icon

Ako prekonať panický strach z očkovania?

1. aug 2025

Dobrý deň, po prázdninách mám nastúpiť na externé štúdium na strednú školu a podmienka je očkovanie proti žltačke. Dám sa zaočkovať, ale mám z toho až panický strach ☹
Nie zo samotného pichnutia, toho sa vôbec nebojím, odber krvi zvládam úplne v pohode a toto sa ani nepichá do žily, bojím sa toho potom. Čo keď mi bude zle, v možných príznakoch po očkovaní je zvracanie, hnačka, teplota, dokonca zápal mozgových blán.
Stále musím myslieť na to, čo keď mi tá vakcína poškodí pečeň, srdce, obličky, úplne som z toho strachu hotová 😔 Ako to prekonať?
Asi u mňa tento strach vznikol z toho, koľko ľudí má teraz zdravotné problémy po "inom" očkovaní, chápete asi čo myslím.

Strana
z4
morpheuss
1. aug 2025

Chápeme... ja som sa zaočkoval na obidve žltačky, proti covidu minimálne 6x, proti HPV, proti chrípke minimálne 5x, kliešťová encefalitída... a ešte nejaké srandičky... povinné ani nespomínam. Nikdy som nemal žiadne vedľajšie príznaky... škoda, že neexistuje vakcína proti hoaxom a konšpiráciám...

januska12323
1. aug 2025

Po každom očkovaní môžeš mať reakciu a koľko očkovaní a reakcií si už mala?

kacena4
1. aug 2025

prosim ta neprehanaj, toto uz je na psychologa. kolko ludi malo "vazne" problemy?! ja som v okoli nepostrehla nikoho, skor z neickovania... pozri si statistiky kolko ludi ma problemy z ockovania zo zltacky a kolko ma nasledky zo samotnej zltacky.... racionalne zvaz rizika drz sa

wella47
1. aug 2025

@anonym_autor moja dcéra ako 2ročná bola očkovaná proti žltačke typu A a žiadne reakcie nemala. Moja mamina prekonala žltačku typu A na VŠ a 3 mesiace ležala v nemocnici.A potom ešte dlhé zotavovanie,diéty....

autor
1. aug 2025
@januska12323

Po každom očkovaní môžeš mať reakciu a koľko očkovaní a reakcií si už mala?

@januska12323 Mám iba povinné detské očkovania a som "husákove" dieťa

autor
1. aug 2025
@wella47

@anonym_autor moja dcéra ako 2ročná bola očkovaná proti žltačke typu A a žiadne reakcie nemala. Moja mamina prekonala žltačku typu A na VŠ a 3 mesiace ležala v nemocnici.A potom ešte dlhé zotavovanie,diéty....

@wella47 Áno viem, že samotná žltačka je horšia, ako očkovanie a ja sa zaočkovať dám. Len neviem, ako prekonať ten strach.

wella47
1. aug 2025
@anonym_autor

@wella47 Áno viem, že samotná žltačka je horšia, ako očkovanie a ja sa zaočkovať dám. Len neviem, ako prekonať ten strach.

@anonym_autor zvážiť následky choroby a jednoznačne očkovanie prevláda.A príliš neriešiť.

autor
1. aug 2025
@kacena4

prosim ta neprehanaj, toto uz je na psychologa. kolko ludi malo "vazne" problemy?! ja som v okoli nepostrehla nikoho, skor z neickovania... pozri si statistiky kolko ludi ma problemy z ockovania zo zltacky a kolko ma nasledky zo samotnej zltacky.... racionalne zvaz rizika drz sa

@kacena4 Bojím sa a? Niekto sa bojí zubára a radšej tam nejde celý život, niekto pavúka, niekto sa bojí šoférovať a ja sa bojím očkovania.

ibatanecnica
1. aug 2025
@morpheuss

Chápeme... ja som sa zaočkoval na obidve žltačky, proti covidu minimálne 6x, proti HPV, proti chrípke minimálne 5x, kliešťová encefalitída... a ešte nejaké srandičky... povinné ani nespomínam. Nikdy som nemal žiadne vedľajšie príznaky... škoda, že neexistuje vakcína proti hoaxom a konšpiráciám...

