icon

Covid očkovanie - výhody a nevýhody vakcíny

17. dec 2020

som proti , ale na druhej strane keď sa nad tým tak zamyslim , čo je horsie ? Ani covid nie je bez následkov .. moja známa 28 ročná , je už dávno po covide a našli jej z toho niečo na plucach ( nefajčiarka ) , ďalšia problem so srdcom, iná so žalúdkom , ďalšia zhoršený zrak atd atd .. možno že ta vakcína ozaj nemusí byt škodná , len tým že ľudia robia chaos , stresuju , vytvárajú konšpirácie tak my vsetcia potom samozrejme veríme len tomu zlému , lebo vieme že sa väčšina ľudí boji vakcíny , tak bojíme sa aj my . Nebude to len v hlavne a vakcína naozaj nemusí byt škodná ?

Strana
z2
mondolina
17. dec 2020

Dám sa zaočkovať keď budem mať takú možnosť. Pred 100 rokmi čo by dali ľudia za možnosť za vakcínu proti dets.obrne, aj obyčajnej chrípke. Vďaka očkovaniu tu tie pliagy nie sú...veľmi rozmaznaná doba.

hivanik
17. dec 2020

Tu stoji otazka ake nasledky ostanu po prekonani Corony...podla toho co pocuvam od tych co ju prekonali tak ziadna sranda. Len cas ukaze co bude mensie zlo.

autor
17. dec 2020

@hivanik však tootooo. Preto hovorím že čo je horsie . Možno ta vakcína nebude až tak zlaaa

minimilan
17. dec 2020

@deti95060810 no len o to tu ide, že žijeme v demokracii a nie v komunizme. Preto by voľba mala byť slobodná.

jana_eyre_2
17. dec 2020

Podľa mňa je super že sa nad tým zamyslas.. ja mám túto otázku v sebe vyriešenú, ja sa očkovať dám, môj muž tiež a deti očkovať ani nebudú, takže žiadna dilema u nás doma.. ale kedy to bude reálne to je ešte dlhy čas podľa mna.. ja všeobecne očkovanie považujem za veľký objav ľudstva, tak ako antibiotiká.. virusy a bakterie tu boli vždy a ľudia našli spôsob ako nad nimi vyhrať.. nič však nie je bez rizika, vpodstate jednému z 10000 sa môže stať niečo aj z paralenu.. nebudeme teraz dávať Paralen pretože čo keď? Nebudeme sadať do auta, lebo čo keď? Alebo nebudeme si zalievať čaj, lebo čo keď sa obarime?

Očkovanie však nech je dobrovoľné, ALE ľudia sa MUSIA zamýšľať či je očkovanie naozaj väčšie riziko ako choroba..

Ja žiadnu chorobu nechcem a ak je nejaká šanca sa pred ňou ochrániť účinnejšie a pomôcť imunite, tak tu možnosť využijem..

Ak to niekto vidí inak, akceptujem to ako jeho rozhodnutie.. to isté očakávam aj ja - akceptovanie môjho rozhodnutia, žiadne zosmiesnovanie, ani hlúpe narážky..

chanel_c
17. dec 2020

@bambulienka25 prosim ta, ake skupiny ludi by sa nemali dat ockovat ?

qetka
17. dec 2020

moji znami - doktori aj vedci sa vsetci zaockovat chystaju. Ani jeden z nich, nie je odporca. Verim, ze to vedia posudit lepsie, ako hocikto “mudry” na internete. Myslim si ale, ze sa vyskytnu aj neziaduce ucinky, ale to moze byt pri hocicom, tomu sa asi nevyhneme, ale nakazit sa a mat tazky pribeh je podla mna daleko horsie a hlavne vyskytne sa urcite castejsie. Ti, co siria po internete rozne mudrosti o ovciach a ockovani su vacsinou jednoduchsi ludia. Samozrejme, ze sa medzi nimi najdu aj vysokoskolsky vzdelani, ale z toho, co pozeram vidim, ze naozaj vacsinu tovria obycajni ludia. Tym nechcem nikoho urazit, samozrejme aj medzi nimi su dobri a zli ludia, niektori to ani nemyslia zle, ale su lahko presvedcitelni. Velakrat ich argumenty su ocividny nezmysel a cloveka, ktory je v danej oblasti odbornikom nedokazu pocuvat a nechat si vysvetlit, aklo tieto veci v skutocnosti funguju. Chapem, ze sa ludia boja, ze nevedia ci sa nejake veci neobjavia par rokov po tom, co sa daju zaockovat..., ale preco si vymyslaju hluposti s nanocipmi, preco proste normalne nepovedia, ze bojim sa, pretoze ta vakcina je nova a nikto nevie ci je OK a ci sa u mna neprejavie neziduce ucinky. Strach je predsa pochopitenly. A namiesto toho sa vyhovaraju na cipovanie a podobne somariny. Pri tom cipovani, je tolko nevyriesenych veci, technickych aj logickych nezmyslov a nikto z “odbornikov” ich nevysvetlil. 99% ludi, ktori tvrdia, ze vo vakcine bude cip zial nevie, ako funguje bankomatova karta, citacka, ako sa data ukladaju, zbieraju... No dnes som nasla na fb prispevok roka, prikladam ho do foto na pobavenie/zaplakanie.
Ja aj muz sa zaockovat dame. Chceme, aby tato doba skoncila a ked sa daju zaockovat zdravotnici a vedci, verim aj ja, ze to riziko stoji za to.

