Hexavakcína a pneumokoky - naraz alebo oddelene
ahojte maminy, prosim vas davali ste deticky v 3 mesiacoch ockovat naraz hexa a pneumokoky alebo zvlast / najprv jedno, potom druhe/? nas to caka o tyzden a zvazujem, dakujem
@syrik čitaš čo pišem alebo si na mna prišla zautociť?... pretoze ja nikde nepisem ze sa nieco take nemoze stat....moze... existuju vazne NU ale to co som napisala tym nestaca na vahe...pretoze realita je aj taka ako pisem. Tvojho pripadu je mi luto ale čast rodicov sa nerozhodne na zaklade svojej skusenosti ale na zaklade argumentov na internete.....a pokial su tam podavane nezmysli alebo nepresnosti tak su strasne klamany.... Moze sa viest diskusia..ale nie stylom ja a moja skusenost pretoze to je neobjektivne... a hadat sa tu mozme donekonecna o svojej pravde ...ale topanky si nevimenime aby sme si to overili....
@nikimax vraj sa stíchlo s tou jej nelogikou, len mne je zbytočné človeku, ktorý má obrovské nedostatky v základnom školskom učive niečo 2x vysvetľovať, kedže si to môže prečítať aj 50x za sebou a dokonca aj nahlas. takže pre pectore znova opakujem a ostatní tu hľadajte logiku:
- mahalo: a nemoze byt ockovane aj neockovane dieta rovnaky nosic/presnasac ochorenia?
- pectore: bude rovnaky prenašač.....s tym ze neockovany moze mat s chorobou vacsie problemy....ale skor ide o to kolko takych prenasacov bude ak sa prestane ockovat....
-bralilienka: pectore, ak je neočkovaný rovnaký prenašač ako očkovaný, počet prenašačov bude rovnaký pri akejkoľvek zaočkovanosti. trošku menej zanietenosti a viac logiky vnášaj do svojich príspevkov. inak je to na smiech. dakujem, rozosmiala si ma. ale to sa ti darí často. peknú nedeľu
to je to isté ako keby tvrdila: v autobuse sa vezie 30 ľudí v červených tričkách, z toho 20-ti sedia na pravej strane a 10-ti na ľavej. dvaja si presadnú z pravej na ľavú stranu. koľko ich bude mať v autobuse červené tričko teraz? čiže ak je prenašač rovnaký či je očkovaný, či nie, nemá to vplyv na počet koľko je očkovaných či neočkovaných. ale @pectore , ak si sa chcela aj v tejto téme ukázať ako vzdelaná, nerýp do toho, v čom máš obrovské nedostatky a nepíš, že sa to v inej téme stíšilo, len je zbytočné človeku tvojich vedomostí nevedomostí niečo vysvetľovať.
inak táto pani píše, o detičkách, ktoré nie sú už viac očkované (väčšinou po zlých nežiadúcich účinkoch) že ohrozujú deti očkované, a teraz, ked jej syn nie je očkovaný, naopak, on ohrozovaný je. dvojaký meter ked ide o vlastné dieťa. zasa chýba logika.
@bralilienka ty absolutne ignorujes zakladne principy prenosu infekcných chorob...ty neberes do uvahy individualnu mieru imunity a zmysel ci principi imunizacie.... ty si to proste rozdelis na cervenych a zelenych a si spokojna a este mi budes mi kazat nieco o logike....ach jo... 😀 😀 😀 k zvysku sa nemusim vyjadrovat.... ked ti nieco napisem tak to zavesis asi kdesi do prievanu a potom to prepisujes...lebo si uz ozaj neviem vysvetlit co tu pises za mudrosti o mne....
@pectore ty píšeš, že sú !rovnakí! prenašači, či sú očkovaní, či nie 😀 😀
@bralilienka ...hej hej.....ale zabudla si na taky detail.....ze uz som ti snad "milionkrat" napisala na co treba mysliet a v com je rozdiel... pretoze v tomto pripade sa to nedeli na cervenych a zelenych..... ale na ockovanych a neockovanych v tedy su okolnosti ine nez ze si len vymenia miesta v autobuse..... hovorim skratka niektore informacie odignorujes......
