icon

Je tu niekto očkovaný tetanusom a mal vedľajšie účinky?

nikita606nns
20. aug 2021

Ahojte môžem po tetanuse očkování mať ho v tele? Veľmi sa odvtedy cítim zle prosím poraďte mi v celom tele mam kŕče. Mamina mi vraví co robí sestričku že môže to byť niečo. Bojím sa ze som to dostala a začnem sa dusit lrbo už má dusieva :(

Strana
z2
jaroe
Autor odpoveď zmazal
elizita
20. aug 2021

@nikita606nns preco ti dali 3 davky??? Moj muz ss dal preockovat pred 3 mesiacmi. Dostal len 1 davku

elizita
20. aug 2021

@sasa1310 to je co za novinku? Muz sa dal preockocat kvoli praci. A len raz. Nic mu nehovorili o 2 davkach

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@elizita ja som prvý krát prijímala ako 23 ročná a ze to idú dve dávky najprv po mesiaci jedna a po 6 mesiacov zas jedna dokopy 4. Tak mi to tu všetci lekári povedali.

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@nikita606nns neviem ci som bola v detstve očkovaná. Tuším nie

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@jaroe presne to! A zistili mi aj zápal pľúc bola som na tej pohotovosti dali mi na spanie liek nech sa ukludnim ale aj tak sa bojím. Prosím ťa spýtaj sa jej. :( ja mam z toho stavy že zomieram taky pocit.

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@nikita606nns vôbec odvtedy sa neviem zaradiť do bežného života áno aj stres robí svoje aj zápal pľúc. Ale tak ešte aj očkovanie na tetanus. Aspoň viem ze niesom jediná

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@nikita606nns prostě neverim že by mi začala panicka porucha len tak za deň keď som ju predtým nemavala a presne po dávke tetanusu to pociťujem

elizita
20. aug 2021

@nikita606nns mas 23, nie je dovod aby si nebola v detstve ockovana. Je to povinne ockovanie. Pred 23 rokmi este neboli bio eko matky

nikita606nns
autor
20. aug 2021

@elizita fúú tak to neviem. Moja mamina je zdravotná sestra a všetko rieši ci je dobre zle. Viem ze na par povinných ma očkovať nedala. A keď som sa jej pýtala na tetanus nevedela ci som bola zaockovana🙁 tak ci tak aj keby som zas prijmila nemôže mi nič byť asi, 🙄 je to mrtva vakcina ako tu už jedna pani písala. Možno budem mať tieto stavy ale hádam budem žiť😒

alvaluka
20. aug 2021

@nikita606nns takze ty si sa davala ockovat na tetanus po prvy raz teraz v 23.rokoch, dobre tomu rozumiem?

Preco si nepockala, kym sa das trocha dokopy, ak spravne rozumiem, bola si chora aj pred ockovanim.

Mala by si sa teocha upokojit, dat si tu tabletku na spanie, co ti dali, aby si si oddychla. Ostatne tazkosti by si mala riesit s lekarom. Ved ked ta ockovali, tak to asi nejaky “obvodak” v tej danej krajine, kde si. Tak s nim pories celkovy tvoj stav, po vsetkych smeroch a rovinach.

janka_23
20. aug 2021

@nikita606nns vyhľadaj pomoc, odbornú pomoc aby si si dala dokopy psychiku. Môžeš napísať aj tisíc diskusii, tu ti nepomôže nikto iba sa zbytočne stresujes liecenim cez internet pritom dôvod tvojich problémov môže byť niekde úplne inde a týmto tu si to len zhoršujes

sasa1310
21. aug 2021

@elizita to nie je novinka. Ak má viac ako 15 rokov po vakcíne, tak je preočkovanie

sasa1310
21. aug 2021

@elizita a 3 dávky sa dávajú tým, ktorí vôbec nemali tetanus predtým zaočkovaný

nikita606nns
autor
21. aug 2021

@sasa1310 tak to naozaj neviem ci som mala. No hádam nebude z toho nič.

nikita606nns
autor
21. aug 2021

@nikita606nns dnes som bola znova na rtg pľúc už nemám zapal. A povedala mi doktorka že to môžem mať aj zo štítnej. Ale aj tak nerozumiem prečo mi to začalo až teraz keď pred 4 mesiacmi sa mi zvyšovala dávka. A veľmi sa mi potia ruky posledné dni a bolia dlane. Tak možno som sa aj predavkovala vyssoj dávkou a zas mam brat menšiu dávku tak idem aj tam na kontrolu. Hádam budem fajn.

michalkabodnarova
6. jún 2024

@nikita606nns Nemaš boreliozu?

Strana
z2