icon

Očkovanie dieťaťa proti chrípke. Za a proti

lucadra
3. okt 2011

Čo si myslíte o tomto očkovaní?
Poprosím vaše rady, názory, skúsenosti.
Dosť som o ňom čítala a uvažujem o ňom, či by nebolo dobré malú dať zaočkovať.
Ďakujem, uvítam každý názor 😉

Strana
z2
sirinka
4. okt 2011

nie, ja som chripku ani nikdy nemala a presne ako pise
@heln , mnohi ludia si chripku mylia so silnou nadchou, alebo inym virusovym ochorenim postihujucim dychacie cesty....

vejula
4. okt 2011

@lucadra videla si par tyždnov do zadu modre z neba???? Asi nie. Bol tam chlapik mlady človek, po tomto očkovani na druhy den mu začali nohy odchadzať a nakoniec mohol pohybovať iba očami 😖 .... Teraz je na tom už relativne dobre po dlhom liečeni a rehabilitaciach, je "iba" na voziku

lucadra
autor
4. okt 2011

No a mohli by ste mi prosím ešte objasniť rozdiel medzi chrípkou, nádchou, anginou, alebo ako to celé rozlíšiť?
Na nádchu nie su potrebné asi tabletky, no z nádchy nemoze byť chrípka? dakujem, mám to nejak totiž popletene. Ja beriem chora ako chora. Možno niekedy zbytočne stresujem 😒

lucadra
autor
4. okt 2011

@kaja73 A ak sa mozem opýtať, tak hovorili že je to aj potvrdene, ze to je z tej vakciny? Prečo potom to očkovanie nezrušia, ked chlapík tak hrozne dopadol? A aj sa domozu nejakeho odškodného od niekoho?

kaja73
4. okt 2011

@lucadra na SK ti nik nepotvrdi takmer nikdy ziadnu suvislost s vakcinou 😒 aj ked v zahranici odskodnuju za to. Chlapik ma typicky gulian barrov syndrom-ktory je pisany inak v mnohych vakcinach-aj povinnych -ako možna reakcia.
Vzniklo to u neho prave v case ,ked to aj vakcina priznava,ale nik mu to aj tak nepriznal 😒 Proste slovensko.
Viem o tom svoje,lebo aj moj ml.syn si odskakal po očkovaniach dost a nik nam suvislost ofice nepriznal,len medzi styrmi očami-že je to asi tak.
Treba citat letaciky nielen k liekom,ale aj vakcinam.
Ked vyrobca sam nieco prizna,tak to asi tak bude.
No na SK je to VZDY len casova zhoda a nahoda.

kaja73
4. okt 2011

@lucadra Nadcha -nemusi byt ,ale može byt s teplotou,ale vačšinou sa nejedna o horucku. Niekedy sa pridava neskor kasel. Nie su pritomne bolesti celeho tela. Hrdlo može byt mierne cervene.U malch deti sa može pridružit zapal stredneho ucha-pre kratkost eustachovej trubice.
Chripka-zacina prudko s vysokou horuckou z plneho zdravia,pritomne su bolesti celeho tela,neskor sa može pridat suchy kasel ,s bolestami za hrudnou kostou a možno mierna nadcha.-ale nemusi byt.Hrdlo tež može byt mierne cervene.
Treba ju urcite vyležat,lebo sa može jej priebeh skomplikovat.Liecba je len klud na ložku a davkovanie C vitaminu-to iste je aj s nadchou-treba klud a vitaminy.
Angina-zacina bolestami hrdla a vačšinou teploto-až horuckou-mandle su zvačšene,cervene a može sa v nich tvorit hnis.Covek ma problem prehltat. Na anginu sa zvačša davaju antibiotika-ak ster potvrdi,že je bakterialneho povodu.
Hrdlo je tu viac podraždene ako pri nadche a chripke a bolesti su lokalizovane do mandli.

neviem ci som to napisala presne,ale ja to viem takto.

lucadra
autor
4. okt 2011

@kaja73 no Tak Ja by som sa zaradila momentálne medzi chrípku.všetko okrem horúčky mi je. Malu neviem zardiť lebo ma sopliky,trochu chrci,kycha.no chrípka to asi Nie je
Mne stačí mať nádchu a uz mam vyhadzany celý nos chrastami a herpesy na perách aj dva týždne.. no a co ak by nastala situácia,ze človek by dostal takú chorobu,proti ktorej odmietol očkovanie??? AJ ta liečba by mala možné vedlajsie účinky a možno by sa ta choroba ťažko liečila. JA Zatial stale oddialujem MMR očkovanie pokial sa co najviac da. uz len z toho dovodu,ze mala bola dosť často oslabena v poslednom case a brala antibiotiká pred mesiacom. BOjím sa dat neockovat a bojím sa dat očkovať. SOm v blbej situacii.

lucadra
autor
4. okt 2011

@kaja73 a dakujem za objasnenie výrazov. 🙂

kaja73
4. okt 2011

@lucadra Je to ozaj tažke rozhodovanie,ale ak by si preskakala to co my s malym mala by si jasno. 😉
Kym to clovek nezazije,tak bud o tom ani nepremysla-vid ja pred nasimi problemami,alebo tape a zistuje co je spravne-hladanie pravdy je tažke. 😲
inak ak nemas horucku ,tak chripku nemas takmer iste-to je hlavny priznak. Mas daku virozu,ale nie chripku-to je dalsia kategoria chorob-virozy-tam sa radi aj chripka, ale aj kopec dalsich ochoreni,sposobenych virusmi.
Od druhu virusu potom zavisi celkovy klinicky obraz.

ela2710
4. okt 2011

@lucadra neockovala by som na to, podla mna je cele toto ockovanie jedno zarabanie na ludoch, uz kvoli nasim ohromnym zakonom ,,musime davat ockovat" a ked nahodou nedame, tak sud, pokuta, atd. atd. no a nepovinne ockovania u nas nehrozia vobec, ja som nebola nikdy ockovana proti chripke a dovolim si povedat, ze som nikdy nebola tolkokrat chora ako moja ockovana sestra 😖 😠

Strana
z2