Asfyxia a očkovanie
Ahojte baby, pri pôrode mala dcéra asfyxiu 3 stupňa.Ma 4 mesiace vyvija sa dobre,chodíme iba neurologicke.Moja otázka znie,tie ktoré ste mali komplikácie pri pôrode a detickam nešiel do mozgu kyslik,mali vaše detičky nejakú reakciu na očkovanie a dávali ste aj rotavirus a živé vakcíny? Povinne dám určite,ale som na vazkach či dať aj rotavirus.Bojím sa tej reakcie,či to nemôže mat nejaký vplyv na mozog a celkovo na vývin keďže sme mali komplikácie.
Dobry den prajem,
Pisem po dlhsom case od zalozenia tejto temy.
Dcera (bude mat 5 rokov) sa narodila tazkym porodom.
tlacenie na brucho, vex. Apgar 7/10/10, ph z pupocnikovej krvi 7,05. Bola velmi drazdive, nespokojne, narocne babatko. Ziadne zavazne tazkosti teraz nema. Prve ockovanie (hexa a prevenar) bolo velmi zle (na 2 tyzdne akoby vypadok - prestala uplne dzavotat, otacat sa, boli to dlhe 2 tyzdne) dalsie 3 ok. MMR v 1,5 roku - tyzden po podani padala, podlamovali sa jej nozicky, inak ok. Teraz by mala ist na druhu MMR a kedze za toe roky som akoby viac pochopila co vsetko sa to pri jej narodeni udialo, mam obavu. Najma z tej afyxie.
Chcela by som sa spytat ako je to po case u vas? Ako sa dari vasim detom a ako hodnotite priebeh po ockovani?
@lubica_lubica Ahoj,naša dcerka ma uz 2 roky.Vsetko v poriadku rozprava,velmi sikovne dievcatko.Tak klopem chvalabohu je v poriadku.Ockovania sme tiez zatial mali v poriadku aj MMR.Mala iba bezne priznaky ako teploty,bolest noziciek.Inak absolutne nic.

@niki353 my sme si prešli tým istým pri pôrode a dcéra je čerstvo zaočkovaná.. dali sme aj rotavirus.. hlavne preto, že si ako mesačne babatko prešla adenovirusom a skončili sme v nemocnici.. neviem si predstaviť, čo by spôsobil rotavirus v jej telíčku.. doktorka s tým problém nemala, dôverujem v tomto lekárom
Po očkovaní ju vytrápili teploty okolo 38…