icon

Čo si myslíte o očkovaní proti chrípke?

mucinka15
2. okt 2010

Ahojte, obraciam sa na vás touto otázkou, keďže dnes sa ma ju opýtala jedna známa. Má 2 chlapcov - 5 a 10 roč. a pediatrička jej ho odporučila. Že aj známi naokolo, že vraj aj keď dostane chrípku, tak nie sú také hrozné príznaky. Obidvaja majú oslabenú imunitu a starší je alergik - roztoče a je toho viac, len si nespomeniem a má problém s obličkami od narodenia. Chcela by dať najprv zaočkovať staršieho, lebo mladší je momentálne chorý. A potom že aj seba, len stále váha a ja som dostala za úlohu zistiť o tomto očkovaní viac. No napr. ja svojho malého zaočkovať nedám,ani seba. Nejak som nad tým neuvažovala a keď som prečítala zopár článkov a skúseností mamičiek s očkovaniami, tak ma to odradilo. Aj to čo obsahuje chrípková vakcína. 😖 Ďakujem vopred za vaše odpovede. 🙂

Strana
z2
zigzag
14. nov 2012

ked chces aby boli chori, tak zaockuj 😝

lienockaa
14. nov 2012

proti chripke nie..ani seba, ani rodinu..

dance_shoes
Odpoveď bola odstránená
manof
17. nov 2012

V živote som sa nedal očkovať proti chrípke, ani moja manželka, ani deti, ale chrípku nikto z nás nemal, ani nepamätáme.
Úplne zbytočné, ba naopak - kontraproduktívne očkovanie.

Viac k očkovaniu proti chrípke tu:
http://www.slobodavockovani.sk/news/co-mozno-ne...
a v ďalších článkoch v tomto prehľade:
http://www.slobodavockovani.sk/clanky/temy/flu/

jaruska8
17. nov 2012

Chápem očkovanie v rizikových povolaniach (učitelia, lekári), ale deti očkovať, podľáňa zbytočné. 😉 Ja by som nedala.

sharlotta
17. nov 2012

Moj muz sa daval ockovat, ked som bola tehotna. Nedostali sme ani jeden. Deti by som nedavala, skor by som zvolila prevenciu.

majusqwa
17. nov 2012

moj muz tvrdi toto: s ockovanim sa chripka lieci dva tyzdne, bez ockovania strnast dni...

pectore
20. dec 2012

nic dobre... pravdu povediac tomuto ockovaniu nedoverujem

evicka_po
20. dec 2012

Ci som bola očkovana, či nie, chripku som nedostala. Svoje dieťa by som touto vakcinou neočkovala. Považujem to za zbytočné.

radlinka
20. dec 2012

neockovat. 🙂

zulina9
21. dec 2012

Ja som bola iba raz v detstve ockovana proti chripke, vtedy to "letelo" , cela rodinka sme sa zaockovali a aj cela rodinka sme hned lezali s horuckami - chripka jak vysita, ale odvtedy som sa nedala ockovat a nemala som ani chripku. 😀

gleep1
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2