icon

Môžem odmietnuť povinné očkovanie dieťaťa?

luciferkax
6. dec 2011

Ahojte. viem, že je tu veľa maminiek, čo ônedali očkovať svoje dietky. Chcela by som odmietnuť očkovanie - tretie dávku povinného plus MMR. P o prvých dvoch dávkach sme mali tri dni teploty, a bojím sa toho, pretože tretia dávka je vraj najhoršia.. a MMr nechcem ... Len neviem, aký spôsob odmietnutia zvoliť, aby nám neprišla vysoká pokuta, ktorú nemám z čoho zaplatiť :/ ako ste to riešili? Resp. platili ste? môžete aj do IP

Strana
z12
lelia
5. jún 2020

@bokorka ja som mala obidve neockovane a zobrali mi ich.Ale bolo to pre 3 rokmi a teraz ta druha je uz predskolacka. Neriesili ockovanie.Ale ako pisu zavisi od riaditelky. Potom ue len do sukromnej,co su uz ine eura.

bokorka
5. jún 2020

@zooeynka ďakujem za odpovede budem to riešit keď pojde do školky dúfam že sa dovtedy veĺa zmení.pekný deň

bokorka
5. jún 2020

@lelia ano pozerala som aj súkromné školky je to dosť peniazkov

lelia
5. jún 2020

@bokorka ale co viem,tak zakon zatial nie je, ze podmienkou prijatia je ockovanie. Len na prihlaske bola kolonka,ci je ockovana alebo nie.

bokorka
5. jún 2020

@lelia a tú kolónku musím vyplniť?

evittam
5. jún 2020

@bokorka Ano musíš.

bokorka
5. jún 2020

@evittam ďakujem☺

evittam
5. jún 2020

@bokorka A neočkovanie nesmie byt dovodom neprijatia dietata do škôlky. Ziadny taky zakon nie je. Je len smernica pre MŠ ze maju žiadať ockovaci status to je všetko.
Dcerka normalne chodi do skolky.

zdenka7887
5. jún 2020

Mám nedoockovane dieťa a neockovane. Nemali sme problém co sa škôlky tyka.

domi1911
23. okt 2023

Ahojte zienky. Mam 10 rocnu dceru so silnym atopickym ekzemom a nizkou imunitou. Doteraz mame vsetky ockovania, je rocnik 2013 takze v 5 rokoch sme nemali MmR, caka nas to az teraz. Je tu niekto kto ma dieta v takomto veku a uz nedal dalsie preockovania? Velmi sa toho obavam ze sa jej to ešte viac zhorší po očkovani..

yanni
23. okt 2023

@domi1911 Ja mam 8 rocnu a nema okrem MMR (a aj to az neskor v case nastupu do skoly, lebo medved len MMR je povinne) ziadne ockovanie.

dada00001
13. dec 2024

Ahojte skupinka, k téme neockovane deti. Do akého času po odmietnutí očkovania alebo po uplynutí akej doby mi môže/ nemôže už prísť pokuta? Za každé neockovanie a preockovanie mám čakať nejakú pokutu? Alebo sa moze stať že napríklad po uplynutí dvoch troch rokov dieťaťa mi už nepríde pokuta?

zuzu1122
15. dec 2024

@dada00001 lekárka má povinnosť nahlásiť odmietnutie očkovania ale nie je stanovené do kedy. takže ak to nahlási po dvoch rokoch tak ti žiadna pokuta ani nepríde. nám prišlo prvýkrát 10 eur a museli sme ísť obhajovať prečo odmietame očkovanie. druhýkrát prišlo 25 eur za mmr ale už sme nikam ísť nemuseli.

dada00001
15. dec 2024

@zuzu1122 no mladší má už 3.5 roka nemá žiadne očkovanie a žiadna pokuta ešte neprišla. Ale musíme zmeniť dr a dozvie či nás ona nenahlasi ak ešte môže 🤷 a starší syn má teraz 7.5 roka a od mmr ktoré mal v 18 mesiacoch nemá už nič a za toho tiež nič ešte neprišlo

zuzu1122
15. dec 2024

@dada00001 možno Vás lekárka nenahlásila. Aj to je možné. ja nemám ani jedno dieťa očkované a pokuty prišli len tie dve

lelia
16. dec 2024

@dada00001 nemusi prist. Ja mam dve deti 10 a 12 r. neockovane. Napisali sme papier, ktory manzel vygooglil, kde vlastne mi sme neodmietli ockovanie ako take, ale odmietli sme nase vakciny /kokteily/ Vedeli sme si zodnat monovakciny, ktorými ockuju v inych krajinach. Ale tie sa dr. bala dat. A nahlaseny sme boli urcite.

lelia
16. dec 2024

@dada00001 a pokutu nemame, nakolko to nebolo odmietnutie.

dada00001
17. dec 2024

@zuzu1122 bola som deťom po karty tak som študovala. Syn narodený v roku 2017 očkovania po mmr má. Preockovanie už nie. Nahlásila nás v roku 2022. Nič neprišlo tak už asi nepríde. Aj ked sme už u novej dr ale asi to už nič nemení.
Mladší syn narodený 2021 a udala nás 2021 a nič zatiaľ.

zuzu1122
28. dec 2024

@dada00001 čo mám posledne informácie tak dva roky je premlčacia doba. takže k prvému synovi Vám isto nepríde a k druhému pravdepodobne už tiež nie. asi toho majú veľa alebo bordel v papieroch.

nikkas
27. mar 2025

@maciatkolulu a aký má názor tvoja babka lekárka na terajšie vakcíny pre deti dik

Strana
z12