icon

Očkovanie nám zachránilo život

17zuzana11
30. jan 2014

Mamičky ktore su proti očkovaniu,by si mali dobre premisliet co je pre dieta dobre !!!Nám očkovanie tuberkulozi ,a jej kontrola ZACHRANILO ŽIVOT malej!Vcasna diagnoza pri rutinej kontrole ockovania, ktore sme malej dali- hoci sme uz nemuseli nam ju zachranilo a vcas jej bola diagnostikovana rakovina Wilms Tumor.Keby niet ockovania uz by sa nam stracala pred ocami a nedalo by sa jej pomoct.teraz sme po operacii a mame sa super!Zvlada to lepsie ako dospeli 🙂

sendy182
31. jan 2014

no zas som sa niečo nové dozvedela 😀 😀 😀 😀 to že zakladateľka prospešnej témy je v utajení .......a ešte kopec prospešných príspevkov...........napr. aj to že niekto tu lekárov nepotrebuje a očko maminky sú debilky 😀 😀 😀 😀 😀 no super...... 😉 😉 😉 to som dopadla....... 😉

kveta
31. jan 2014

@sendy182 Hej, tema je to uplne mimo. Ale mamicky, necitajuce ockovacie temy, cely den citaju na hlavnej stranke "Ockovanie nam zachranilo zivot" a maju pocit, ze sa tak naozaj stalo. Takze ako marketingovy tah to bolo dobre. Skoro ako tema " Agresivna protiockovacia kampan.." kde mi nikto, vratane jej zakladatelky, nevedel vysvetlit, co take agresivne je na ludoch propagujucich slobodu ockovania..

tianka
31. jan 2014

@veriiii neviem ci ty si chcela nieco ohladom skodlivosti BcG vakciny ak nie prepac ale toto som nasla : Už v 60. rokoch minulého storočia robila Svetová zdravotnícka organizácia rozsiahlu štúdiu (v Indii) zameranú na účinnosť vakcíny proti tuberkulóze. Po vyše 7 rokoch bola štúdia ukončená so šokujúcim výsledkom: viac prípadov tuberkulózy sa vyskytlo v skupine ľudí zaočkovaných proti TBC, než v sledovanej skupine nezaočkovaných ľudí. Doteraz žiadna štúdia spoľahlivo nedokázala účinnosť vakcíny proti TBC, napriek tomu povinnosť očkovať ňou (vo 4. dni veku dieťaťa!) bola na Slovensku zrušená len pred niekoľkými mesiacmi.
Viac prípadov tuberkulózy sa vyskytlo v skupine ľudí zaočkovaných proti TBC, než v sledovanej skupine nezaočkovaných ľudí.
Dobre zdokumentované sú aj mnohé prípady iných infekčných ochorení u zaočkovaných detí. V rôznych krajinách sveta sú časté epidémie ochorení u 98-100% zaočkovanej populácie (Epidémia čierneho kašľa na Novom Zélande v roku 1999, časté epidémie osýpok v USA.) Takisto epidémie mumpsu, ružienky a detskej obrny sa vyskytujú u vysoko preočkovanej populácie.
http://mdiva.aktuality.sk/clanok/33077/ockovaci...

17zuzana11
autor
1. feb 2014

@luba28 Dakujem mame po operaciia bereme chemosku....sme stastny ze ju tu mame 🙂

17zuzana11
autor
1. feb 2014

@kveta je to kazdeho vec ale nam ju to zachranilo a keby niet toho uz ju nemame!ti co to nezazili tak nevedia co to je

17zuzana11
autor
1. feb 2014

@argyro nesedim tu cele dni a nesledujem capaciny co tu pisete,dobre ze aj ked nejdete na vecko tu nenapisete,ked vas moj prispevol nezaujal a nepochopili ste to, tak ste nemali nato teagovat!!!!!!!!a neprajem vam zazit to co sme zazivali mi!!!!asi nemate nic ine na praci ked komentujete vsetko co tu ludia pisu!

17zuzana11
autor
1. feb 2014

@sanym ze som rada ze sme to ockovanie dali.....aj ked nieje pvine a nam ju to zachranilo!

