Dieťa po očkovaní a škôlka
Moze ist do skolky dieta po ockovani kiahnami?
Moze? Lebo citam, ze tehotne, ktore neprekonali by nemali sa disgat do velmi uzkeho styku...
@kavasmliekom Samozrejme vynechala som slovo proti. 🤦🏽♀️ Vies aj odpovedat na otazku?
Ako po každom inom očkovaní. Keď mu nič nie je môže ísť.
Normálne môže ísť do skolky
Ja som našu do školy nedala v ten deň aj keď nemala žiadny problém ani reakciu
Ci moze alebo nemôže neviem dr nič nevravela
@januska12323 A co je na tom teda pravdy, ze od neho sa moze niekto nakazit po ockovani?
Kľudne daj
Ak prekonala sestra kiahne, nic sa nestane, keby aj kiahne mal. Ockovanie nevadi. Ja by som len bola opatrna pri ludoch, ktori kiahne neprekonali. Lebo je to ziva vakcina, ako pise komentar nado mnou.
@lucia147852 aha takze iba neprekonane tehotne a novorodenci. Dakujem.
Na otazky ohladom ockovani si veru aj lepsie zdroje odpovedi 🙂 https://www.sprievodcaockovanim.sk/otazky/je-nu...
super, ze sa zaujimas a nie je ti jedno pripadny dopad na ine deti 👍🏻 ale teda je to bezpecne
@nevenka
@anavixy dakujem za super stranku. Nepoznala som ju. Takze jedine extra nizke riziko prenosu je ak sa vytvoria vyrazky
MUDr. Ingrid Urbančíková, MPH:
1) po očkovaní proti ovčím kiahňam nie je nutné držať dieťa v izolácii, dieťa môže chodiť vonku aj medzi iné zdravé deti, prenos vakcinálnych vírusov na iné osoby je extrémne zriedkavý a aj to len od osôb, ktoré mali po očkovaní výsev vyrážiek.
Akože v ten deň? Ráno očkovanie a hneď do škôlky?
Ockovane dieta moze ist do kolektivu. Vo velmi vynimocnych pripadoch, ak ako reakcia na ockovanie vyskocia pupaciky, sa mozu ludia s velmi slabou imunitou nakazit. Tehotnej by sa malo vyhybat LEN v pripade, ze kiahne neprekonala. Ak ich prekonala, nie je to problem, nakazit sa moze uz len pasovym oparom a na to by musela chytat pripadne pupaciky. Po ockovani po tyzdni uz nie je ziadne riziko. Vynimkou su ludia s velmi slabym imunitnym systemom (onko pacienti), tam treba pockat 2-3 tyzdne, ci nevyskocia pupaciky ako reakcia. Cize po ockovani sa vyhybat asi tyzden len kontaktu s osobami, ktore maju velmi narusenu imunitu a novorodencov.
Ak je to v ramci mmr vakciny, tak moj lekar odporucal 10 dni mimo kolektiv.

Aké je to očkovanie kiahnami?