Je bezpečné očkovať dieťa po chorobe?
Dcérka je momentálne po chorobe, včera dobrala antibiotiká. Este trochu pokaslieva. 6.8 má mať očkovanie tetanus atd, ma 5 rokov. Bude bezpečné ju zaočkovať takto po chorobe? Sú to ešte cca 3 týždne do očkovania. Ďakujem.
Naša lekárka sa vždy opýta, či posledné 2 týždne bolo dieťa choré.... Kamoška je detska lekárka, má rovnaký postup u svojich detí.
@anonym_autor ja toto tiež riešim, ale my sme mali zasa kiahne a všade čítam inak! Niekde ze treba nejaký čas čakať, inde zasa, že to nemá žiaden súvis! Idem aj so synom na 5 ročne aj s dcérou zasa na to 11 ročne
Predsa je tam aj znížená imunita aj jedno s druhym, mam obavy
3 týždne sú dostatočný odstup medzi chorobou a očkovaním. Nie je dôvod neockovat
@anonym_autor ja toto tiež riešim, ale my sme mali zasa kiahne a všade čítam inak! Niekde ze treba nejaký čas čakať, inde zasa, že to nemá žiaden súvis! Idem aj so synom na 5 ročne aj s dcérou zasa na to 11 ročne
@lenka2710 aký odstup?
3 týždne sú dostatočný odstup medzi chorobou a očkovaním. Nie je dôvod neockovat
@luliu nevadí že brala ATB? Nie je organizmus oslabený? Môžem sa opýtať ste zdravotník alebo lekár? Ak by nebrala teraz ATB tak neriešim, len to ma znepokojuje.
@lenka2710 išla by som neskor, kiahne sú závažné ochorenie oslabujuce imunitu, išla by som koncom augusta najskôr
@luliu určite sa na to budem pýtať dr, syn má už prehliadku hotovú, ale kašľal vtedy, tak sme neockovali, potom dostali kiahne! Dcéra bude mať toho 23 aj prehliadku plus očkovanie!
Je to krátka doba aj podľa mňa
@anonym_autor 3 týždne sú dostatočná doba po ATB 😉, určite ti to rovnako povie aj tvoj pediater
@luliu ďakujem za odpoved
@lenka2710 my ideme tiež na očkovanie po kiahnach, 2 týždne mala kiahne,a ešte 3 týždne čakáme a máme ísť na očkovanie.

@anonym_autor urcite nie ;) moj nazor ale.aj lekarka povie ....a hlavne ked antibiotika mala....nasa ma 7r a az teraz ide budúci mesiac...kedze mala choroby po ktorých sama lekarka povedala ze po3m moze sa očkovať a pocas zimi nedavam očkovať kedze su rozne chripku a choroby