Dobrý deň. Mali vaše deti nejaké problémy po tom očkovaní?
Nie vôbec
odmietli sme ho
v skolke po nom bola cukrovka
My sme išli ešte podľa staršej schémy očkovania a ako pred školák 5-6 r. mal nežiaduce účinky neurologického charakteru.
Mmr sa očkuje v 15-18m a potom až v 11r. Ešte nemáte prvú dávku?
@tetapetra mmr sa ockuje medzi 15-18 m a teraz v 4 rokoch ...
Pytam sa preto, lebo syn mal po prvej dávke problemy, ma kontraindikaciu na to očkovanie, dcére nebolo nič, a už druhý deň ma taku stolicu olejovu a stažuje sa na bolesť bruška tak uz mam obavy
jaaj, ci dcera bola ockovana asi?...aha, takze skusate, ruska ruleta
@gelifil nikto neskúša.. dcera po prvej vakcíne nemala nič, preto som nemala dôvod odmietnuť
@gelifil ako som napisala vyššie, nebolo jej nič po prvej dávke.. pytala som sa tých, čo maju skusenosti.. nie múdrych
ano, janettdamian ti napisala
Žiadne nežiaduce účinky ani jedno dieťa, u iných nejaké boli, ale pri tejto ziadne
@gelifil mne sa tiez zda, ze utocite… ale sak dobre je, ze tie choroby uz nie su, lebo “hlupi” sa daju ockovat a neockovanym neumieraju deti… autorka sa pytala na skusenost, vacsina odpovedala, ze detom nic nebolo, Vy skusenost nemate, teda okrem toho, ze v skolke je z toho hromadna cukrovka.
@gelifil diskusia bola o MMR, ktore existiju...? Ci nie? Ja poznam cloveka, ktory mal rubeolu v detstve. Uz mal tri operacie srdca (37 rokov) prvu mal ako dieta pri tej chorobe. Poznam aj invalida, ktorym ostal po nakazeni sa len ovcimi kiahnami ako dospely. Statistiky rizik vakcin a chorob su dane. Kazdy nech sa rozhodne, netreba strielat tu na modrom konovi a urazat matku, ze hra s dietatom rusku ruletu, lebo dala zaockovat deti vakcinami, ktore sa pouzivaju roky. Ruska ruleta je tiez poslat deti do sveta bez imunity, ale Vam to autorka nejde pisat do diskusie, nedavame ockovat, ale Vy sa zapajate do temy, ku ktorej nemate co povedat a napadate autorku. Ci Vy ste si ista, ze Vasi deti nikdy nevycestuju mimo zaokovanu Europu?
@pato88 ano, podla mna rodic, ktory realne videl neziaduce ucinky u jedneho svojho dietata, necha ockovat druhe dieta, hra rusku ruletu
a ked sa vam ten argument vobec nepaci, skuste dat podpisat nejakemu lekarovi, co ockuje, ze prebera zodpovednost za vsetky nasledky (financne, pravne.....) ockovania, ani jeden vam to nepodpise....btw. je x lekarov a biochemikov, ktori vlastne deti a seba neockuju, len to nemozu povedat nahlas
@gelifil tak sa ospravedlnujem, nevedela som, ze na Slovensku sa neockuju, viem, ze ja som nebola ako dieta, ale nevedela som, ze sa stale neockuju. Nas bol
ockovany v 12 a preockovany v 24 mesiacoch na spominane tri a zaroven aj ovcie kiahne ( povinne) . V rodine mame lekarov a tiez sa nedali a neodporucali iste vakciny, ale neislo vakciny overene a dlhodobo pouzivane. Ak Vase dieta malo problem s vakcinou, necudujem sa, ze ockovat nedavate, ale smiat sa z inych, lebo Vy ste mudrejsia a sudit autorku na zaklade 5 viet, dakujem a zelam pevnu bublinu a vysoku kolektivnu imunitu od hlupakov a okolo Vasich deti a vsetkych, ktorych ste presvedcili neockovat. Pekny den.
@gelifil prosím???
Nie, vobec nic