@morpheuss tak moja dcera ma povinne ockovania tiez nejake ockovania navyse zltacka a pod. a este v detstve sa jej rozbehlo nevyliecitelne neurologicke ochorenie. Cely zivot je uz v ..... takze bud rad ze ti nic nie je. 100x som olutovala ze som ju ockovat dala . Ja som tiez kvili praci ockovana proti hepat.B a to.je max co som bola ochotna si dat. To ze ti teraz nic nie je neznamena ze ti nebude aj v buducnosti. Takze vysmech si radsej odpusti. Poznam kopu ludi ktori maju po ocko problemy.

autor
1. aug 2025
@ibatanecnica

@morpheuss tak moja dcera ma povinne ockovania tiez nejake ockovania navyse zltacka a pod. a este v detstve sa jej rozbehlo nevyliecitelne neurologicke ochorenie. Cely zivot je uz v ..... takze bud rad ze ti nic nie je. 100x som olutovala ze som ju ockovat dala . Ja som tiez kvili praci ockovana proti hepat.B a to.je max co som bola ochotna si dat. To ze ti teraz nic nie je neznamena ze ti nebude aj v buducnosti. Takze vysmech si radsej odpusti. Poznam kopu ludi ktori maju po ocko problemy.

@ibatanecnica Ďakujem, že si pochopila... 🙏

cafelatte
1. aug 2025

Je to v povinnom očkovaní od rocnika tusim 2006vnemusíš sa už dat ockovat

autor
1. aug 2025
@cafelatte

Je to v povinnom očkovaní od rocnika tusim 2006vnemusíš sa už dat ockovat

@cafelatte Ja toto očkovanie nemám, som husákove dieťa, starší ročník

lilope
1. aug 2025
@morpheuss

@morpheuss to, že tebe nič nie je, neznamená, že iní nemali po očkovaní proti covid- 19 komplikácie, trvalé následky, niektorí až smrť. Nie, nie sú to konšpirácie, je to fakt. Tvoj príspevok mi príde ako zosmiešňovanie zdravotných problémov a smrti iných po očkovaní, čo je viac ako úbohé.

januska12323
1. aug 2025
@anonym_autor

@januska12323 Mám iba povinné detské očkovania a som "husákove" dieťa

@anonym_autor a koľko z nich bolo s reakciou?

ibatanecnica
1. aug 2025
@lilope

@morpheuss to, že tebe nič nie je, neznamená, že iní nemali po očkovaní proti covid- 19 komplikácie, trvalé následky, niektorí až smrť. Nie, nie sú to konšpirácie, je to fakt. Tvoj príspevok mi príde ako zosmiešňovanie zdravotných problémov a smrti iných po očkovaní, čo je viac ako úbohé.

@lilope presne osobne som poznala 2 ludi. 1 den sa dali zaockovat proti Covidu a do rana zomreli. Nahoda? Zaujimave.....zena mala 35 a muz 45rokov. Mladi ludia. Zdravi , ziadna nadvaha .

autor
1. aug 2025
@januska12323

@anonym_autor a koľko z nich bolo s reakciou?

@januska12323 Neviem, ja si toto u seba vôbec nepamätám

akbara77
1. aug 2025

@anonym_autor nechápem...ale ak s atak strašne bojíš, tak si si mala nájsť inú školu,kde sa neockuje.

cafelatte
1. aug 2025
@anonym_autor

@cafelatte Ja toto očkovanie nemám, som husákove dieťa, starší ročník

@anonym_autor rozumiem, my sme to zistili v 2 roč.na strednej zdravotnej, že treba toto očkovanie...potom sme zistili ze dieťa ho už má v povinnom, boli sme rozhodnutí ze dieťa prestupi na inú školu, pretože mám žiaľ rovnakú skúsenosť ako iba tanečnica.

ibatanecnica
1. aug 2025
@anonym_autor

@januska12323 Neviem, ja si toto u seba vôbec nepamätám

@anonym_autor ja som po ockovanie proti zltacke mala zvysenu teplotu a tyzden ma bolela ruka. 2 dni som ju nemohla ani zodvihnut. Slabost v tele a hlavne v nohach. Ledva som.chodila.potom to preslo.viacna tym nerozmyslam. Dcera mala po kazdom ocmo v detstve nejaku reakciu. Nic vazne az kym to neskoncilo vaznou diagnozou

autor
1. aug 2025
@ibatanecnica

@anonym_autor ja som po ockovanie proti zltacke mala zvysenu teplotu a tyzden ma bolela ruka. 2 dni som ju nemohla ani zodvihnut. Slabost v tele a hlavne v nohach. Ledva som.chodila.potom to preslo.viacna tym nerozmyslam. Dcera mala po kazdom ocmo v detstve nejaku reakciu. Nic vazne az kym to neskoncilo vaznou diagnozou

@ibatanecnica A dala si sa 3x preočkovať?

lilope
1. aug 2025
@ibatanecnica

@lilope presne osobne som poznala 2 ludi. 1 den sa dali zaockovat proti Covidu a do rana zomreli. Nahoda? Zaujimave.....zena mala 35 a muz 45rokov. Mladi ludia. Zdravi , ziadna nadvaha .