@pectore píšeš, že oba, či je prenašač očkovaný, či nie sú rovnakí a hned za tým píšeš, že koľko bude takých prenášačov, ked sa nebude očkovať. takže znova a znova a znova- stále rovnaký počet rovnakých prenášačov, kedže tvrdíš, že sú rovnakí, či očkovaní, či neočkovaní. ty jednoducho nepriznáš, že si to napísala zle. skús priznať chybu a prestaň písať, že sme stíchli. ja už mlčím, lebo fakt žiakovi, ktorí vedieť nechce, vysvetľovať viac nebudem. to isté s tebou asi prežívala tvoja slovenčinárka.
@bralilienka vies je velmi jednoduche vypichnut si dve vety z celej debaty a ohanat sa stym .... veta kde sa zamyslam nad tym ze dolezite je kolko tych prenasacov bude som ti vysvetlila takto : "ked chorobu niekto chyti a prepukne u neho stava sa prenasac - roznasac.... (neda sa to brat pri vsetkych chorobách do bodky rovnako su rozne cesty prenosu atd.) ....ked uz je roznasac tak je jedno ci je ockovany alebo neockovany. ...roznasa ju rovnako ( doplnim ale ze u neockovaneho je ten prenos zvacsa dlhi a priebeh tazsi.... nehovoriac o komplikaciach ktore u neockovanych byvaju castejsie ....a ak ma dieta nejake individualne zdravotne problemy....)...cize roznasac je rovnaky...aj ockovany aj neockovany..rovnako roznasaju chorobu...rovnakymi cestami prenosu .....ale rozdiel je v tom ako dlho sa bude choroba roznasat ...a kolko tych roznasacov bude..pretoze ak nebudeme ockovat mozu to byt vysoke percenta.... neviem co je na tom nelogicke?..." ??? z ti to kopirujem X krat ..a ty furt svoje...
@pectore tancuj tancuj vykrúcaj vykrúcaj. Rovnaký prenášač nie je vždy rovnaký prenášač? Neočkované tvoje dieťa je ohrozované a naše už neočkované dieťa ohrozuje očkovaných. Čo viac dodať? 😀 😀
@pectore suseda o dva domy dalej dala zaockovat svoje dieta a dostal cukrovku..svokre nariekala kolegyna ako dali ockovat ich malinku a dostala silnu cukrovku..strasne nariekala,ze sa za nu modlili a takto im dopadla..aby si odmala pichala inzulin..ver tomu,ze keby som to nemala doveryhodne..tak sa k tomu navyjadrim..serie ma na tomto principe asi tolko,ze rodicia musia dat zaockovat v podstate nasilu svoje deti len preto,ze to tak niekto nakazal..to,ze deti ostanu do konca svojho zivota postihnute oni sa im o ne nepostaraju!CRP zistuje zapal v krvi..nie imunitu aspon pokial viem..nejde o to,co clovek cita..ale aby boli rodicia informovany..nie len pridu do ambulancie a bude zaockovane proti tomu,alebo tomu..ale aby sa aj povedali vedlajsie rizika a ucinky..aby sa rodicia slobodne rozhodli..nie dali zarobit farmaceutickym firmam,lebo niektory pan poslanec si za kazde ockovanie nabali vacky!!!toto neni,ze date dietatu rozok..milacik spapkaj,ale pomaly aby ta nebolelo brusko..toto je ockujte..ale dieta vam moze ostat postihnute do konca zivota..ak ho nedate ockovat tak si zaplatite 330 e cca.ze demokracia.. 😠
