icon

Očkovanie detí proti Covidu-19

bobalicek
3. feb 2022

Chcela by som sa opýtať mamičky. Dali alebo dali by ste zaočkovať detičky proti covidu. U nás hrozná dilema. Nevieme sa rozhodnúť.

Strana
z2
beronsche
3. feb 2022

@aalt nechapem, preco mas potrebu, ma o niecom presviedcat..
Laskavo tu nespominaj konspiratorov v suvislosti s mojim prispevkom.. Ak sa snazis nadhodit, ze k nim patrim, tak voci takemu obvineniu sa rozhodne ohradzujem, kedze konspiratorkou nie som!!

Ze to bolo odsledovane na "velkom pocte ludi" je sice fajn, ale to nijako nepopiera fakt, ze sam Pfizer zatial odmieta urobit zavery v suvislosti s myokarditidami u deti a planuje to este par rokov vyhodnocovat. Pfizer, nie ja.😉

Neviem, aku ma suvislost vysoka zaockovanost vo Svedsku, s tym, ze neodporucaju plosne deti ockovat, kedze je jasne, ze vakciny nechrania proti sireniu.
Inak, tam si sa dost vyrazne sekol, kedze zaockovanost svedov nie je ani zdaleka cez 90%... K dnesnemu dnu je to 76,6%.. Epidemiologickou situaciou sa to tiez vysvetlit neda, pretoze ta je tiez zla..

tiez sa ohradzujem voci obvineniu, ze kohokolvek odhovaram..
@bobalicek sa pyta, ci sme dali svoje deti zaockovat. Ja jej odpovedam, ze nie a pridavam par dovodov, ktore u mna zavazili.
Ja tvoje rozhodnutie respektujem, skus to aj ty niekedy. respektovat inych..

aalt
3. feb 2022

@beronsche o nicom Ta nepresviedcam, len som uviedol na pravu mieru "informacie", ktore si uvadzala.
Vyskyt myokarditidy po ockovani je velmi maly, to je fakt a vacsi uz ziadnou studiou nebude. Tak neviem ake zavery by si chcela. Ano sleduju to, pokusia sa to spresnit. Pozri si nocebo efekt a kolko ludi ma "neziaduce ucinky" po "ockovani" placebom. Pisal som zaockovanost rizikovych skupin vysoko nad 90%. A opakujem, tvoje odkazy ani nahodou nedokazuju to, co z nich vyvodzujes. Neviem o ziadnej krajine na svete, kde odporucaju ockovanie deti (ak nie su rizikove z inych dovodov). Vsade je to na dobrovolnosti.
Data zo svedska: https://covid19dataportal.se/data_types/health_...
Nad 60 (skoro aj nad 50) rokov nad 90% dve davky, deti 12-15 rokov skoro 70% jedna davka, nad 50% dve ... tu vidis ako "neodporucaju" ockovat deti ... take cisla my nebudeme mat nikdy.
Takze nemienim Ta presviedcat, ani nikoho, ale nezavadzaj.

beronsche
3. feb 2022

@aalt ty si zrejme mylis vyznam slova "odporucat"..
Ak sa nieco niekde odporuca, to neznamena, ze je to povinne. Cize mozes odporucat (u nas covid ockovanie vsetkych deti odporuca napr. clenka konzilia dr. Elekova) a ludia sa mozu a nemusia danym odporucanim riadit..
Zaockovanost rizikovej skupiny nema NIJAKY vplyv na to, ci sa deti odporucaju alebo neodporucaju ockovat. Jednoducho to spolu nijako nesuvisi.. Nechapem, preco to tu vzdy podsuvas ako relevatny faktor..

A to "uvadzanie informacii na pravu mieru" , podla tvojho vlastneho vykladu tu nik nepotrebuje.
Dala som tu link na oficialny dokument od vyrobcu vakciny, z kt. som vybrala stat a tu som volne prelozila. Kto ma zaujem, precita si to cele, kto nie, tak nie.. To je vsetko..
To, co sa tam uvadza, nie je moj nazor. Ak mas pocit, ze je to nepravda, adresuj svoje pripomienky priamo na FDA prip. pfizer.

Strana
z2