@ibatanecnica mne je jedno kto sa dal a kto sa nedal zaočkovať, je to na rozhodnutí každého a ani nechcem ďalej pitvať túto tému. Ale, čo je do neba volajúce, keď sú verejne dostupné informácie, podotýkam pravdivé od samotných výrobcov vakcín, koľko percent ľudí malo následky po tomto očkovaní od ľahkých až po smrť, sú tu štátmi uznané úmrtia v dôsledku tohto očkovania, niekde aj s odškodnením a niekto si tu dovolí to ešte stále nazvať hoaxom alebo konšpiráciou. Je to výsmech tým postihnutým ľuďom a pozostalým. Prvému prispievateľovi želám všetko dobré a nech je jeden z tých, ktorí nemajú žiadne následky.

morpheuss
1. aug 2025
@ibatanecnica

@lilope
@ibatanecnica
Zasa som sa stretol v debate s popieračkami vedy? Viete čo? Ja už mám sivé vlasy.. a zlyháva mi pamäť. Ani vták mi už nestjí ako kedysi... (kecám, stojí stále parádne)... jediné racionálne vysvetlenie je, že je to kvôli očkovaniu

autor
1. aug 2025
@akbara77

@anonym_autor nechápem...ale ak s atak strašne bojíš, tak si si mala nájsť inú školu,kde sa neockuje.

@akbara77 Nechcem inú školu, škola problém nie je 🙂

lilith_p
1. aug 2025

@anonym_autor bola som na prvú dávku minulý týždeň (Engerix B) a zatiaľ bez reakcie

autor
1. aug 2025
@lilith_p

@anonym_autor bola som na prvú dávku minulý týždeň (Engerix B) a zatiaľ bez reakcie

@lilith_p Aj ja mám mať Engerix v troch preočkovaniach

lilope
1. aug 2025
@morpheuss

@lilope
@ibatanecnica
Zasa som sa stretol v debate s popieračkami vedy? Viete čo? Ja už mám sivé vlasy.. a zlyháva mi pamäť. Ani vták mi už nestjí ako kedysi... (kecám, stojí stále parádne)... jediné racionálne vysvetlenie je, že je to kvôli očkovaniu

@morpheuss popieranie vedy? Vyššie som napísala, že samotní vedci potvrdili vedľajšie účinky od ľahkých až po smrť. Ak to k tebe ešte nedošlo, lebo máš slabý internet, tak sa ozvi keď sa k tomu dostaneš. Strašné vôbec komunikovať a osobou čo apriori odmieta diskutovať o zisteniach iných. Jednoducho som popierač vedy. Hej, tej vedy, ktorá sama tvrdí, čo píšem. Nonsens títo veriaci. Jedna veta pre teba: ani veda nie je neomylná a práve na základe omylov vedy napredujeme. Skús sa nad tým zamyslieť.

lilith_p
1. aug 2025
@anonym_autor

@lilith_p Aj ja mám mať Engerix v troch preočkovaniach

@anonym_autor áno 🙂 ďalšia dávka o mesiac a tretia o pol roka. Nemáš sa čoho báť. Ďalšia spolužiačka ktorá bola na očkovaní pár dní predo mnou tiež nemala žiadnu reakciu

autor
1. aug 2025
@lilith_p

@anonym_autor áno 🙂 ďalšia dávka o mesiac a tretia o pol roka. Nemáš sa čoho báť. Ďalšia spolužiačka ktorá bola na očkovaní pár dní predo mnou tiež nemala žiadnu reakciu

@lilith_p Presne takto mám byť očkovaná. Ďakujem, snáď sa nejak vzchopím ☹

doriiis
1. aug 2025

Niečo mi tu nesedí.🤔
Si husakove dieťa a až teraz ideš dorabat strednú? A ako chces s takouto labilnou psychikou robiť v zdravotníctve?

anonym_5b6066
1. aug 2025

Moja známa prekonala hepatitídu 2x, skončila na infekčnom bola pozorovaná dlhé roky na hepatológii. Nakoniec jej prepukla z toho cirhóza pečene. Nikdy nepila alkohol, je štíhla, stravovala sa striedmo a zdravo. Lieky nebrala žiadne, až potom na tlak... pečeň zničená zo žltačky. Chceš takto skončiť?

Strana
z4