Môžem odmietnuť povinné očkovanie dieťaťa?
Ahojte. viem, že je tu veľa maminiek, čo ônedali očkovať svoje dietky. Chcela by som odmietnuť očkovanie - tretie dávku povinného plus MMR. P o prvých dvoch dávkach sme mali tri dni teploty, a bojím sa toho, pretože tretia dávka je vraj najhoršia.. a MMr nechcem ... Len neviem, aký spôsob odmietnutia zvoliť, aby nám neprišla vysoká pokuta, ktorú nemám z čoho zaplatiť :/ ako ste to riešili? Resp. platili ste? môžete aj do IP
Mám nedoockovane dieťa a neockovane. Nemali sme problém co sa škôlky tyka.
Ahojte zienky. Mam 10 rocnu dceru so silnym atopickym ekzemom a nizkou imunitou. Doteraz mame vsetky ockovania, je rocnik 2013 takze v 5 rokoch sme nemali MmR, caka nas to az teraz. Je tu niekto kto ma dieta v takomto veku a uz nedal dalsie preockovania? Velmi sa toho obavam ze sa jej to ešte viac zhorší po očkovani..
Ahojte skupinka, k téme neockovane deti. Do akého času po odmietnutí očkovania alebo po uplynutí akej doby mi môže/ nemôže už prísť pokuta? Za každé neockovanie a preockovanie mám čakať nejakú pokutu? Alebo sa moze stať že napríklad po uplynutí dvoch troch rokov dieťaťa mi už nepríde pokuta?
@dada00001 lekárka má povinnosť nahlásiť odmietnutie očkovania ale nie je stanovené do kedy. takže ak to nahlási po dvoch rokoch tak ti žiadna pokuta ani nepríde. nám prišlo prvýkrát 10 eur a museli sme ísť obhajovať prečo odmietame očkovanie. druhýkrát prišlo 25 eur za mmr ale už sme nikam ísť nemuseli.
@dada00001 nemusi prist. Ja mam dve deti 10 a 12 r. neockovane. Napisali sme papier, ktory manzel vygooglil, kde vlastne mi sme neodmietli ockovanie ako take, ale odmietli sme nase vakciny /kokteily/ Vedeli sme si zodnat monovakciny, ktorými ockuju v inych krajinach. Ale tie sa dr. bala dat. A nahlaseny sme boli urcite.
@zuzu1122 bola som deťom po karty tak som študovala. Syn narodený v roku 2017 očkovania po mmr má. Preockovanie už nie. Nahlásila nás v roku 2022. Nič neprišlo tak už asi nepríde. Aj ked sme už u novej dr ale asi to už nič nemení.
Mladší syn narodený 2021 a udala nás 2021 a nič zatiaľ.
@maciatkolulu a aký má názor tvoja babka lekárka na terajšie vakcíny pre deti dik

@bokorka ja som mala obidve neockovane a zobrali mi ich.Ale bolo to pre 3 rokmi a teraz ta druha je uz predskolacka. Neriesili ockovanie.Ale ako pisu zavisi od riaditelky. Potom ue len do sukromnej,co su uz ine eura.