icon

Očkovanie detí v striedavej starostlivosti

mia1904
13. nov 2025

Dobrý večer.
Chcela by som dať naše dcéry zaočkovať proti chrípke. Ex je absolútne proti, keď sa spýtam prečo tak odpoveď je lebo som proti. Ak ich dám zaočkovať proti jeho vôli čo sa môže udiať?? Máme ich v striedavke. Počas manželstva sa v živote nezaujímal o žiadne ich očkovania. Neviem či mám zas ustúpiť a vykašľať sa na očkovanie, alebo to spraviť aj tak. Poraďte niečo.

anonym_ae88d8
13. nov 2025

@mia1904 vykašli sa na očkovanie a nechaj ich tak. Majú prirodzenú imunitu a očkovanie proti chrípke nepotrebujú.

luccija
13. nov 2025

@mia1904 a ako to zistí?

anonym_24fe1f
13. nov 2025

vykašli sa na očkovanie, len podporuj imunitu. Očkovanie nezaručí, že nebudú choré

anonym_ad8a60
13. nov 2025

ja tiez davam deti ockovat (na margo tych, podla ktorych to nezaruci zdravie: deti boli doma 5 mesiacov z 10 skolskych - uz sme to museli nejako riesit a od ockovania neboli chori), ale manzel s tym tiez nie je ok, aj ked nie som rozvedena...no kedze na 99% s nimi ostavam ja, ked su chori, tak som si to vydupkala, ze bud s nimi ostane on alebo ockujeme. Mozno nieco na sposob toho, dat mu podpisat nejaku dohodu, ze ked ochoreju, ostava s nimi on... aj ked realne si neviem predstavit, akoby to zistil a keby aj, co urobi? ci by ti akoze hrozilo? do basy ta za to nezavru...

mia1904
autor
13. nov 2025
@anonym_ad8a60

ja tiez davam deti ockovat (na margo tych, podla ktorych to nezaruci zdravie: deti boli doma 5 mesiacov z 10 skolskych - uz sme to museli nejako riesit a od ockovania neboli chori), ale manzel s tym tiez nie je ok, aj ked nie som rozvedena...no kedze na 99% s nimi ostavam ja, ked su chori, tak som si to vydupkala, ze bud s nimi ostane on alebo ockujeme. Mozno nieco na sposob toho, dat mu podpisat nejaku dohodu, ze ked ochoreju, ostava s nimi on... aj ked realne si neviem predstavit, akoby to zistil a keby aj, co urobi? ci by ti akoze hrozilo? do basy ta za to nezavru...

@anonym_ad8a60 ďakujem, ja to práve zvažujem pri staršej lebo od mala je často chorá, na imunitu už brala snáď všetko čo existuje, aj chodíme k imunologičke. Detská lekárka nám to práve u nej doporučila. A ja mám zas len ustúpiť ako vždy so všetkým aby on bol spokojný 😮‍💨

danieladeley
13. nov 2025
@mia1904

@anonym_ad8a60 ďakujem, ja to práve zvažujem pri staršej lebo od mala je často chorá, na imunitu už brala snáď všetko čo existuje, aj chodíme k imunologičke. Detská lekárka nám to práve u nej doporučila. A ja mám zas len ustúpiť ako vždy so všetkým aby on bol spokojný 😮‍💨

@mia1904 tiez sme to mali uplne rovnako, po ockovani ako keby utalo, je sice proti chripke, ale ja mam pocit, ze im to nejako celkovo nastartovalo imunitu. nedaj sa odbit. drzim palce

anonym_1459fe
14. nov 2025

Daj zaočkovať, suhlas nepotrebuješ. Aj nasa pediatricka vravela ze vyslovene zháňala vakcíny pre niekolko deti co su nonstop chorľavé. Ze v takom pripade jednoznacne odporúča ockovanie. Nenechaj sa odbit