@asimama ockuju sa uz malinke deti ...u takto malinkych deti nemusi byt hned jasne ze su zdrave...dam ti priklad...moj syn neprospieva tak akoby na svoj vek mal a nikto ma do ockovania nenahana....zistuje sa pricina ...keby vsak napredoval bez viditelných problemov bol by uz davno ockovany... cukrovka je vo vecsej miere pozorovana u deti u ktorých sa zacina skor s prikrmamy alebo u takych ktoré su na umelej výžive... pises ze sa za nu modlili... takze dietatko nebolo od narodenia v poriadku?...pripadne nebolo predcasne narodene... tu sa treba pozerat na vsetky okolne vplyvi ...vyberanie s kontextu ci preferovanie nazoru ze to bolo isto vakcinou pri hladani skutocnej priciny moze byt zavadzajuce... robili sa vyzkumy a spojitost medzi cukrovkou a vakcinaciou nebolo potvrdene .aj ked je to oblubena teoria antivax.....ockovanie bolo nakazane z nejakej priciny..a ta pricina nebola taka ze si to niekto vymyslel..ockovanie bolo zavedene pretoze infekcne choroby sposobovali na ludskom zdravi realne skody....a rýchlo sa sirili....Treba situaciu velmi pozorne hodnotit a nerobit ukvapene zavery..velakrat sme uz prisli na to ze nieje vsetko tak ako sa prezentuje tretou stranou...treba premyslat aj nad tym ci by to potom tu nebolo tak ze by boli aj postihnute deti ..(pretoze tych vplyvov ktore posobia na zdravotny stav je daleko viac nez len vakcina)...plus by sme tu mali na dennodenom poriadku lokalne epidemie chorob so "stredoveku".... CPR zistuje ci je v tele bakterialny zapal...nic o imunite som nepisala v spojitosti s CRP ...pharmaceuticke firmi na vakcinach zarabaju malo oproti alternativnej medicine ci volno predajným liekom je to velmi maly zarobok...toto spominat v takejto teme je priam konspiracne.... a u nas uz doplom kedze vakcinu detom hradi stat...(deti si zdravotne u nas neplatia..rovnako ako matky ci dochodcovia..takze nie vsetci prispievame...nehovoriac o state ktory neviem co by mal za dovod platit nejakej nadnarodnej spolocnosti len tak keby to nedavalo ziaden zmysel...??? takze peniaze ako hlavny dovod vakcinacie je trefa vedla...).. pokuta je este velmi dobre riesenie..v krajinach kde maju ockovanie dobrovolne su zakony v tomto smere este prisnejsie...mozno sa neplati pokuta..ale clovek si koli inemu zdravotnemu systemu hradi liecbu (ktora u neockovanych byva narocna a zdlhava) stat moze zasiahnut do jeho slobodneho pohybu v pripade epidemie..zakazat pristup do kolektivnych zariadeniaj na niekolko mesiacov....ci dokonca prikazat v krajnych pripadoch dieta doockovat.... ja byt neockujuca som rada ze si zaplatim len pokutu a mam pokoj...v statoch kde je ockovanie dobrovolne je ta demokracia este o nieco prisnejsia...treba sa zamysliet aj nad tym preco je v takych krajinach aj napriek dobrovolnosti preockovanost vysoka???...preco?.... obchod zo strachom som videla..nejde mi trocha dohlavy preco bolo dieta ockovane MMR a prevenarom naraz..podla ockovacieho kalendara sa tieto vakciny spolu nepodavaju...
@pectore mam to overene,ze to bolo s ockovania..v jednom aj v druhom pripade...nehnevaj sa..nebudem sa dotahovat s tebou..na druhych je len mozu verit aj nemusia..urcite sama volim alternativnu liecbu..az ku krajnosti siaham po liekoch..farmaceutickym firmam pokial by sa im to neoplatilo,tak to urcite nerobia 😉 poslednymi 3 vetami sama priznavas,ze je to mozne..nechcem zbytocne ohrozovat dieta..toto je moj nazor..
