icon

Očkovanie nie úplne zdravého dieťaťa

hanaxxx
5. mar 2023

Ahojte, zaujimalo by ma, ci ste dali ockovat dieta aj ked sa vam nezdalo uplne 100% zdrave, napr 5krat do dna kychlo alebo zakaslalo. Prosim nechcem tu rozvirit debatu, ze ockovat sa ma len 100% zdrave dieta (aj to 100% zdrave moze byt len na pohlad). Zahranicne zdroje uvadzaju, ze napr lahka choroba ako prechladnutie, mierne zvysena teplota nie su dovodom na odklad ockovania. Ale zaujimaju ma konkretne pribehy tych, co dali ockovat aj s miernym infektom (dovody na to mozu byt rozne). A prosim naozaj tu nechcem rozvirit debatu ci vobec ockovat, ani pribehy ako "kamaratkinej sestre svagrinej sa stalo"... Dakujem.

Strana
z2
veroniq85
5. mar 2023

Ja som davala starsieho teraz na kliestovu enc., kaslal cely december a v case ockovania stale obcas odkliaslaval a zaockavala. Ziadne vedlajsie ucinky. A mladsieho syna 3r. som davala proti meningokokom - 3 davka. Pol roka som stale odkladala, kedze nastupil do skolky a stale sople, kasle... Konecne bol zdravy 3 tyzdne, dokonca ho aj dr. pozrela a zhodnotila ze je zdravy. Den na to vysoke horucky (najprv ze z ockavania) ale trvali tri dny, islo som k dr. a vzala CRP (mierne zvysene) tak vraj virus. A den na to sa vyhadzal ruku nohy usta. Ako skoro ma piclo. Pol roka odkladas a nakoniec ho ockujem s takym virusom v tele o ktorom sme samozrejme nevedeli. Po viroze vsetko okej akurat som sa bala ci to nebude mat vplyv na ucinnost vakciny ale tvrdila dr. ze nie.

elmivelmi
5. mar 2023

@hanaxxx no a co je take surne ,ze nemozes pockat ked ude uplne zdrave?Coho sa bojis?Ja by aom sa skor bala zaockovat mozno chorlave dieta ako pockat s ockovanim.

scorpionflower1
5. mar 2023

@hanaxxx moja dcera bola trochu zahlienena a dala som ju na chripku ockovat. Lekarka by ju mala pred tym urcite vysetrit. Ale 5x kasel a kychnutie nie je dovod na odklad. To moze byt z kadecoho. Ak chces pockaj este par dni, ci nebude chora. V BA za posledny mesiac mali osypky 3 deti, 2 kvoli tomu, ze mali uz na ockovanie vek, ale mali kontraindikacie, teda odlozene ockovanie. Ja by som to moc neodkladala.

ildiko36
5. mar 2023

@panelacikova prepač som mala preklep..lynfatických žíl

hanaxxx
autor
6. mar 2023

Tak som to skonzultovala telefonicky s doktorkou, povedala, ze par dni treba pockat, ci sa nerozbehne choroba a ak nie, tak ho zaockuju koncom tyzdna.

renatka989
2. dec 2025
@riamia91

Moja doktorka pri chorobe nezaockuje. Ale teda dcera bola v 15.m ockovana doobeda na MMR a poobede sa zobudila s takym soplom, ze koniec. Dovtedy ani tuk, aj dr ju vysetrovala.

@riamia91 ahoj, bolo to už dávno, ale teraz som natrafila na túto tému. Nám sa stalo to isté, ráno očkovanie MmR a poobede sopel. Mali ste nakoniec všetko v poriadku? Ďakujem.

riamia91
2. dec 2025
@renatka989

@riamia91 ahoj, bolo to už dávno, ale teraz som natrafila na túto tému. Nám sa stalo to isté, ráno očkovanie MmR a poobede sopel. Mali ste nakoniec všetko v poriadku? Ďakujem.

@renatka989 všetko v poriadku 🙂

renatka989
2. dec 2025
@riamia91

@renatka989 všetko v poriadku 🙂

@riamia91 ďakujem, tak snáď aj u nás bude.

Strana
z2