Je možné nahradiť Hexavakcínu inou?
Zaujímam sa o možnú alternatívu Hexavakcíny. Máte s tým niekto skúsenosti? Mám dve deti. Starší syn prešiel všetky 3 preočkovania bez problémov. No dcéra znáša všetky očkovania veľmi zle. Po 1. očkovaní mala silnú reakciu na ramene. 2. Očkovanie posunuté o 4. mesiace a potom do 2 týždňov dostala atopický exém. To sme úpravou stravy "vyliečili" objavuje sa uz len veľmi zriedkavo. No očkovanie v piatom roku prinieslo dcére astmu. Odvtedy zvyšujeme imunitu ako vieme. Pomaličky z toho vyrastá. Má 10 a lieky už nebrala skoro rok. Čaká ju preočkovanie Hexou v 11 roku a ja mám paniku, že čo z toho zase bude...lekarka ma tlači do očkovania, že vraj tie choroby by prepukli aj tak, len v neskoršom veku. Keby som mala na vyber, tak neočkujem! Viete mi prosim poradiť nejaku inu možnosť ako Hexu? Aspoň vakcíny kde sú oddelene vírusové a bakterialne ochorenia, keď už to musí byť, aby mala dcéra väčšiu šancu žiť v zdraví. Ďakujem
@rmm Ďakujem, za názor, utvrdzuje už tak moje rozhodnutie, keď nie iná vakcína, tak radšej nedať očkovať. Ale naša detská lekárka na mna dosť tlačí...doslova: beriete za dcéru zodpovednosť v prìpade, že umrie na jednu z tých 6 chorôb? A podobne...ale som presvedčená, že to je vakcínami, pretože nie je možné, ak by to bolo niečím iným, aby dcéra zlepšovala svoj zdravotný stav a po vakcinácii jej vznikne do 2 mesiacov odrazu vážne ochorenie, len tak...to mi nedáva zmysel. Ak by žila zle jej stav by sa pravidelne zhoršoval, zlepšoval a zhoršoval...ale po Hexe vždy príde zhoršenie stavu a potom to riešime všemožne a jej stav sa len zlepšuje a zlepšuje...túto zimu sme zvládli výstupy na 3 vrchy 1100mnm bez zadýchania a potreby sprejov. Imunita začala šlapať, konečne si zabehá a zahrá sa s deťmi....
Mame tiez atopicky ekzem ako reakciu. Po hexe velmi vyrazne, po rotaviroch len jemne.Pozrite si kde,sa mozte tymito chorobami nakazit, zvazte minovakciny, tie si musite hradit sami ale hladajte doktora kt ich pichne.. doktori radi tlacia, je to co ich ucia na meetingoch aby pichali za kazdu cenu..ked nedajboze prestane ockovat jedna mamka prestanu vsetci a pojde im to do penazi.nikto nevravi ze ockovanie je zle ale uz davno mu nejde o dobro pacienta..ak by to tak bolo riesili by to individualne, hlasili by pvedlajsie priznaky.Ani jeden doktor nevola do centrali a nebahlasi to.Ja som tam pisala a pochybujem ze to niekde napisali, na nic sa nepytali. Je im to jedno, pokial sa vyrobok predava, nemusia ho vylepsovat ani menit
Reakciu mam u oboch deti, ale starsi bol pri mori uz v 3mesiacoch takze to hodnotim ako hl dovod lepsej reakcie, ekzem mal ale najviac ho ma teraz ked sme pri mori nebolu, reaguje aj na avivaz a ine veci, mydla chemiu v kreme.Moje patmesacne babetko ma reakciu, narodilo sa zdrave a ma ekzem po hexe, tyzden na to
My sme oslovili homeo, teraz sa da aj online.. napr skuste na FB Sona Koysova, poziadajte o konzultaciu a skusajte. Ja som mala silny ekzem 25 rokov ,skoro som ummrela parkrat a napriek roznym metodam mi pomohlo az homeo, odvykala som si od kortikoidov 1,5 roka v hroznych stavoch.uz som cista 5 rokov 🙂 drzim palce. Dajte si spravit aj kvne testy na intolerancie, skuste homeo, a skuste stranku non toxic na fb, velmi vela ludom pomohla. ASTMA A EKZEM su ta ista choroba, zaroven odporucam emocne spracuvat veci. Ak chcete pomoct , napiste mi na email obertdaniela@gmail.com a pomozem Vam nejake veci nachytat.studovala som biologiu,veterinu a mam za sebou aj vela prace v kurzoch. Drzte sa Dadka
Pokial vy nebudete ok s tym ze dceru zaockuju ani ona nebude ok
@flowwwly ďakujem za radu. Tie minovakciny si popozeram, že čo to je. Este som o tom nepocula...už som rozmyslala aj o zmene lekárky. Farmácia je jeden veľky biznis. Vôbec mu neverim. Do lekarne idem len po sypane čaje a peroxid vodika.🙂))
@flowwwly no my sme chodili s dcérou 2x ročne k moru. Uspodobili sme auto a len tak na blind sme parkovali na pláži a spali v aute. Začala som zbierať byliny na liecenie pľúcnych ochorení, vyradila som jej zo stravy na dlhsie obdobie mlieko, na exem zabralo vyradenie zemiakov-teraz ich uz je bez problémov, vyrobili sme si kaďu, kde nahrejeme vodu na 42*C a potom behame v plavkách po snehu....proste nakopavame imunitu...Teraz je to dobre, len neviem, ako by reagovala na hexu 3x.
