icon

Je tu niekto očkovaný tetanusom a mal vedľajšie účinky?

nikita606nns
20. aug 2021

Ahojte môžem po tetanuse očkování mať ho v tele? Veľmi sa odvtedy cítim zle prosím poraďte mi v celom tele mam kŕče. Mamina mi vraví co robí sestričku že môže to byť niečo. Bojím sa ze som to dostala a začnem sa dusit lrbo už má dusieva :(

Strana
z2
surama
20. aug 2021

@nikita606nns Ved skoc na pohotovost, ak sa necitis dobre. Ja som bola ockovana proti tetanu v oktobri a mala som 2 dni unavu, trochu zvysenu teplotu a opuch v mieste vpichu asi 2 tyzdne.

alvaluka
20. aug 2021

@nikita606nns inde si pisala, ze mas zapal pluc… to ta preockovali aj ked nie si zdravotne na tom dobre? Pokial ja viem, kazde ockovanie je podmienene dobrym zdravotnym stavom, aspon mna teda zrusili, ked som bola prechladnuta a ockovali ma inokedy na zltu zimnicu.

Inak po ockovani na tetanus byva dost silna odozva, mna bolela ruka dva tyzdne, unava niekolko dni.

Ak sa necitis dobre, tak hlavne treba zajst k lekarovi/na pohotovost.

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@surama ja mam presne ako pri nakazeni kŕče v tele stažené dýchanie na nos neviem poriadne dýchať kŕče v krku. No ako mne pichli dve dávky prvý krát a v septembri jednu dávku a potom v marci

janka_23
20. aug 2021

@nikita606nns už tretia diskusia. Prečo toto riešiš na nete? Zajdi na pohotovosť a porad sa s lekárom. Zbytočne sa tu stresujes, skôr mi to už u teba pride ze to máš z psychiky.

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@alvaluka to až teraz 7 dni potom som dostala zápal pľúc. O tých účinkoch mi nikto nič nepovedal. Ja som potom aj cestovala kupala sa opalovala.

danielahamar
20. aug 2021

Mne v 25r. tak oslabilo po tejto vakcíne imunitu, že dovi dopo, 2roky som sa dávala dokopy, som povedala nikdy viac

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@danielahamar no a zober si ešte ze ja som predtým brala ATB a teraz zas beriem na zápal pľúc :/

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@janka_23 nikde ma nechcú ošetriť som v zahraničí. Stále ma posielajú že to je určitě korona a infektivne a teraz je 2000 na deň tu nakazených takže celá nemocnica plná. Ja to vidím ze zomriem proste. Som v řiti uplnej

janka_23
20. aug 2021

@nikita606nns keď budeš takto rozmýšľať tak tým si fakt veľmi pomôžeš. Psychika je sviňa, ukludni sa a nesleduj sa tak. Máš zápal pľúc, tak je jasné že sa dusis atď. Takže sa ukludni a oddychuj

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@janka_23 tak ale už aj mamina ma naplasila a je sestrička 🥺

alvaluka
20. aug 2021

@nikita606nns tak pokial ja viem a mam tych ockovani dost vzdy ma upozornili na setrenie sa, ziadna namaha, vynechat sportovanie, slnko, alkohol. Ak ta neupozornili je to take no… zabudat sa moze.

Ale nechapem preco nejdes na pohotovost, alebo k svojmu lekarovi ak mas tazkosti, ale skumas na fore. Nechcem blizit, ale v inej diskusii si pisala, ze mas aj uzkosti a z tvojich prispevkov citit, ze si dost vynervovana.

Nechapem uplne kolko davok ti pichli, podla toho, co pises ich bolo nejako privela, preockovanie tetanu je po 10-15 rokov, ak mas okolo 30tky mala by si byt iba preockovana a to je, ak sa nemylim, iba jedna davka, nie 3, ci kolko si ich to dostala.

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@alvaluka nemám tu lekára :(. Ani poistenie všetko si uhrádzam sama. Dali mi prvý krát dve a potom sa už len po jednej prijmi o mesiac a o 6 mes a 10 rokov pokoj. Jednu do ruky a druhu do zadku

alvaluka
20. aug 2021

@nikita606nns 🤦‍♀️ Aj moja mama je sestricka a ona razi cestu kym neumieras nemas co riesit. Po porode som mala brutalne bolesti pri moceni a moja mama, sestricka, mi tvrdila, ze to nic nie je, az kym ma nevysetril lekar a nezostil, ze mam zapal a nasadil atb.

Ako ti tu pisali, mas zapal pluc, dusi ta aj z toho, asi trpis aj uzkostami, co moze sposobovat dychavicnost, ak ale sa citis velmi zle, chod k lekarovi, vsetko mu povedz a hadam aspon nieco na upokojenie ti daju.

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@alvaluka idem skúsiť :(. A mam 23 rokov a prvý krát som primila tetanus

janka_23
20. aug 2021

Pokiaľ viem, proti tetanu sa ockuje iba jednou dávkou takže nejako tomu nerozumiem. Hlavne sa ukludni, určite nezomieras.

poopsie
20. aug 2021

@nikita606nns ako mimino si nebola ockovana?

sasa1310
20. aug 2021

@janka_23 ak má viac ako 15 rokov po preočkovaní, tak sa očkuje dvomi dávkami v rozpätí 6 mesiacov

janka_23
20. aug 2021

@sasa1310 to som nevedela, mňa na to doktorka vždy upozorni tak som ten čas ešte nikdy nepremeskala

tina4931
20. aug 2021

@nikita606nns Ja mám následky po tetanovke. Nikdy sa už nedám očkovať, ničím.

nevenka
20. aug 2021

@tina4931 ake, mozes mi napisat do sukromnej spravy, prosim?

viestta
Odpoveď bola odstránená
janka_23
20. aug 2021

@viestta aha, už si spominam 😁

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@sasa1310 áno áno. Aj mne teraz doktor povedal 4 dávky sa prijímajú dokopy na začiatku dve a potom po jednej

pseudomonas87
20. aug 2021

@nikita606nns neviem presne, kde je tvoj problém/obtiaže, ale jedno ťa môžem ubezpečiť, z vakcíny proti tetanu , Tetanus nedostaneš. Je to mŕtva vakcína, rovnako ako bábätko dostáva hexavakcinu, kde je aj Tetanus, sú to mŕtve vakciny.
Ak máš zápal pľúc a takéto problémy, choď na akútny príjem. Neviem v akej krajine si, ak si v rámci Eú, poisťovne si to medzi sebou vybavia, nemala by si platiť nič, hlavne nie v akutnom stave. Prajem všetko dobré.

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@tina4931 aj mne napiš prosim

tina4931
20. aug 2021

@nikita606nns skopírujem, čo som napísala @nevenka

letfenixa
20. aug 2021

@janka_23 tou jednou dávkou Asi teraz, pred 15 rokmi ma postupne troma a určite som nič nezmeskala.

janka_23
20. aug 2021

@letfenixa mňa očkovali proti tetanu cca 8 rokov dozadu a dostala som iba jednu dávku

jaroe
Autor odpoveď zmazal
nikita606nns
autor
20. aug 2021

@jaroe presne trpnutie nôh krku hlavy ťažko sa mi prehlta dýcha atď. Toez mi nikde nevedia zistiť co mi je proste predtým som žila normálne šla von nič mi nebolo a teraz takéto veci 😒

Strana
z2