Máte skúsenosti s očkovaním proti kliešťovej encefalitíde?
Ahojte, aky mate nazor? Kamoska na rehabkach mi hovori, ze coraz viac pacientov ma s ochrnutim a podobne po encefalitide.
Svagrovi dokonca na to zomrel brasko ako 10 rocny.
Dnes pocuvam sama borelioza.
Aky je Vas nazor?
Maju obe deti, 5rocna aj 2 rocny. Aj my rodicia. Bez reakcii a dakujem ze to mame. Zrovna dnes sme dcere jedneho kliesta odstranovali.
@e1i fuha, tiez nad tym uvazujeme, naozaj Vam ako dospelym nic nebolo?
Nie. Ja som mala dokonca zrychlenu schemu,lebo som si zmyslela v aprili zacat. Tak druha davka po 2t a v pohode. Par dni ma bolela ruka
@maranco ja este pred 9 ci 10r,odvtedy len preockovacie ale nikdy ziadna burliva reakcia
@e1i ahoj 🙂 Syn je zaočkovaný a ja tiež uvažujem že sa dám. Kvôli čomu si sa dávala zrýchlene? Viem že sa odporúča začať v zimných mesiacoch, no aký je problém keď pôjdem napr teraz? Viem že chránená uz teraz nebudem, ale to by som nebola ani keby začnem až v zime, či?Teraz ale čítam že v zrýchlenej schéme sa dáva druhá dávka po 2 týždňoch a už po ďalších 2 týždňoch je človek chránený. OK, no sú tam potom nejaké riziká ak sa to pojme takto zrychlene? Nejaké NÚ? Vďaka za info. 🙂
@e1i ahoj 🙂 Syn je zaočkovaný a ja tiež uvažujem že sa dám. Kvôli čomu si sa dávala zrýchlene? Viem že sa odporúča začať v zimných mesiacoch, no aký je problém keď pôjdem napr teraz? Viem že chránená uz teraz nebudem, ale to by som nebola ani keby začnem až v zime, či?Teraz ale čítam že v zrýchlenej schéme sa dáva druhá dávka po 2 týždňoch a už po ďalších 2 týždňoch je človek chránený. OK, no sú tam potom nejaké riziká ak sa to pojme takto zrychlene? Nejaké NÚ? Vďaka za info. 🙂
@evaachesa nie,len prave preto ze uz tie 2 davky ta chrania ciastocne som isla zrychlene. Tretiu som mala po polroku a prvu preockovaciu po 3r a dalsie kazdych 5r jedna injekcia. Okrem asi dvojdnovej bolesti miesta vpichu mi nic nebolo. Dalo sa to zniest.

Maju obe deti, 5rocna aj 2 rocny. Aj my rodicia. Bez reakcii a dakujem ze to mame. Zrovna dnes sme dcere jedneho kliesta odstranovali.