@flowwwly ja som očkovaciemu plánu plne dôverovala. Moj starší syn zvládol všetky ockovania bez závažnejších problémov. Aj dcéra má všetky ockovania do 5 rokov. Teraz jej chyba uz len jedno, na 11 rokov, ale všimla som si, že zhoršenie stavu prislo len po Hexe. Síce aj tú prvú zle znášala do ramena, ale nemalo to viac ročné následky. Preto by som ju rada zamenila za niečo iné, ak je na vyber...nie som úplne proti ockovaniu, ale Hexu nieeee....
@flowwwly ja som očkovaciemu plánu plne dôverovala. Moj starší syn zvládol všetky ockovania bez závažnejších problémov. Aj dcéra má všetky ockovania do 5 rokov. Teraz jej chyba uz len jedno, na 11 rokov, ale všimla som si, že zhoršenie stavu prislo len po Hexe. Síce aj tú prvú zle znášala do ramena, ale nemalo to viac ročné následky. Preto by som ju rada zamenila za niečo iné, ak je na vyber...nie som úplne proti ockovaniu, ale Hexu nieeee....
@janinkakika Ahoj, prosím ťa ako ste zvládli to posledné očkovanie hexa vakcínou. Ja mám strašný strach o malú, máme ju po 12tich rokoch a čaká nás prvá hexa v druhej polke júla.
@janinkakika Ahoj, prosím ťa ako ste zvládli to posledné očkovanie hexa vakcínou. Ja mám strašný strach o malú, máme ju po 12tich rokoch a čaká nás prvá hexa v druhej polke júla.
@janie7 Ahoj. Nedala som očkovať. Dcéra sa z astmy dobre dodtala, nebola 7 rokov ani na ATB. Keď mala 11 a chceli ju preočkovať bol covid. Odniesla som lekárke list s informáciou, že vždy po očkovaní sa dcére zhorší zdravotný stav, a je to pre ňu nebezpečné v období pandémie. Ak ju zaočkuje preberá plnú zodpovednosť za jej zdravotný stav aj všetky náklady na liečenie. Samozrejme to lekárka nepodpísala a dala mi pokoj. Dcéru som dala očkovať, až keď dostala pravidrlný menzes a to len dospeláckou vakcínou proti tetanu...žiadne miešanie s inými chorobami...samozrejme do 2 mesiacov zápal stredného ucha a potrebné ATB....ale už sa zase zlepšuje zdravotný stav a máme povinné očkovania uzavreté s lekárkou...teda aspoň zatiaľ...
@janie7 a Hexu by som nedala už nikdy svojmu dieťaťu.....a asi ani žiadne očkovanie. Považujem to za jed.

@janinkakika Neporadím ti inú očkovaciu látku, ale určite máš na výber. Si zákonný zástupca, ty rozhoduješ. Ak si presvedčená, že očkovanie v minulosti bolo príčinou zhoršenia zdravotného stavu, tak ver svojej intuícii a nedávaj očkovať. Zlá reakcia môže byť kontraindikáciou v ďalšom očkovaní.