Je lepšie očkovať Prevenar 13 alebo Rotarix?
prosim o informacie co je lepsie
@silkos mame prevenar13 (je pneumokoková vakcína) aj rotarix.(virusova vakcina). Prevenar13-tam je doplatok okolo 17eur a rotarix 2davky okolo 90eur.
Nam lekarka dala na vyber Prevenar13 s doplatkom alebo Synflorix bez doplatku a je moznost ockovat proti rotavirusom Rotarix- cele hradi pacient (poistenci Union ZP si mozu poziadat o vratenie 10% vychadza to cca 9eur z ceny celej ockovacej latky Rotarix-ako aj ine dalsie-na stranke je viac info.)
@lubica89 stat ti nic nenuti, ak si informovana o tom ze ockovanie mozes odmietnut tak si na tom dobre, niektore to nevedia a povazuju to za povinne ale nie je to povinne.
@denisafono @lubica89 ako nie je povinne?? JE povinne, je to v zakone, tak je to povinne, ci zaco potom platime pokuty??? 😲
"Očkovací kalendár pre rok 2013 bol vypracovaný v súlade s § 5 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
A v súlade s vyhláškou Ministerstva zdravotníctva SR č. 585/2008 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevencii a kontrole prenosných ochorení v znení neskorších zmien a doplnkov."
samozrjme ze odmietnut to mozes, nikto ta ani tvoje dieta nemoze zaockovat nasilim, ale za porusenie tohto zakona a predpisu ti hrozi priestupkove konanie a pokuta.
@hajanka myslela som to tak ze to mozes odmietnut - ano pokuta. Inak neviem preco niektore maminy to odmietaju, idem nieco precitat o negativach ockovania-budem mudrejsia. Ja som ani nerozmyslala nad tym ze nedam ockovat-inak ziadne problemy sme nemali-teplota......vobec nic.
@denisafono je to povinne a to je fakt 🙂
... len citaj.. je toho naozaj velmi vela na studovanie 🙂 tiez som pred cca 3-4 rokmi nad tym neuvazovala, kym sa neprejavili neziaduce ucinky ...
My mame oba aj prevenar 13 aj rotarix.nemali sme ziaden problem.tam treba iba odstup.odporucam.prevenar 13 urcite je na toho meningoka.
@micinka1156 a na akeho meningoka?ak ale myslis na meningokovu meningitidu,/to tazke ochorenie/ na tu bakteriu /neisseria meningitis/,na to je urcena ina vakcina,prevenar je na ine bakterie,daj si do googlu
@micinka1156
@kbeata prevenar je profylaxia pneumokokov .nie meningokokov .ale pozor aj pneumokok sposobuje meningitidu .ktorej priebeh je tazky a pac.ohrozuje na zivote .

@karamel
Ahoj,
písala si, že Vás neočkovali ani Prevenarom ani Rotarixom.
Čo na to doktorka?? Čo si jej povedala ako dôvod, že odmietaš očkovanie??
Nemala si s tým problém??
Budúci týž. ideme očkovať našho drobca, ale vôbec sa mi to nepáči, že mi štát niečo núti a určuje a pritom ani "on" (myslím štát) nevie povedať či je to OK alebo nie.
Ďakujem