dajana1983
17. dec 2020

@mondolina podľa mňa by bola rozmnaznana doba keby bola na každý kasel-vakcina.Toto nie je určite posledná,môžu prísť horšie.A napichat sa rok čo rok,no neviem ako dlho by sme žili.To nezlahcujem.Sama som to mala,našťastie len v dutinách .Bude to veľa v imunite človeka.To nič extra nerobím akurát pri malom som denne v prírode a užívam C,D.Spis by som bola za aby z polovice poskytli ľuďom celoročne vitaminy zdarma a podporili nemocnice,aby mali
,,možnosť " starať sa o chorých,možno by bolo aj menej tých po smrti.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
sono2
17. dec 2020

@bambulienka25 nemali? Ako ty s tým nič nemáš, ale prečo? Práve preto, že sa nevie čo a ako. A snažilky prečo? Čo je možnosť, že viac žena nebude plodna??
Ja sa teda očkovať nedám.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
nelca0510
18. dec 2020

No, očividne nechápeš, čo píšem. Nevadí, uži si apson sviatky 🙂

baumka
18. dec 2020

My sa dáme. Pretože takto môžem čakať,kedy to chytím a ako je vidieť,tak aj mladší ako ja majú aj po prekonaní dôsledky. A ak je šanca to ca. po 90 dňoch dostať znovu,tak neviem,ako sa bude môj organizmus spamätávať z toľkých útokov covidu - 3-4x do roka?. Či vôbec bude imunita schopná sa dať rýchlo dokopy. Ja vede verím, nech si robí každý ako chce. Svetoví lídri sa dajú očkovať, dokonca aj stará britská kráľovná, ktorá tiež medzi prvými sa v r. 1957 dala zaočkovať úplne novou vakcínou proti obrne, takže váhať nebudem. Pre mňa by bolo pravdepodobne horšie covid prekonať ako táto vakcína. A nemusí mi nik písať,že možno ich očkovali len tak "pro oko" alebo že páni dostávajú niečo iné, nevinné alebo lepšie. Takýmto konšpiráciám neverím.
A okrem toho chcem cestovať, pracovať. Nebáť sa nadýchnuť, že možno v okolí je niekto,kto to má a ja som to ešte nedostala. TAkto sa proste nedá fungovať mesiace, roky.

Snažím sa veriť,že to bude ok, pretože mám v okolí ľudí,ktorých zachránili aj ešte len lieky v experimente, bez ktorých by tu už neboli.

sono2
18. dec 2020

@bambulienka25 Veď ja tebe nič. Ja len konštatujem. A v car tiež nechápem. Veď ked je taká bezpečná. Ale to je jedno. Sa som práve nevedela, že sú skupiny ktorým sa neodporúča očkovať

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
18. dec 2020

@sono2 aj lieky , hod obyčajne od bolesti hlavy si bezpečne a tehulky ich nemôžu . Snazilky napr v case otehotnenia nemôžu určite antibiotiká . Takze toto by som tak nerieisla

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
amika111
20. dec 2020

@deti95060810 za komunistov podľa mňa sa hlavne očkovalo normálnymi vakcínami a nie teraz čo ani neviete čo vám tam dávajú a aké su z toho následky, hlavne na tuberkulózu napr. sa vakcína testovala niekoľko rokov aby sa mohla spustiť do behu či sa aj po niekoľkých rokov neobjavia následky .. A nie teraz čo vakcínu skúšajú niekoľko mesiacov a chcú preočkovať národ.

dajana1983
20. dec 2020

@amika11 no hlavne ,ked už sa očkuje proti virusu tak mám dojem že sa to robí v predstihu -nie uz za pochodu,keď nevieš či vírus máš,alebo nemas-pri tých testoch.Ako to potom kože dopadnúť?to,čo v tej látke je,za normálnych okolností môže pomôcť,v tejto situácii skôr velmi uškodiť.Dost sa teda bojím čo to bude mať za odozvu.

anna5000
21. dec 2020

@amika111 to máš pravdu, ako sa vždy hovorilo práca chvatná, málo platná. Nemožno za takíto krátky čas otestovať účinnosť, a bezpečnosť lieku. A to netvrdia len tzv. obyčajný ľudia, stačí si pozrieť rôzne zahraničné vedecké štúdie. Na základe koľkých jedincov usúdili účinnosť vakcíny nad 90%, a jej maximálnu bezpečnosť? Keď každý ľudský organizmus je jedinečný, nemožno naordinovať univerzálny účinný liek pre celý svet. Toto pochopí aj Jano, ktorí má len dve ľudové...prečo sa potom boja očkovať malé deti? Keď je to také bezpečné? Len čas ukáže, nakoľko bola vakcína bezpečná. Tak ako sme sa museli naučiť žiť s chrípkou, ktorá sa každoročne vracia, podobne sa budeme musieť naučiť žiť s covidom, čo je len iná mutácia chrípky. Nadobro sa ho už nikdy nezbavíme, a očkovanie mutácie korony nezastaví. Takže otestujú 10% ľudí, a zistia, že vakcínu môžu spláchnuť do záchodu, nakoľko časom si zmutované kmene vírusu vyvinú totálnu rezistenciu na vakcínu Nakoľko už teraz sú tu iné mutácie, pri ktorých je prenos ešte rýchlejší.

322sima123
7. feb 2021

Ludia vazne nedajte si to svinstvo pichnut do tela kym este mame aku taku slobodu!! Lebo ani vyvojari nechcu niest za to zodpovednost a ludia po svete aj na SK hlasia velmi neziaduce ucinky az smrt.. je to rRNA vakcina a ta zasahuje do tela , neodskusana.. este i bunky z potratenych plodov su tam..

322sima123
7. feb 2021

Obsahuje aj bunky z potratenych plodov

hivanik
7. feb 2021

Nieje veľmi na výber... samotný covid ma toľko nežiaducich účinkov že ďakujem neprosim. Napr.
https://www.startitup.sk/v-cesku-uz-zaznamenali...

Strana
z2