Dali by ste očkovať dieťa v tejto situácii?
Malá bude mať dva roky a stále nemá druhú dávku očkovania, ktoré mala mať v 1roku lebo najskôr bola chorá, potom dostala covid takže 3mesiace pauza. Potom mala nejakú alergiu takže ju neočkovala. Potom bolo chrípkové obdobie, takže ju pediatrička nechcela očkovať. Minule sme išli k pedi a zase sa jej nezdalo, že má zapareninu. Dávala som jej imazol a zmizlo to. Zajtra máme ísť "konečne" na očkovanie a ráno sa zobudila totálne vyhádzaná na stehnách a na brušku. Proste ona má stále niečo s kožou. Stále sa trápime s nejakou zapareninou, výsypom, alebo bodkami na koži. A to nás potom čaká ešte MMR očkovanie. Už rozmýšľam či ju mám dať vôbec zaočkovať. Bojím sa aby jej to neuškodilo.
Trošku nechápem, že pediater neočkuje v chripkovom období, keď je dieťa zdravé, nech je aké chce obdobie alebo keď má dieťa zapareniny??! Vyrážky na koži sú otázne, môže to byť ekzém ale aby dieťa kvôli tomu meškalo rok s očkovaním je na hlavu. Mala vás poslať na kožné a na gastro či nie je alergik lebo pokiaľ sa nevysadia potraviny ktoré škodia, ekzém a vyrážky sa budú opakovať stále dokola a nezaockuje ju nikdy. Celé je to trochu čudné, tie dôvody čo si popísala, okrem toho kovidu.
Nedala by som, kym by som nezistila povod problemov s kozou
Rozhodne by som neockovala v tejto situácii
Na kožnom a alergo ste už ale boli?
urcite by som neockovala

Ockovanie nebudem radit, neviem ale ja by som s asi vypytala na alergo. Moja starsia mala tak vkuse nejaky ekzem toto hento, chodili sme na kozne striedali vsetko mozne az po rokoch konecne sme sa dostali na alergo a zistili ze ma vlastne alergiu na roztoce takze jedlo som mohla.sledovat kolko som chcela a odtedy je ok s ekzemami.