) a väčšine to príde úplne normálne. Rozhodni sa, ako uznas za vhodné, mňa len pobúril tvoj ospravedlňujúci tón hneď v úvode príspevku.