icon

Kde kúpim tetanovku IMOVAX - bez receptu?

tina5959
15. júl 2018

Manžel mal predpísanú všeobecným lekárom, mal ju doma v chladničke a skončila expiráciu.
Potrebujem niekde kúpiť. Možno v Rakúsku?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
vroni
15. júl 2018

@tina5959, bez receptu asi nikde, bude treba este raz zbehnut za lekarom

slavvicek
15. júl 2018

Neviem ci v Rakusku ano,ale u nas iba na recept... da sa vystavit novy recept s tym,ze sa vyskrtne uhrada zdrav.poistovnou a tym padom si pac.uhradi sam-stoji necelych 7 eur-a tym padom nema problem manzel ani poistovna...Akurat ze uz konkretne Imovax nie je,neviem ci iba teraz,dlhdobo alebo sa uz nebude vyrabat...Ale su ine samozejme🙂

tina5959
autor
Autor odpoveď zmazal
teegreen
Odpoveď bola odstránená
slavvicek
15. júl 2018

Ockovanie je povinne...v dnesnej dobe zomierat na tetanus by bola hamba ked existuje ucinna vakcina-raz za 15rokov sa to da prezit... ochrnutie dychacich svalov pri tetane...no neviem kto by si toto radsej vybral ako 1 vpich...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
vroni
15. júl 2018

@tina5959, v Rakusku bez receptu nedostane ziadnu vakcinu, recept treba. Ci je uz na sklade, netusim, velmi dlho sa nedala zohnat a bola k dispozicii len trojvakcina (tetanus-cierny kasel-zaskrt)

carolenka
15. júl 2018

@tina5959, nech poprosí obvodnú lekárku, určite mu predpíše.

luliu
15. júl 2018

Bez receptu nikde. Len na recept

aristka
15. júl 2018

@tina5959 nech ide preexpirovanu vratit do lekarne a dr.by mal predpisat novu .

miskooo1987
17. júl 2018

? Vakciny sa vydavaju beznym ludom do ruk? Kto garantuje presne dodrzanie predpisnych teplot?

Mne doktorka povedala, pri preventivke, ze mi konci tetanovka, a ze mam prist o dva tyzdne. (zaobstarala ju ona)
Obdobne u deti ked som chcel zaockovat proti kliestovej encefalitide, tak som to nahlasil a potom po troch dnoch prisiel aj s detmi(vakcinu jej doviezol distributor)

aristka
17. júl 2018

@miskooo1987 nie je problem vydat liek ,vakcinu pac .do ruk ,kazdy je pouceny ako ju uskladnit ,ci lekarom alebo farmaceutom ,potom je na zodpovednosti pac.ako to dodrzi .

somavi
17. júl 2018

@miskooo1987 môžem sa opýtať ako deti znášali očkovanie proti kliešťovej encefalitíde ?

slnecnica82
17. júl 2018

@somavi to som zvedavá aj ja, chcem dať malého zaočkovať .

miskooo1987
17. júl 2018

@somavi
Nijako, špecificky🙂 klasicky pindali že ich ruka boli a podobne, ale to prešlo po úplatkoch🙂 mladší mal síce po ročnom preočkovanie teplotu ale tiež prešla po nejakom dni a pol. Možno reakcia na očkovanie, možno kombinácia s nejakou nákazou ktorú mal v sebe. Mám chatu na ktorú chodíme a klientov je tam hodne, aj výskyt encefalitydy bol, takze radšej som ich nechal zaočkovať.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
momoika
24. júl 2018

@teegreen takym nevysvetliš...,