O očkovaní - oplatí sa pozrieť
Čo si to tom myslíte?
@pectore nazor...ktory vytvara paniku....Mamicka ktora ma tazky NU a ma to podlozene ok...ale clanok co napisala ta pani...je nepodlozeny...a rozosieva strach a paniku... Nech si kludne cestuje do CZ no tym sa osypkam urcite nevyhne... Inac je velmi zaujimave...ze ako vysli na verejnost percenta zaockovania...tak v tom momente je u susedov epidemia.... Aj ked to epidemia nie je...lebo percentualne je to dost daleko od slova epidemia ;)
@pectore citujem pani Tereziu Hettovu ... kedze som na mobile a neda sa mi to skopirovat, tak to prepisujem 🙂 : Za epidemii se v CR povazuje situace, kdy je nakazeno vice nez 2 000 pacientu na 100 000 obyvatel. Tedy vyskyt vyssi nez 2% na udavany pocet obyvatel. Podle aktualnich informaci je v Berline od konce roku 2014 dosud evidovano 574 onemocneni spalnickami. Berlin ma 3.419.623 obyvatel /udaje z roku 2013/ At pocitam, jak pocitam, tato cisla kriterium pro epidemii nesplnuju ani vzdalene.... Vyskyt vychadzi 0.016% Pokud sa navic podivame na vyskyt spalnicek v Nemecku za poslednych 14 let, celkovy pocet vyskytu v tomto roce, ktory aktualne cini 616, patri k tem nizsim.
@pectore v detstve som prekonala aj aj ... no nemam zarucene ze mam aj tak dozivotnu imunitu 🙂 Kedze kamaratka prekonala osypky uz 2x ... 🙂 a kedze preockovana nie som .. tak ich mozem zase chytit... 🙂 to uz nic nie je iste 🙂 a nikto nam nic nezaruci 🙂 Preto sa musi skutocne clovek spoliehat sam na seba 🙂
@pectore .... podarilo sa mi skopirovat cely clanok 🙂 http://www.svobodavockovani.cz/news/ad-nocni-mu...
@veronikax obávam sa, že si mýliš osýpky s ovčími kiahňami.
@liebling98 pardon..uz som cela zosypkovana....kamaratka prekonala 2 x kiahne 🙂 Moja chyba 🙂
Nemám silu dopozerať to. Je to smutné a tragické zároveň.
Chcela som by som dat do placu este jednu info, ako ma tu ktosi osocil, aby som netrepala o Rakusku. Takze davajte si pozor, ak sem zase pojdete prevetrat penazenky, pretoze moj doktor (v Rakusku) sa postazoval, ze Rakusko je s ockovanim NA UROVNI INDIE.
A evidentne im to nevadi tak, aby tu strasili ludi, osocovali neockujucich rodicov a skratka vytvarali triedneho nepriatela. A dokonca zda sa, ze ani epidemie sa tu nesiria. (V Prellenkirchen, co je tuto hod kamenom od Blavy mali pred 2 tyzdnami vyveseny oznam v skolke, ze maju ruzienku, takze naozaj do Kittsee by zaockovani bojazlivi chodit na nakupy nemali... 🙂 )
Takze pristahovalcov z tretich krajin sa bat nemusite, staci ked zajdete k nam do Rakuska a na vlastnej kozi si vyskusate ten hnus, bahno, opovazlivost, drzost, risk, SLOBODNU VOLBU a bohvie co este, co prinasaju bezohladni ludia "chudakom ockujucim, bojujucim za spravodlivost". Vitajte v krajine, kde je ockovanie na urovni Indie 🙂
PS. Cim vsak nechcem povedat, ze ziadna epidemia nemoze nastat, ale evidentne sa tak moze stat rovnako dobre v populacii s 99% zaockovanim a aj (odhadujem, cislo mi nepovedal) - 60%?
Ak o tom este niekto chce diskutovat, nereagujem na nejake dalsie osocenia ci spochybnovania, toto je fakt.
@pitusa ja ti teda neviem ,prečo máš dojem ,že v ba nie je to čo v rakúsku ,nie sú uzavreté hranice a ba je plná cudzincov ,ktorých očko status nepoznáme ,plus ak je v škôlke ružienka je povinosťou už len morálnou upozorniť rodičov a inak prečo ich upozorňovali ak je to tak neškodné ochor ...nevieš mi povedať ...možno ako tehu by som sa zľakla ,ako napr tehu neočko pakistánka a prečo tam vôbec ružienka vznikla ...vieš ja mám najradšej také hrdinky ,ktoré tu vypisujú a pritom ako tehotná by si do tej škôlky ani nevkročila ...a inak rakúsko nemá hygienu ,kde sa dá zistiť koľko percent je ľudí očko ....

@pectore ...to vazne tomu clanku niekto skutocne veri?