17zuzana11
autor
Odpoveď bola odstránená
17zuzana11
autor
1. feb 2014

@fidka79 nie nebola to pricina

ewisam
1. feb 2014

@zuzkaanicka ja ti verim, kazdy chce vediet pravdu, ale ani lekar ti ju nepovie, zvlast pri ockovani. Lebo cast z nich naozaj veri, ze robia dobre, bez dalsieho studia a cast z nich aj vie, ze to celkom super nebude, ale z niecoho zit musia, teda chory clovek je vlastne zakaznik a nebol by dobry lekar, ak by ho navstevovali pacienti raz za rok, urcite si rozumieme 😉 Pravda je aj to, ze sa kryju a je jedno ci je pediater, neurolog, psychiater- casto sa stretavaju, su spoluziakmi vacsinou takze sa pravdy nedopatras. Dalsia vec je aj to, ze povedat rodicovi, ze celoplosne platny system ockovania je zle nastaveny je kritika rezimu a ta sa naozaj nevyplaca vid. historia

desszi
1. feb 2014

No neviem co si mam o celom mysliet, tak laxne popisany zavazny zdravotny stav a nasledne agresivnu liecbu som este na koni necitala. ale co clovek, to postoj. mna osobne nepresvedcil. v kazdom pripade zelam dietatku skore uzdravenie a vela zdravia. a ci bolo skor vajce alebo sliepka v tomto pripade nema zmysel riesit.

17zuzana11
autor
1. feb 2014

@monika15 dakujem

ewisam
1. feb 2014

@natas4 to ja len k tomu fanatizmu...a experimentom, lebo moj nazor je, ze aj s ocko sa dost experimentuje prave na detoch a vsetci to berieme vacsinou, sak prezili ini aj my prezijeme...A pokojne mi napis do ip pozitiva, lebo cim viac o tom citam a nielen jednu knizku akosi ich nevidim

argyro
1. feb 2014

@17zuzana11 prečítaj si svoj príspevok po sebe, prosím, nemá hlavu ani pätu! kto ho pochopil, nech zdvihne ruku, aspoň lepšie si to mohla sformulovať ked už za to caluješ

martuska75
1. feb 2014

Už mám fakt vážne podozrenie, že tieto témy sem pridávajú admini, ked treba zvýšiť počet klikov na stránku.

zuzkaanicka
1. feb 2014

@ewisam takze priklad: u dietata sa potvrdi autizmus ... lekari (podla Teba) budu zapierat, ze by mohol byt suvis medzi ockovanim a diagnozou ... rodicia si vygooglia, ze by to mohlo byt z ockovania ... nemaju to potvrdene, ale nasli vinnika a v tom celom nestasti im aj toto postaci a tuto "pravdu" siria dalej ... tou svojou odpovedou si mna osobne vobec nepresvedcila. Samozrejme, ludi, ktori sa rozhoduju na zaklade emocii, je viac ako tych racionalne uvazujucich, takze je mi jasne, ze staci emotivny pribeh a mnohi sa uz na zdovodnenie ani nepytaju 😖

kveta
1. feb 2014

@17zuzana11 Spytala som sa ci ockujete dalej.. Je taky problem slusne odpovedat?

sanym
1. feb 2014

Zvedavosť mi nedala a našla som toto - mamička 17zuzana11 opisuje svoju dcérku:
"Ahoj mam to iste doma mala ma rok a pol a je taka strasne zla ze uz niekedy nemam chut ani zit!!!!!!!!!nepocuva trieska sa ozem stipe nas a strasne krici.....a ktomu este viac ked jej nieco zakazujeme emoticon a otlka ine deti co bude ked bude mat 3roky?uz teraz som na nervy!a rady od mamiciek /bud kludna a tak dalej/su take bludy,som zvedava co by robili oni keby to maju doma!nasa znici aj 10ludi za den a to neprehanam"
😝 😝

nancynka
1. feb 2014

@aristka odpovedam ti na otazu : .mamičky ,ktoré ste neočko a fičíte na alternatíve ,ako alternatívne liečite vaginálnu mykózu ,myslím ,že ju raz za čas dostane každá žena ..plus používate u detičiek jednorazové plienky a u seba tampóny a vložky alebo máte nejaké bavlnené náhrady ,ktoré si periete....fakt ma to zaujíma a dúfam ,že mi niekto slušne odpovie....je to vážna otázka...
vaginalna mykoza v skorom stadiu sa da pekne dostat pod kontrolu sedavym kupelom v harmancekovom odvare, v octovej vode alebo vode s par kvapkami cajovnikoveho oleja. intolerancia laktozy nema nic spolocne s mykozou, nakolko cisty jogurt sa dava na vlozku a intolerancia je zalezitost crevneho traktu. a alternativy pri menstruacii samozrejme existuju napriklad menstruacny kalisok, alebo hubky, ktore sa peru.