Urcite oddelene. My sme davali spolu a nedopsdlo to dobre. Jeho imunita to znasala strasne tazko. Ak mozes, urcite to oddel, nic tym nepokazis, skor ziskas..
@asimama nehnevaj sa na mna..ale to ze mi povies ze to mas overene mi nestaci... takych tu je na mraky co to maju overene a nebola by si prva ak by nahodou vyplavalo napovrch nieco co akosi nikto nespomenul no mohlo to mat suvis s problemom u dietata....to je to co hovorim...podanie s tretej strany... Dieta zbytocne ohrozujes aj tym ze nieje ockovane....prikladov je na mraky.....to je zas moj nazor....tvoj nazor ti neberiem..ty si oslovila mna tak s tebou o nazore diskutujem...nie preto ze ta chcem presviecat ale preto ze moj nazor je iny a viem preco je iny.... alternativna medicina je tiez castokrat pod zastitou pharmacie....no tie vyrobky maju častokrat menej klinickych studii nez samotne vakciny.... tak sa ta spytam preco bolo podla teba ockovanie zavedene?...a potom sa treba spytat ci peniaze su jediny dovod?...
Oddelene,urcite.
@asimama zem je premnozena?.... to mas z Zeitgeistu? ..teraz nas idu vsetkych vykinozit vakcinami..obzvlast nas europanov ktorý bez tak pomaly vymierame....pretoze cela europa starne....a aby sa to nejak utiahlo tak davaju odchody do dochodkov pomaly v 70 rokoch....no ja tomu dovodu teda moc neverim...
neviem co je zeitgeist..ale trosku citam..a dozvedam sa..do dochodkov davaju ludi preto cca v 70 rokoch len aby nemuseli platit dochodky.. 😉 ludia zomru skor..neviem sice z kade si prisla na tych europanov..alebo s tym,ze vymierame..keby sme vymierali..tak zem by neniesla stale viacej a viacej obyvatelov..
@pectore vies tymito tvojimi nazormi,ako keby si ma chcela zosmiesnit a ponizit..myslim,ze som rozumna zena a hlavne matka,ktora chce pre svoje dieta to najlepsie..pozeram sa nato s nadhladom..nemas ma cim urazit..ani ponizit..to je vsetko o charaktere..tazko ma budes hodnotit,ked ma vidis vo svetle antivax.napisala som ti..rozmyslam..co je za..a co proti...
Ahoj, davala som vsetko naraz aj s rotateqom a nic sme nemali okrem teploty nastastie 🙂
@ivana16 Ahoj samotní lekári ako čítam sa líšia... Ale naša vyslovene oddeluje tieto očkovania o 2 týždne.
A ja som chcela až o mesiac ...nakoniec z toho boli 2 mesiace...Lebo medzitým ochorel..a super...
Porovnávam s dcerou kt. iná doktorka pichla vsetko naraz, že v pohode... + rotarix...a mala 2 roky následky....
Takže ja som opatrná , na druhej strane vidím význam ( okrem MMR) v týchto očkovaniach....aj ked niektoré by sa z toho mali vynať ( napr. na hepat. B) ale to je tu na dlhu diskusii a je ich tu vela takých.
Ja odporúčam rozdeliť . Syn mal nejake ťažkosti ale to sa nedá s dcérou ani porovnať....

@pectore Radšej si hryziem do jazyka, akoby som Ti mala niečo napísať. Ja to mám aj potvrdené od lekára, že to je za očkovania. Keď ideš na ocko s úplne zdravo vyvyjajucim sa dieťaťom a po očkovaní Ti ostane apaticky ležať a pozerať do prázdna a to,čo vedelo, zrazu nevie,tak nehovor, že to nemám na čo hodiť, tak hádžem vinu na očkovanie. Mňa žiadne výskumy a odborné diskusie po skúsenosti nezaujímajú. Takže s týmito sprostymi rečami chod ohurovat niekoho iného.