icon

Chráni očkovanie proti rotavírusu aj pred vracaním?

8. jan 2025

Toto očkovanie chráni aj pred vracanim?syn toto očkovanie nemal.pravidelne nosi domov virozy a vracia.mala 3 rocna ockovana je.stale to od neho chyti.uz som fakt z tohoo vycerpana.mrzi ma, ze syn yo hned chyti a nasledne od neho mala.uz nevladzem.je to casto.pritom ak toto ockovsnie chrani sj od vracania preco stale chyti?akoby to ockovanie nemalo ziadny ucinok.az som "podozrievava", ci jej bolo podane spravne.ci tu vakcinu vobec vypila.ako im.prevrntivne pomoct??nech syn je odolnejsi, nenosi vsetko domov....probotika davam, ale nie vkuse.doktorka mi povedsla, ze nemoze ich brat vkuse

ina2405
8. jan 2025

Očkovanie by malo chrániť proti ťažkému priebehu rotavírusovej infekcie. Nie proti norovírusu, nie proti inej črevnej viróze. Z mojich detí bolo očkované proti rotavírusom len jedno, ktoré malo po očkovaní týždeň hnusných hnačiek a potom už žiadne vracačky, ani hnačky. Ale to nemávajú ani ostatní neočko, ani my dospelí. Proste máš dcéru náchylnejšiu na brušné virózy. Očkovanie proti jednému vírusu ju chráni len pred ťažkým priebehom pri infekcii týmto jedným vírusom.

rebekanr
8. jan 2025

No.. Ja som dala dcéru zaočkovať, lebo som videla hneď po narodení že problémy s brucho budú.... (ja som tiež žalúdkarka).
Tým očkovaním sa absolútne nič nezmenilo (vlastne to sa ani nedá), často ju bolieba brucho, dlho ju to po viroze drží, veľa krát sme boli na infúziach v nnemocnici.....Raz sme boli v nemocnici 3 týždne -vtedy mala 3 druhý vírusov a baktérií, aj rotavirusy.
bolo to hrozne. Pýtala som sa prečo to tak zle znáša, keď je zaočkovaná a lekárka mi povedala že sa očkuje proti jednému druhu rotavirusu a v skutočnosti ich je niekoľko stoviek. Že očkovanie až také opodstatnenie nemá, len sa to nehovorí....

autor
8. jan 2025

@ina2405 tu je žiaľ toho dosť.dospelí ani nie, ale syn toho veľa z kolektívu donesie.chyba aj rodičov nedoliečene deti ešte infekčné hneď šupnú do školy.snáď vekom sa stanú odolnejšími.

autor
8. jan 2025

@rebekanr veď to.ja žiadny účinok tejto vakcíny nevidim