ewisam
1. feb 2014

@zuzkaanicka tak ked chces priklad, nedonosene dieta zaockovane normalne podla kalendara s problemamy, odporucene pediatrom ockovat proti chripke, sak sa mu urcite polepsi, lebo ma poslabsiu imunitu - dieta do 24h upadlo do stavu bdelej komy a nieje lekara, ktory by potvrdil, ze napriek neurologickym problemom, ktore dieta malo, ze pediater pochybil, ze dieta nemalo byt vobec ockovane, zahralo sa to do stratena ako vsetko, ten jeden co povedal ze pojde na sud svedcit zahadne zo dna na den zmenil nazor... Nuz ja nemusim nikoho presviedcat, ja som si to zazila, mala som to doma...

kkristin
1. feb 2014

@nancynka salviove vyplachy

aristka
1. feb 2014

@ewisam to ma zaujíma ,hneď vigilná kóma ...k akej infekcii CNS a akej tam prišlo alebo obehovému zlyhaniu ,alebo ako bola zahájená resuscitácia ...čoho následkom je vigilná kóma ....následkom očka nie ,čo to očko vyvolalo a ako sa postupovalo ,keď z toho ste skončili vo vigilnej kóme........

zuzkat1
1. feb 2014

@sirinka aj na pribalovom letaku k vit.c sa pise ze vysoke davky skodia oblickam

demo
1. feb 2014

@zuzkat1 toto riziko plati u osob so sklonmi k ladvinovym kamenom, zvysuje sa aj roznymi deficitmi vitaminov inych skupin a mineralnych latok, ale co je dolezite, riziko vznika pri uzivani viac ako 4 g vitaminu C

nancynka
1. feb 2014

@kkristin aj. k tomu urcite vylucit cukor, muku a doplnila by som pitny rezim o extrakt z grepfruitovych jadierok.

zuzkaanicka
1. feb 2014

@ewisam no, ale pokial viem, tak nedonosene deti maju mat upraveny ockovaci kalendar (nemala som take dieta, ale keby som mala, tak toto si zistim a trvam na tom) ... ockovanie proti chripke nie je povinne a osobne si myslim, ze ockovanie proti chripke je hlupost (nikdy by som nedala ani seba, ani deti, je to zbytocne) ... takze napr. ja by som s takym ockovanim nesuhlasila ... takze toto je zase take zavadzajuce, lebo do nepovinneho ockovania Ta nikto nemoze nutit, to je dobrovolne ... je smutne, co sa stalo, ale aj tak si ma nepresvedcila, ze ockovanie bolo jedinym spustacom tej komy ... je mi jasne, ze v takom stave sa rodic hlavne stara o to, aby sa dieta dalo do poriadku, ale bolo napr. podana aspon nejaka staznost? ... overoval sa povod komy? ... islo to teda na sud?

kaja73
1. feb 2014

@zuzkat1
@demo ja som to uz viackrat pisala-moj muz maval od cca 18r kazdy rok oblic.zachvat-len piesok tam mal , takze nebolo treba operacne nikdy nic riesit. Stacili infuzky v nemocke.
Tento stav trval takmer 20 rokov -kazdy rok aspon raz.
Ale odkedy uziva vyssie davyk cecka-teda cca 4 roky-nemal ani jeden zachvat.
Takze konkretne na mojho muza to ma pozit.vplyv na oblicky.
PS- na podobne zachvaty trpel aj jeho dedko-cely zivot - a trpi stale jeho bratranec.
Oni cecko neuzivali nikdy vo vyssich davkach.

aristka
1. feb 2014

@kaja73 no vidíš aj moja mam to pozná, tiež to ma jú v rodine a vieš čo zabralo ...pije denne fatru 1 pohár a nevie čo sú kamene,plus striktne dodržuje pitný režim ,,,,inak čo dávaš kys. alebo askorbát.,pri ňom si dávaj pozor na nátrium ,aby ste sa neukvapili za pár rokov...

nancynka
1. feb 2014

@aristka slusne som ti odpisala na tvoju vaznu otazku ... a ani nepodakujes, to je strasne, cize si necakala, ze existuje nieco prirodne ?